«Το ChatGPT είναι κουλ αλλά και φρικτό προϊόν» παραδέχεται ο CEO της OpenAI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Το ChatGPT είναι κουλ αλλά και φρικτό προϊόν» παραδέχεται ο CEO της OpenAI
Το ChatGTP στην παρούσα μορφή του, φαίνεται πως αφήνει μια «γλυκόπικρη γεύση» στα χείλη του διευθύνοντα συμβούλου της OpenAI.

Tο ChatGPT φαίνεται πως δεν καλύπτει πλήρως τα κριτήρια που έχει θέσει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του OpenAI, Σαμ Άλτμαν, αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν προβλήματα με το chatbot της εταιρείας του.

Μάλιστα, πρόσφατα το αποκάλεσε «κουλ» αλλά και «φρικτό προϊόν» σύμφωνα με το Bussiness Insider. Ειδικότερα, μιλώντας στο podcast των New York Times, «Hard Fork», επικαλούμενος τις λάθος ή διφορούμενες απαντήσεις που συχνά δίνει το ChatGPT υπογράμμισε πως: «οι άνθρωποι πηγαίνουν πραγματικά σε έναν ιστότοπο που μερικές φορές λειτουργεί και μερικές φορές είναι εκτός λειτουργίας».

Παράλληλα, παραδέχτηκε πως το ChatGPT είναι «κουλ, σίγουρα» καθώς «ο κόσμος το λατρεύει πραγματικά, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Αλλά κανείς δεν θα έλεγε ότι ήταν ένα εξαιρετικό, καλά ενσωματωμένο προϊόν ακόμα... Αλλά υπάρχει μεγάλη προοπτική εδώ που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να το ανεχτούν».

Από την πλευρά του, ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο έτερος συνιδρυτής της OpenAI, δήλωσε πρόσφατα ότι η κυκλοφορία του ChatGPT στην τρέχουσα μορφή του ήταν κάτι σαν έσχατη λύση για την εταιρεία καθώς το chatbot είναι ακόμη επιρρεπές σε λάθη ή είναι ανίκανο να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις των χρηστών. Αξία έχει και η δήλωση του Μπιλ Γκέιτς, που επεσήμανε πως η τεχνολογία του ChatGPT θα «αλλάξει τον κόσμο μας».

Το ChatGPT έχει κατακλύσει το διαδίκτυο από τότε που ξεκίνησε τον Νοέμβριο. Έχει ήδη αναστατώσει τον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς βοηθά μέχρι και φοιτητές να γράφουν τις εργασίες τους και να διαπρέπουν στις εξεταστικές. Το bot είναι επίσης αρκετά έμπειρο στο να συντάσσει από συνοδευτικές επιστολές μέχρι ολόκληρα άρθρα.

Μασκ για ChatGPT: Από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον του πολιτισμού

«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον του πολιτισμού είναι η τεχνητή νοημοσύνη», υπογράμμισε ο Έλον Μασκ μιλώντας σε παρευρισκόμενους στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης στο Ντουμπάι. Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του ChatGPT από την OpenAI στην οποία ήταν και συνιδρυτής επεσήμανε πως «είναι ταυτόχρονα θετικό και αρνητικό και έχει μεγάλη, μεγάλη προοπτική με φοβερές δυνατότητες». Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «με αυτήν την έξελιξη έρχεται και μεγάλος κίνδυνος».

Ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ερωτήθηκε για το πώς βλέπει την ανάπτυξη της τεχνολογίας σε 10 χρόνια από τώρα. «Το ChatGPT έχει δείξει στους ανθρώπους πόσο προηγμένη έχει γίνει η τεχνητή νοημοσύνη. Το AI έχει προχωρήσει εδώ και καιρό. Απλώς δεν είχε μια επαφή με τον χρήστη που να ήταν προσβάσιμη στους περισσότερους ανθρώπους» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Google: Υπάλληλοι «κράζουν» τον CEO για βιαστική παρουσίαση του Bard

«Ενώ τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και τα φάρμακα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ρυθμιστικά πρότυπα ασφάλειας, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ακόμη κανόνες ή νομοθετικά πλαίσια που να συγκρατούν υπό έλεγχο την ανάπτυξή της», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι πρέπει να ρυθμίσουμε την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, ειλικρινά. Πιστεύω ότι είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινωνία από τα αυτοκίνητα ή τα αεροπλάνα ή τα φάρμακα» δεν δίστασε να συμπληρώσει το αφεντικό της SpaceX, της Tesla και της Twitter.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο «μπορεί να επιβραδύνει λίγο την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι επίσης καλό», διαπίστωσε. Ο δισεκατομμυριούχος έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους της απεριόριστης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ κάποτε είπε πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι «πολύ πιο επικίνδυνη» από τις πυρηνικές κεφαλές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» 8% για την Alphabet στον απόηχο της παρουσίασης του νέου chatbot τεχνητής νοημοσύνης

Το εργαλείο δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT πέρασε τις απαιτητικές εξετάσεις για άδεια γιατρού

Alibaba: Ανταγωνιστικό chatbot με το ChatGPT σχεδιάζει ο κινεζικός κολοσσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider