Συνεργασία Περιφέρειας και ΕΟΤ για την ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργασία Περιφέρειας και ΕΟΤ για την ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής
Τη δρομολόγηση κοινών δράσεων για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, διερεύνησαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.

Τη δρομολόγηση κοινών δράσεων για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, διερεύνησαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, σε συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του διευθύνοντος σύμβουλου του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ» Ι. Πάρσαλη και του συνεργάτη της κ.Γκερέκου Γ. Βουνιανού.

Η κ. Γκερέκου εξήρε τη στήριξη της Περιφέρειας στον πολιτισμό και τον τουρισμό, με έμφαση στον θεματικό, υπερθεματίζοντας τη δρομολόγησης μίας συνεργασίας, με στόχο την προβολή της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, διεθνώς. Απόλυτα σύμφωνος ο κ. Πατούλης, παρατήρησε ότι το 2023, ανοίγεται ένα σημαντικό πεδίο για δράσεις με ισχυρό πολιτιστικό και τουριστικό πρόσημο με την ευκαιρία του προσδιορισμού της Ελευσίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στο ολοκληρωμένο τουριστικό σχέδιο που υλοποιεί η Περιφέρεια με έμφαση στον θεματικό τουρισμό όπως στην Υγεία και τον Πολιτισμό, τόνισε πως σε συνεργασία και με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας, ξεκίνησαν διαδικασίες για τη σύνδεση τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος, προκειμένου να αναδειχθεί σε ένα ισχυρό παγκόσμιο πολιτιστικό «brand» που θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη.

«Στόχος μας είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Για εμάς ο τουρισμός και ο πολιτισμός είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για την Περιφέρειά μας», επισήμανε ο περιφερειάρχης και υπενθύμισε πως η Περιφέρεια έχει συστήσει τον Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO), ρόλος του οποίου είναι η αξιοποίηση ευκαιριών, η συνεργασία και διασύνδεση των εμπλεκόμενων πλευρών με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση πόρων και δυνάμεων και την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων.

Τέλος προς αυτή την κατεύθυνση ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια και ο ATTICA DMO μέσω της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής συν-σχεδιάζουν επόμενα βήματα και δράσεις προς υλοποίηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΟΤ: Με το «γκάζι πατημένο» για το 2023 - «Εξαιρετικές προοπτικές για την Ελλάδα»

Κατασκευή πρότυπων και «έξυπνων» διαβάσεων, από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider