Κικίλιας στο International Business and Hospitality συνέδριο του Insider: Στόχος οι υψηλού εισοδήματος τουρίστες

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας στο International Business and Hospitality συνέδριο του Insider: Στόχος οι υψηλού εισοδήματος τουρίστες
Στον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση τουριστών με «γεμάτα πορτοφόλια» στη χώρα μας και στο συνολικό rebranding του ελληνικού τουρισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στο πρώτο International Business and Hospitality συνέδριο της Liquid Media και του Insider.

(upd 11:02) Στον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση τουριστών με «γεμάτα πορτοφόλια» στη χώρα μας και στο συνολικό rebranding του ελληνικού τουρισμού αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο πρώτο International Business and Hospitality συνέδριο της Liquid Media και του Insider πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis.

Ο κ. Κικίλιας στη παρέμβαση του έκανε λόγο για τη σημασία που έχει το τουριστικό προϊόν στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, με το 25% του ΑΕΠ, δηλαδή 1 στα 4 ευρώ να προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από εκεί. Τόνισε επίσης τη σημασία που έχουν οι ταξιδιώτες για τον εμπορικό κόσμο, στα 124 νησιά που κατοικούνται αλλά και στην Αθήνα. «Δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλες τις βαθμίδες και τα επίπεδα του τουριστικού προϊόντος, από managers, executives, digitals bookers, σε όλα τα τουριστικά επαγγέλματα» σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, στάθηκε στη σημασία που έχει ο κλάδος στα έργα υποδομών, δημιουργώντας ανάγκες για επενδύσεις σε λιμάνια, αυτοκινητόδρομους, μαρίνες, περιφερειακά αεροδρόμια, ακτοπλοΐα, οδικά δίκτυα, στερεά απόβλητα κ.α., που επηρεάζονται από τις αφίξεις των επισκεπτών στην Ελλάδα. Έρχεται η πολιτεία από μόνη της, είτε με ΣΔΙΤ, είτε αμιγώς με ιδιωτικές πρωτοβουλίες να επενδύσει στην ανάπτυξη.

Ο κ. Κικίλιας στάθηκε στις προσπάθειες που έχει κάνει η κυβέρνηση για rebranding στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας, από την αρχή της πανδημίας, τονίζοντας πως έχει δοθεί στο εξωτερικό η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, υγειονομικά αλλά και γενικώς.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις προβλέψεις για την πορεία του τουρισμού, αναφέροντας πως είμαστε σε ένα ασταθές περιβάλλον διεθνώς. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ουκρανία και θα κάνουμε «ταμείο» στο τέλος του 2022, όπως είπε. Ωστόσο, έκανε λόγο για ενθαρρυντικά σημάδια, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι η κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα έχει φτάσει ήδη σε επίπεδο ρεκόρ και προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες μέρες».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας στάθηκε στο τουριστικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα, λέγοντας πως «έχουμε δει ήδη ενδιαφέρον για 500.000 Αμερικανούς ταξιδιώτες, από την Ατλάντα, το Σικάγο, την Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και πλέον τη Βοστώνη». Μιλώντας για την πρώτη απευθείας πτήση από τη Βοστώνη στην Αθήνα μετά από 32 χρόνια, ο υπουργός υπογράμμισε πως «μιλάμε για τουρίστες πολύ υψηλού εισοδήματος και δαπάνης, που δεν ρωτάνε 'πόσο κάνει;'». Και χαρακτήρισε καίρια την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και την τουριστική «επανεκκίνηση» της Αθήνας, όπου έχουν γίνει εντυπωσιακές επενδύσεις αναβάθμισης καταλυμάτων. «Σωστά, επιδεικνύουν οι τράπεζες πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα του τουρισμού. Σωστά, βλέπουν οι επιχειρηματίες -είτε εγχώριοι, είτε από το εξωτερικό- ότι πρόκειται για έναν αναπτυξιακό κλάδο πολύ πλούσιο σε ευκαιρίες -βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα- και με πολύ υψηλά κέρδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κικίλιας μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις αφίξεις υψηλού επιπέδου ταξιδιωτών με υψηλά εισοδήματα στην Ελλάδα. Αυτό μεταφράζεται σε πιο ποιοτικό τουρισμό, σε βιώσιμο τουρισμό και σε μεγαλύτερο εισόδημα για τη μέση ελληνική οικογένεια. Μίλησε πιο συγκεκριμένα για την ΔΕΘ του 2022, που είναι αφιερωμένη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην πρόθεση για αφίξεις τουριστών από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα.

Τέλος, αναφερόμενος στις σημερινές συναντήσεις στην Αθήνα εκπροσώπων της ελληνικής και της σαουδαραβικής κυβέρνησης, ο κ. Κικίλιας μίλησε για τεράστια διάθεση να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ εκτίμησε αναφέρθηκε στον στόχο απευθείας πτήσεων από την Σ. Αραβία στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες και τουρισμός: Ταμείο Ανάκαμψης και ελπίδες για επαναφορά στα επίπεδα του 2019

Το πρώτο International Business and Hospitality Conference της Liquid Media και του Insider - Δείτε live

gazzetta
gazzetta reader insider insider