Πτήση σε χρόνο ρεκόρ 4 ώρες και 56 λεπτά από Νέα Υόρκη σε Λονδίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτήση σε χρόνο ρεκόρ 4 ώρες και 56 λεπτά από Νέα Υόρκη σε Λονδίνο
Πτήση της British Airways έκανε χρόνο ρεκόρ 4 ώρες και 56 λεπτά, σε πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Λονδίνο.

Σε λιγότερο από 5 ώρες διέσχισε τον Ατλαντικό, ένα επιβατικό αεροσκάφος της British Airways, κάνοντας ρεκόρ χρόνου και καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Norwegian Air.

Συγκεκριμένα, πτήση της British Airways προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο του Χίθροου νωρίς το πρωί της Κυριακής έχοντας αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, μόλις τέσσερις ώρες και 56 λεπτά νωρίτερα.

Πρόκειται για νέο ρεκόρ ταχύτητας για επιβατικό αεροσκάφος που εκτελεί δρομολόγιο μεταξύ των δύο πόλεων, σύμφωνα με στοιχεία του Flightradar24, που παρακολουθεί τις αεροπορικές πτήσεις ανά τον κόσμο.

Έσπασε το ρεκόρ της Norwegian Air

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί από πτήση της Norwegian Air, σε αντίστοιχο δρομολόγιο, με διάρκεια πέντε ώρες και 13 λεπτά.

Η συγκεκριμένη πτήση της British Airways αναμενόταν να διαρκέσει 102 λεπτά περισσότερο, καθώς η μέση διάρκεια για την κάλυψη της απόστασης μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου είναι 6 ώρες και 13 λεπτά, σύμφωνα με το Flightradar24.

Η ταχύτητα και τα ρεύματα του ανέμου ήταν ιδανικά στο να περιορίσουν τη διάρκεια της πτήσης, εξηγεί ο Ίαν Πετσένικ, διευθυντής επικοινωνίας της Flightradar24.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider