Mε φόρα ξεκινά τη σεζόν του 2023 η Costa Navarino

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mε φόρα ξεκινά τη σεζόν του 2023 η Costa Navarino
Οι νέες αθλητικές συνεργασίες, η έναρξη της Navarino Agora και οι νέες επιλογές διαμονής.

Με την νέα πεντάστερη πρόταση διαμονής που ακούει στο όνομα Mandarin Oriental, με την λειτουργία της υπαίθριας Navarino Agora αλλά και και με νέες θεματικές δραστηριότητες, εγκαινιάζει την φετινή σεζόν η Costa Navarino, το πολυτελές θέρετρο που έχει βάλει την Μεσσηνία στον διεθνή χάρτη του τουρισμού πολυτελείας.

Νέες αθλητικές συνεργασίες

Σε αυτό το πλαίσιο ήδη από τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε η συνεργασία με το National Basketball Association (NBA) για την ίδρυση και λειτουργία NBA Basketball School στην Costa Navarino, που απευθύνεται τόσο σε νεαρούς παίκτες 6-18 ετών όσο και σε ενήλικες άνω των 18 ετών. Σημειωτέον ότι πρόκειται για την τρίτη, ηχηρή αθλητική συνεργασία στην οποία προχωρά η Costa Navarino. Προ διετίας είχε ανακοινωθεί η συμφωνία συνεργασίας με την πιο δημοφιλή ακαδημία τένις στον κόσμο, τη Mouratoglou Academy, ενώ το 2019 είχε ανακοινωθεί η συνεργασία με τη Bayern Μονάχου, στο ποδόσφαιρο, με την προσθήκη football camps για τους νεαρούς επισκέπτες.

Η νέα αθλητική δραστηριότητα αποκτά βαρύνουσα σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για την πρώτη διεθνή συνεργασία του NBA με έναν τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη, για τη δημιουργία προγράμματος εκμάθησης μπάσκετ, το οποίο θα προσφέρει 5ήμερη, 3ήμερη και ημερήσια συμμετοχή.

Πολιτιστικές και γαστρονομικές επιλογές στη Navarino Agora

Στις νέες δραστηριότητες που θα προσφέρει στους επισκέπτες του εντάσσεται και ο νέος διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος που ακούει στο όνομα Navarino Agora, ο οποίος, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου, θα είναι ανοικτός σε όλους όσους ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για έναν μικρόκοσμο εμπειριών, που βρίσκεται στην περιοχή Navarino Waterfront και συνδυάζει επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια, street food, θερινό σινεμά, εμπειρίες VR και πληθώρα πολιτιστικών δράσεων. Μέσα από μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου, bazaar αντικών και πολλές ακόμη εκδηλώσεις, θα δίνει την δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την
τέχνη της περιοχής και όχι μόνο.

Για την ακρίβεια, στη Navarino Agora, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν περισσότερα από 20 καταστήματα, με χειροποίητα είδη ένδυσης, υπόδησης και beachwear, αξεσουάρ, οπτικά, κοσμήματα, βιβλία, προϊόντα ομορφιάς και υγείας, αντικείμενα για το σπίτι, παράλληλα με υπηρεσίες ομορφιάς, ταξιδιών και πωλητήριο μουσείου. Επιπλέον, την φετινή σεζόν θα μπορούν να παρακολουθήσουν πλήθος καλλιτεχνικών δρώμενων.

Μέσα στον Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, θα φιλοξενηθούν δύο χορευτικές παραστάσεις στο αμφιθέατρο της Navarino Agora. Στις αρχές του μήνα θα ξεκινήσει και μια σειρά δράσεων μαζί με το Ίδρυμα, με στόχο την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη έκθεση βιβλίου.

Τον Αύγουστο, η Navarino Agora θα φιλοξενήσει bazaar αντικών, στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης που διεξάγεται στην Κυπαρισσία, από την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας ενώ θα φιλοξενηθεί και κονσέρτο κλασικής μουσικής στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας».

Ένα Art Market με έργα από τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο, ενώ τον ίδιο μήνα, το κοινό θα απολαύσει κορυφαία έργα της μεγάλης οθόνης στο θερινό σινεμά τα οποία θα ακολουθούνται από ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο πλαίσιο του «Oxbelly nights», σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Δαναό και την διεθνώς αναγνωρισμένη ΜΚΟ Oxbelly, που έχει ιδρύσει ο παραγωγός Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει επίσης μουσικές και χορευτικές παραστάσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, φορείς και καλλιτέχνες, καθώς και αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών για μικρούς και μεγάλους, σκιτσογράφους που θα δημιουργούν πορτρέτα και καρικατούρες, και πολλές ακόμη δράσεις.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο όπου θα πραγματοποιηθεί το 1ο «Μεσσηνιακό Φεστιβάλ Οίνου» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.Στόχος είναι η υπαίθρια αγορά να ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών και των ιδιοκτητών κατοικιών αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς θα αποτελεί και η γαστρονομία αφού πλήθος χώρων εστίασης θα προσφέρουν μεγσογειακές και fusion επιλογές, street food με θαλασσινά, αλλά και γεύσεις από την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.

Τέλος οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιόλαδου, γευστικές δοκιμές τοπικών τυριών και κρασιών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση θα πραγματοποιείται λαϊκή αγορά με φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Οι πεντάστερες επιλογές διαμονής

Η αγορά θα εκτείνεται μεταξύ των δύο νέων επιλογών διαμονής που θα προσφέρει φέτος ο προορισμός της Costa Navarino. O λόγος για το «W», το πρώτο ξενοδοχείο της W Hotels στην Ελλάδα, μέλος του χαρτοφυλακίου Marriott Bonvoy, που άνοιξε στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 και φέτος λειτουργεί για πρώτη φορά καθόλη την διάρκεια της σεζόν και το πολυαναμενόμενο Mandarin Oriental, της φερώνυμης ασιατικής αλυσίδας Mandarin, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων και 48 υποσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, πέντε εστιατόρια και μπαρ καθώς και εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου, έκτασης 1.500 τ.μ.

Με την διεύρυνση των επιλογών του η Costa Navarino αναμένεται να ενισχύσει το αποτύπωμά της στον τουρισμό πολυτελείας, να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της χώρας, αλλά να στηρίξει περαιτέρω την τοπική οικονομία. Παράλληλα βέβαια οι πολλαπλές επιλογές που τροχοδρομεί μέσα από ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο, θα διογκώσουν περαιτέρω και τα μεγέθη της επιχείρησης. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη την προηγούμενη χρονιά η πορεία ήταν έντονα ανοδική πορεία, με τις πωλήσεις, σε συγκρίσιμη βάση να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 30% σε σχέση με το 2019, όπου ο κύκλος εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες σε επίπεδο Ομίλου ανήλθε στα 78.874.419 ευρώ και σε επίπεδο εταιρείας στα 51.428.303 ευρώ. Η φετινή χρονιά δε, ξεκίνησε δυναμικά με την Πασχαλινή περίοδο να καταγράφει υψηλές πληρότητες, οι οποίες ενισχύθηκαν τον Μάιο κι από την νέα αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Καλαμάτας από την Olympic Air.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» τζίρου στο εστιατόριο του Salt Bae στην Μύκονο

gazzetta
gazzetta reader insider insider