12 Ιουνίου η επέκταση του ωραρίου στη 1:30 - Ξανά με μουσική η εστίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
12 Ιουνίου η επέκταση του ωραρίου στη 1:30 - Ξανά με μουσική η εστίαση
Τι ανακοινώθηκε από Κικίλια-Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση στο υπ. Υγείας, για εκπαιδευτικά ιδρύματα, εστίαση, δεξιώσεις και εμποροπανηγύρεις, ωράριο κυκλοφορίας - Ποια τα επόμενα στάδια της επιχείρησης Ελευθερία.

Το «άνοιγμα» 420.300 νέων ραντεβού, από σήμερα, με εμβόλια J&J, Pfizer και Moderna ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας,

Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού αφορούν στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 στο εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 στο εμβόλιο της Moderna. Τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα τρία διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή αυτή ομάδα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι στο τέλος του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών. Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της J & J.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών, τόνισε ότι σήμερα, μέχρι τις 16:00, είχαν πραγματοποιηθεί 68.047 εμβολιασμοί και αναμένεται για μία ακόμη μέρα να ξεπεραστούν οι100.000.

Από την αρχή της Επιχείρησης «Ελευθερία» έως σήμερα στις 16:00 το μεσημέρι, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6.430.792 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 4.084.134 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 39% του πληθυσμού, ενώ 2.488.302 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 23,7%.

Τέλος, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της επιχείρησης Ελευθερίας, ο υπουργός υγείας δήλωσέ την ευγνωμοσύνη για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, και μίλησε για φαινόμενα burn-out ανάμεσα τους. Το υπουργείο έχει επεξεργαστεί πρόγραμμα 7,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την βοήθεια και ενίσχυση μέσω πρότυπων προγραμμάτων, για την καταγραφή στρες και υπερκόπωσης των υγειονομικών και υποστήριξης τους σε πολλαπλά επίπεδα.

Την τροποποίηση των κανόνων περιορισμού λόγω κορονοϊού, και άρση κάποιων μέτρων, σε ό,τι αφορά τα κέντρα διασκέδασης, τις συνεστιάσεις και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, ο Ν. Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χαρδαλιάς ενώ τόνισε πως δεν φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας και δεν χρειάζεται χαλάρωση, προανήγγειλε:

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου αρχίζουν οι δραστηριότητες των φοιτητών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου επεκτείνεται η ώρα ελεύθερης μετακίνησης κατά μία ώρα, με την απαγόρευση να αφορά από τις 1.30 έως 5.00 το πρωί, ενώ 1 Ιουλίου σταματά ολοκληρωτικά το μέτρο της απαγόρευσης.

Όσον αφορά την διασκέδαση, το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ επεκτείνεται το άνοιγμα στην εστίαση και σε καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε στοές εφόσον αερίζονται καλά οι χώροι ενώ υπάρχει «άνοιγμα» σε δραστηριότητες θεάματος, ακροάματος με συγκεκριμένα όριο παρισταμένων, αυξάνονται οι πελάτες στους 4 εντός καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, ενώ για την λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ θα ισχύσουν τα ένα άτομο ανά 10 τμ. και ένας καθήμενος ανά τραπέζι με διάταξη τραπεζιών σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Για τις δεξιώσεις και τις υπηρεσίες catering ανακοινώθηκε η αύξηση από 01/07/2021 του αριθμού παρευρισκομένων στα τριακόσια άτομα, με την ισχυρή σύσταση η είσοδος των καλεσμένων να πραγματοποιείται είτε με αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (self-test ή PCR ή rapid test) 24 ώρες πριν, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό νόσησης

Για τις εμποροπανηγύρεις θα επιτρέπονται μόνο σε περιφέρειες που το ποσοστό εμβολιασμού είναι άνω του 50%.

Χρειάζεται ακόμα επαγρύπνηση όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.