NJV Athens Plaza: Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2023 - Οι προοπτικές του 2024

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NJV Athens Plaza: Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2023 - Οι προοπτικές του 2024
Αύξηση εσόδων δωματίων και υψηλές πληρότητες για το επόμενο έτος.

Με υψηλές πληρότητες και με αυξημένα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο κλείνει η τρέχουσα χρονιά για το NJV Athens Plaza, το ιστορικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος το οποίο διατήρησε ανοιχτές τις πύλες του ακόμα και εν μέσω κορονοϊού και έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων της πόλης. Με αρωγό δε την άνοδο της Αθήνας στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών αλλά και τις προσπάθειες καθιέρωσής της ως δωδεκάμηνου προορισμού, τα στελέχη του κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών, αναμένουν εξίσου καλά αποτελέσματα και την τρέχουσα χρονιά.

Αύξηση εσόδων δωματίων κατά 38% σε σχέση με το 2019

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε η κα Βάνα Λαζαράκου, Γενική Διευθύντρια του Athens Plaza, το 2023 το ξενοδοχείο κατέγραψε αύξηση της μέσης τιμής δωματίου κατά 17% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά ενώ κατάφερε να διατηρήσει τις καλές πληρότητες του 2022. Κατ' επέκταση τα έσοδα δωματίων κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 21%. Τα αποτελέσματα μάλιστα ήταν ακόμα θεαματικότερα σε σχέση με την χρυσή για τον τουρισμό χρονιά του 2019, με την μέση τιμή δωματίου να καταγράφει αύξηση της τάξης του 37,58% και τα έσοδα από τα δωμάτια να κινούνται ανοδικά κατά 32,85%.

Στις προαναφερθείσες επιδόσεις έχει συμβάλλει η άνθιση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, η αύξηση της συνδεσιμότητας της πόλης αλλά και η κρουαζιέρα, η οποία συνδυάζεται με μικρής διάρκειας παραμονή στην πρωτεύουσα. «Η Αθήνα ανθίζει τουριστικά τα τελευταία χρόνια ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη-προορισμός. Παρότι η Αθήνα παραδοσιακά αποτελεί ένα δημοφιλές σημείο εκκίνησης για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι, η πόλη μας έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες να καθιερωθεί ως ένας 12μηνος τουριστικός προορισμός. Έχουν γίνει επενδύσεις σε υποδομές και σε πολιτιστικά δρώμενα, ώστε να μπορέσει η Αθήνα να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες όλο το χρόνο. Ως μία ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε μια σημαντική ευρωπαϊκή πόλη – προορισμό και πάνω σε αυτή τη δυναμική θα πρέπει να δουλέψουμε, επικεντρωνόμενοι στην προώθηση συνέδριων, παγκόσμιων Events και πολιτιστικών και εικαστικών φεστιβάλ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Λαζαράκου.

Στο ίδιο πλαίσιο βέβαια επεσήμανε ότι στην ανοδική πορεία αυτή συνέβαλε και η αύξηση των απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα, που τη συνδέουν με πολλές πόλεις του εξωτερικού, και ιδίως των ΗΠΑ. «Οι αμερικανικές αεροπορικές επέστρεψαν δυναμικά στην Ελλάδα δίνοντας ώθηση στον ελληνικό τουρισμό με περισσότερες από 56 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα το 2023. Το 2023, υπήρξε αύξηση κατά 27% σε αφίξεις τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που θεωρείται η σημαντικότερη αγορά Luxury τουρισμού για το ξενοδοχείο μας και παραδοσιακά είναι η πρώτη αγορά» επεσήμανε τονίζοντας ότι υπήρξαν κι άλλες αγορές οι οποίες σημείωσαν αύξηση όπως η Κίνα οι αφίξεις από την οποία αυξήθηκαν κατά 130%, η Αυστραλία που σημείωσε άνοδο της τάξης του 63% και η Βραζιλία, η οποία κινήθηκε ανοδικά κατά 31%.
Σημαντικές αγορές για το έτος 2023 αποτέλεσαν και ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα.

Θετικά τα πρώτα μηνύματα του 2024

Για την συνέχεια, η διοίκηση αναμένει εξίσου υψηλές πληρότητες, οι οποίες ήδη διαμορφώνονται στο 47% για τον Απρίλιο και φτάνουν σε πολύ υψηλότερα ποσοστά για τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού του 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του, το ξενοδοχείο προχωρά και ένα επενδυτικό πλάνο ανακαίνισης των δωματίων του ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Σημειωέτον ότι το Athens Plaza έχει ήδη προχωρήσει την πρώτη φάση υλοποίησης των ανακαινίσεων των δωματίων του, συγκεκριμένα 50 δωματίων τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα τον Απρίλιο του 2024.

Τα νέα, σύγχρονα, smart δωμάτια διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και οπτικοακουστικά μέσα, σύστημα φωτισμού πλήρως αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο, κουφώματα νέας τεχνολογίας με θερμοδιακοπή και ενεργειακά κρύσταλλα, άρτιο κλιματισμό, παροχές που προσδίδουν ευεξία και άνεση στον χώρο.«Οι ανακαινίσεις των δωματίων ουσιαστικά ακολουθούν τις πρώτες και πολύ σημαντικές ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 σουίτες μας μεταξύ των ετών 2019 – 2023. Οι ανακαινισμένες σουίτες μας πέραν του εξαιρετικού επιπέδου φιλοξενίας που προσφέρουν είναι ιδανικές για την ανάληψη μικρών ιδιωτικών, επαγγελματικών συναντήσεων» ανέφεραν τα στελέχη του ξενοδοχείου.

Η συνέχεια βέβαια, θέτει σε πρώτο πλάνο και την αειφορία με το ξενοδοχείο να εξελίσσεται διαρκώς και είναι έτοιμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νέου ταξιδιώτη με σεβασμό στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον και με στόχο τον μηδενικό αντίκτυπο. «Σε μία εποχή όπου ο κλάδος της φιλοξενίας βιώνει νέες προκλήσεις, το NJV Athens Plaza, συμβάλλει θετικά σε έναν αειφόρο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας, συνεχίζει να καινοτομεί και να δείχνει τον δρόμο της επόμενης ημέρας. Ακολουθώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και αναγνωρισμένα πρότυπα, συνεχίζει την ενσωμάτωση των παραμέτρων εκείνων που σχετίζονται με την Διακυβέρνηση, την Κοινωνία και το Περιβάλλον στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, συνδυάζοντας θετικές οικονομικές επιδόσεις και το ESG αποτύπωμα για μια ακόμη πιο ισχυρή και ανθεκτική ανάπτυξη» επεσήμαναν τα στελέχη του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NJV Athens Plaza Hotel: Επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ και υψηλές πληρότητες

Το NJV Athens Plaza αναδεικνύει τον Εθνικό Κήπο (pics)

Attica Hospitality: Σχεδιάστηκε για να προσφέρει λύσεις ρευστότητας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider