RND: Η Ελλάδα στους μεγάλους νικητές της φετινής τουριστικής σεζόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
RND: Η Ελλάδα στους μεγάλους νικητές της φετινής τουριστικής σεζόν
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Reviewpro, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των μεσογειακών χωρών όσον αφορά την ποιότητα διακοπών, με την Ισπανία και την Ιταλία να κατέχουν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Σε άρθρο με τίτλο “Νέα ρεκόρ σε Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο- Η Ελλάδα στους μεγάλους νικητές της σεζόν”, το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RND υμνεί τις φετινές τουριστικές επιδόσεις της χώρας μας. Σημειώνει, μάλιστα, ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Reviewpro, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των μεσογειακών χωρών όσον αφορά την ποιότητα διακοπών, με την Ισπανία και την Ιταλία να κατέχουν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

To RND επισημαίνει επίσης ότι στους μεγάλους tour operators, όπως η TUI και η FTI, οι ελληνικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση, ακόμα και την off season περίοδο, με αποτέλεσμα πολλοί τουριστικοί πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες να επεκτείνουν τα ταξιδιωτικά πακέτα και τις τσάρτερ πτήσεις τους έως και τον Νοέμβριο, ενώ άλλες χρονιές σταματούσαν τον Οκτώβρη. “Η Ελλάδα, όπως και η Μαγιόρκα, τα πηγαίνουν πολύ καλά, τα ελληνικά νησιά έχουν πολλές κρατήσεις” δήλωσε σε συνέντευξη του στο τουριστικό περιοδικό FVW ο Διευθυντής της TUI Steffen Boehnke.

Σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εγκώμια του διεθνούς Τύπου και την εξαιρετική πορεία που διαγράφει εφέτος ο ελληνικός τουρισμός, ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: “Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι οι κόποι μας και η ομαδική δουλειά απέδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν καρπούς. Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια, πάντα με πρωταρχικό μας στόχο την ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε”.*

Στο εκτενές ρεπορτάζ του το RND αναφέρει αναλυτικά τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού σύμφωνα με τα στοιχεία των αεροδρομίων και της ΤτΕ, υπογραμμίζοντας ότι πολλοί ελληνικοί προορισμοί κατέρριψαν ακόμα και τα ρεκόρ του 2019 (+56% η Σαντορίνη, +21% η Μύκονος, 9% η Ρόδος, αύξηση +11,5% στα περιφερειακά αεροδρόμια τον Οκτώβριο κ.α.).

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου που επιτεύχθηκε φέτος και η δυνατότητα που έχει η Ελλάδα να φιλοξενεί επισκέπτες και την off season περίοδο αποτυπώνεται στην αρχή του άρθρου: “ Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος το πρωί της Δευτέρας. Μια ομάδα τουριστών ανεβαίνει σε ένα από τα κόκκινα διώροφα λεωφορεία που ξεκινούν τις περιηγήσεις τους στην ελληνική μητρόπολη. Ο ήλιος λάμπει, το θερμόμετρο δείχνει 21 βαθμούς. «Υπέροχο», λέει η Bettina Runge όταν αυτή και ο σύζυγός καταφέρνουν να βρουν δύο θέσεις στο πάνω μέρος του λεωφορείου. Το ζευγάρι έφυγε το Σάββατο από το Βερολίνο που είχε θερμοκρασία -3 βαθμούς και τώρα απολαμβάνει τον όμορφο καιρό: «Τέλη του καλοκαιριού στα τέλη Νοεμβρίου», λέει χαρούμενος ο Βερολινέζος. Ικανοποιημένος είναι και ο οδηγός του λεωφορείου, ο Αντώνης ο οποίος λέει: «Ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς επιβάτες όσο αυτή την εποχή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τo μεγάλο στοίχημα του τουρισμού το 2023 – Oι στόχοι και οι αντοχές στο 9μηνο

Τι θα κερδίσει ο ελληνικός Τουρισμός από την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider