«Επικίνδυνα» χαρακτηρίζει ορισμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών της Apple, η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration, FAA) και απαγορεύει στους επιβάτες αεροσκαφών να τα έχουν μαζί τους στις πτήσεις.

Συγκεκριμένα, η οδηγία αφορά ορισμένα μοντέλα των φορητών υπολογιστών MacBook Pro της Apple, η οποία έρχεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχει κίνδυνος οι μπαταρίες τους να πάρουν φωτιά υπό κάποιες συνθήκες.

«Η FAA είναι ενήμερη για την ανάκληση των μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro της Apple», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας σε ανακοίνωση που διένειμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πρόσθεσε πως έχουν ήδη ενημερωθεί «οι αερομεταφορείς για την ανάκληση».

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα ανακαλέσει περιορισμένο αριθμό των φορητών υπολογιστών της αυτού του τύπου με οθόνη 15 ιντσών, διότι οι μπαταρίες τους ενδέχεται να υπερθερμανθούν. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για μονάδες που ανήκουν σε πατρίδες που πωλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Φεβρουάριο του 2017.