Οι ομάδες με τους περισσότερους followers στον κόσμο - «Βασίλισσα» η Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ομάδες με τους περισσότερους followers στον κόσμο - «Βασίλισσα» η Ρεάλ Μαδρίτης
Δύο ισπανικές, πέντε βρετανικές, μία γαλλική, μία γερμανική και μία ιταλική - Ποιες είναι οι 10 δημοφιλέστερες ομάδες στα social media.

Οι 10 δημοφιλέστερες ομάδες στα social media προέρχονται από την Ευρώπη και στην κορυφή βρίσκονται οι πρωταγωνίστριες του El Classico.

Δύο ισπανικοί, πέντε βρετανικοί, ένας γαλλικός, ένας γερμανικός και ένας ιταλικός είναι οι πλέον ελκυστικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με 363 εκατ. ακολούθους είναι η «βασίλισσα» των social (Twitter, Instagram, Facebook και TikTok). Τη δεύτερη θέση κατακτά η Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να διαθέτουν 342 followers στα πιο «καυτά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» απαριθμούν 206 εκατ. ακολούθους.

Με 187 εκατ. followers η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην 4η θέση ενώ η Γιουβέντους κλείνει το Τοπ 5 με 144 εκατομμύρια. Η Τσέλσι μετρά 134 εκατ. ακολούθους και καταλαμβάνει την 6η θέση, ενώ στην 7η και 8η θέση υπάρχει βρετανική ισοπαλία καθώς τις μοιράζονται από κοινού η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, με 131 εκατομμύρια followers έκαστη. Η Μπάγερν Μονάχου σκαρφάλωσε στην 9η θέση, καθώς οι «Βαυαροί» έχουν 127 εκατ. ακολούθους ενώ την τελική δεκάδα κλείνει η Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να μετρούν 93,7 εκατομμύρια διαδικτυακούς «πιστούς».

Ενδιαφέρον υπάρχει και στα επιμέρους στοιχεία που παρουσιάζονται στο Infografic του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), καθώς όπως μπορεί να δει κανείς, οι «Μαδριλένοι» κυριαρχούν μόνο σε Instagram και Facebook, με 135 και 117 followers αντίστοιχα. Η «κορυφή» του Twitter ανήκει στην Μπάρτσα με 82,8 εκατ. ακολούθους και στο Tik Tok, πρώτοι είναι οι «Παριζιάνοι» με 40,4 followers.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Politico: Δεύτερος στην λίστα «Power 40 – The Class of 2023» ο γγ του ΕΛΚ Θανάσης Μπακόλας

Πληθωρισμός: «Πάτησε φρένο» στο 1,8% τον Ιούνιο - «Βουλιάζει» η ενέργεια, αλλά «καλπάζουν» τα τρόφιμα

Στ. Ιωάννου στο Bloomberg: Η Eurobank σχεδιάζει να επεκταθεί σε Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Ινδία και Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider