Τουρισμός
05-02-2021 | 10:09

Νέα ξενοδοχειακή μονάδα στα Χανιά ετοιμάζει η Sani/Ikos Group

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
Νέα ξενοδοχειακή μονάδα στα Χανιά ετοιμάζει η Sani/Ikos Group

Νέα επενδυτικά σχέδια, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τουριστικό κλάδο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, έχει στα σκαριά ο όμιλος του πρώην προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, Sani/Ikos.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αγοράσει μεγάλη έκταση στα Χανιά, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε σε κατασκευαστική εταιρεία, ώστε να δημιουργήσει εκεί μια ακόμα πεντάστερη τουριστική μονάδα, στα πρότυπα των λοιπών μονάδων που διατηρεί σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Ο  Όμιλος ο οποίος αναπτύσσει εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιό του 9 πολυτελή resorts σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, όπως Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Ιβηρική Χερσόνησο, σχεδιάζοντας το νέο Ikos Andalusia. Το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ομίλου και πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων, εδράζεται στην Marbella/Estepona της Ισπανίας κι αναμένεται να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021. 

Σημειωτέον ότι τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια.

Όπως έχουν στο παρελθόν δηλώσει τα στελέχη του, στόχος του ομίλου SANI/IKOS GROUP μέσω της LBRI, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε ελληνικές τοποθεσίες υψηλού προφίλ, οι οποίες αφενός θα στηρίζουν την τοπική κοινωνία μέσω της απασχόλησης και της κατανάλωσης/προώθησης τοπικών προϊόντων κι αφετέρου θα χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον.

Σύμφωνα μάλιστα με το αναπτυξιακό πλάνο που δρομολογεί για την επόμενη πενταετία, ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ ενώ φιλοδοξεί να ξεπεράσει τους 9.000 εργαζόμενους μέσω της ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και την Ιβηρική. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.