Μπιλ Γκέιτς: «Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο» - Μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο στην εργασία;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: «Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο» - Μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο στην εργασία;
Παρά τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει το ChatGPT, δεν «μιλάει» σαν άνθρωπος, ούτε θα τον αντικαταστήσει - ενώ, κάνει λάθη, όπως ο άνθρωπος.

Για όσους εξακολουθούν να μην έχουν πειστεί ότι το ChatGPT της OpenAI αποτελεί τομή στην τεχνητή νοημοσύνη, ίσως ο Μπιλ Γκέιτς, μπορέσει να τους κάνει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Ο άνθρωπος που έφερε την επανάσταση με τους υπολογιστές πριν από 50 χρόνια και ιδρυτής της Microsoft έσπευσε να καθησυχάσει τις αγωνίες των μισθωτών, τονίζοντας πως το ChatGPT δεν αποτελεί ακόμη κίνδυνο για το «ψωμί» μας ωστόσο το chatbot της ΟpenAI θα αλλάξει τον κόσμο.

«Μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάζει και να γράφει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο», υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος σε ένα podcast στη γερμανική Handelsblatt. «Το ChatGPT», επεσήμανε, «μας έδειξε για το τι είναι ικανή η τεχνητή νοημοσύνη ενώ και η επίδρασή της στον εργασιακό χώρο θα είναι εξαιρετικά θετική. «Θα αλλάξει τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ενώ η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να κάνει μεγάλα λάθη, θα μπορούσε να κάνει ευκολότερη τη δουλειά γραφείου βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. «Έχουμε ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει ακόμη τις εργασίες πολύ πιο αποτελεσματικές - από το να περνά τιμολόγια μέχρι να συντάσσει επιστολές. Η ανάγνωση και η γραφή είναι πλέον μέσα στις δυνατότητες της A.I. (Artificial intelligence σσ: Τεχνητή Νοημοσύνη) και αυτό θα έχει πολύ ευρύ και εποικοδομητικό αντίκτυπο», εκτίμησε.

«Σκεφτείτε τον χρόνο που περνούν οι γιατροί με τα γραφειοκρατικά ζητήματα, από τα οποία θα έπρεπε να μπορούμε να απαλλαγούμε» δήλωσε ωστόσο παραδέχτηκε πως «προκατειλημμένος» υπέρ της A.I. Παράλληλα, προέβλεψε ότι η Α.Ι. θα συνεχίσει να προκαλεί «τριγμούς» στους εργασιακούς χώρους ειδικά από τη στιγμή που η τεχνολογία θα εξελίσσεται ραγδαία με την πάροδο του χρόνου. «Η πρόοδος τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη», διαπίστωσε.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Microsoft του Γκέιτς ανακοίνωσε μια επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, επομένως ο λόγος του ίσως να μην είναι τόσο «αντικειμενικός» και «ουδέτερος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Snapchat φέρνει το δικό του chatbot με την υποστήριξη του ChatGPT - Τι είναι το «My AI»

Εν μέσω της φρενίτιδας με το ChatGPT η Meta φέρνει το LLaMA - Τι είναι

«Πολιτικά προκατειλημμένο και προσβλητικό το ChatGPT» ομολογεί η OpenAI

gazzetta
gazzetta reader insider insider