Τουρισμός
10-05-2021 | 15:08

Προς αναζήτηση Βρετανών τουριστών ο Χ. Θεοχάρης - Οι επαφές του υπουργού στο Λονδίνο

Newsroom
Μοιράσου το
Προς αναζήτηση Βρετανών τουριστών ο Χ. Θεοχάρης - Οι επαφές του υπουργού στο Λονδίνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σειρά επαφών και συναντήσεων με στόχο την προσέλκυση τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα έχει από σήμερα στο Λονδίνο ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, στο πρόγραμμα του κ. Θεοχάρη συμπεριλαμβάνεται επίσης σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας.

Συγκεκριμένα, «ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ασίας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Nigel Adams. Αναμένεται να συζητηθούν οι όροι απελευθέρωσης των μετακινήσεων μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολούθως, ο Υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας, δηλαδή της British Airways, της EasyJet (για τις αεροπορικές πτήσεις αλλά και την πρακτόρευση ταξιδιών) και της Jet2.

Οι τρεις αυτοί αερομεταφορείς εξυπηρετούν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η συχνότητα των δρομολογίων τους προς τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο πρακτικά όσο και συμβολικά, καθώς αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως ασφαλούς προορισμού. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για τον Ελληνικό Τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 η Ελλάδα υποδέχτηκε περίπου 3,5 εκατ. ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτός από τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών, ο κ. Θεοχάρης στο Λονδίνο θα συναντήσει επίσης τον κ. Noel Josephides, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων (Association of Independent Tour Operators, AITO) και Πρόεδρο του Travel Foundation.

Στο πρόγραμμα του κ. Χάρη Θεοχάρη περιλαμβάνεται σειρά συνεντεύξεων σε βρετανικά ΜΜΕ υψηλού κύρους και διεθνούς απήχησης, όπως BBC, Sky News, The Telegraph κ.ά., ενώ προβλέπεται ειδική συνάντηση με τους ανταποκριτές ελληνικών δικτύων στο Λονδίνο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ελπίδες και οι φόβοι για την φετινή τουριστική σεζόν

Αδ. Γεωργιάδης: Τεράστιο ενδιαφέρον για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα - ΑΠΕ, logistics, τουρισμός, R&D στο επίκεντρο

Χ. Θεοχάρης: Η Ελλάδα ένας από τους πιο έτοιμους τουριστικούς προορισμούς

MUST READ

Στην Πολωνία ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Θεοχάρης: Να αποδείξουμε ότι το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού είναι εφικτό