Ποιο ελληνικό νησί είναι κορυφαίο για σόλο... διακοπές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο ελληνικό νησί είναι κορυφαίο για σόλο... διακοπές
Νέα πρωτιά σημείωσε η Ελλάδα στον χώρο του τουρισμού, με ένα από τα νησιά μας να κατακτά την πρώτη θέση ως κορυφαίος προορισμός για όσους σχεδιάζουν να κάνουν σόλο διακοπές.

Νέα πρωτιά σημείωσε η Ελλάδα στον χώρο του τουρισμού, με ένα από τα νησιά μας να κατακτά την πρώτη θέση ως κορυφαίος προορισμός για όσους σχεδιάζουν να κάνουν σόλο διακοπές.

Όπως γράφει η Daily Mail, πρόσφατη έρευνα που συγκέντρωσε δεδομένα από βαθμολογίες σε πλατφόρμα με ταξιδιωτικές κριτικές, ξεχώρισε τις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για όσους θέλουν να περάσουν μόνοι τις διακοπές τους, με την πόλη της Ρόδου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό πεντάστερων αξιολογήσεων.

Στην πρώτη θέση, η πόλη της Ρόδου καταγράφει ένα ιλιγγιώδες ποσοστό «τέλειων» reviews, καθώς το 76% των χρηστών της έδωσαν 5 στα 5 αστέρια. Ακόμα πιο ψηλά βρέθηκαν τα ίδια τα αξιοθέατα της πόλης, με ποσοστό 79%.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η επίσης παραθαλάσσια πόλη του κροατικού Σπλιτ, με το 73% των ταξιδιωτικών κριτικών να τη βραβεύουν με πέντε αστέρια. Τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν τις περισσότερες κριτικές πέντε αστέρων (81%), ακολουθούμενα από τις κριτικές εστιατορίων με 66%.

Το Φάρο της Πορτογαλίας κατέκτησε το παραθαλάσσιο Φάρο, χρισμένο κυριολεκτικά πάνω στις παραλίες και τη χρυσή άμμο της ακτογραμμής του Algarve. Η πόλη κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος των κριτικών πέντε αστέρων για τα αξιοθέατα της (74%), ενώ το 59% των εστιατορίων κέρδισε κορυφαία βαθμολογία.

Σε ισοβαθμία με το Φάρο ήρθε η Κωνσταντινούπολη, με συνολική βαθμολογία 67%. Στην ουσία το πολιτιστικό κέντρο της Τουρκίας, θάμπωσε όσους το επισκέφθηκαν με τα πολύχρωμα παζάρια, την παραδοσιακή κουζίνα, τα αρχαία της αξιοθέατα και το πολιτισμικό ψηφιδωτό της.

Την πεντάδα συμπληρώνει η Φλωρεντία, που πολλοί την προτιμούν ακόμα και από τη Ρώμη ή τη Βενετία. Η Φλωρεντία είναι μία πόλη που ξεχειλίζει Αναγεννησιακή ομορφιά, αφού τα περισσότερα καλοδιατηρημένα σπίτια και μνημεία της έχουν φτάσει στο σήμερα από τα βάθη των αιώνων. Συγκέντρωσε ένα σεβαστό ποσοστό 66% κορυφαίων reviews, με τα αξιοθέατα φυσικά να συγκεντρώνουν τα υψηλότερα, στο 71%.

Το τοπ 10 της λίστας συμπλήρωσαν 5 ακόμη γνωστοί προορισμοί:

  • Λονδίνο, Αγγλία - 63%
  • Ρέικιαβικ, Ισλανδία - 62%
  • Σεβίλλη, Ισπανία - 62%
  • Βαλέτα, Μάλτα - 60%
  • Νίκαια, Γαλλία - 60%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider