Apple: Μειωμένες οι πωλήσεις iPhone για πρώτη φορά από την εμφάνισή τους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Apple: Μειωμένες οι πωλήσεις iPhone για πρώτη φορά από την εμφάνισή τους
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μειωμένα κατά 22,5% εμφανίστηκαν τα κέρδη της Apple για το δεύτερο δημοσιονομικό τρίμηνο (second fiscal quarter), καθώς τα έσοδα υποχώρησαν για πρώτη φορά από το 2003 και οι πωλήσεις iPhone κινήθηκαν πτωτικά για πρώτη φορά στην ιστορία του τεχνολογικού κολοσσού.

Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 10,52 δισ. δολαρίων ή 1,90 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 13,57 δισ. δολαρίων ή 2,33 δολαρίων ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Πτώση 13% κατέγραψαν τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού, υποχωρώντας στα 50,55 δισ. δολάρια έναντι 58 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 2 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα ύψους 51,97 δισ. δολαρίων.

Μετά από έναν οκταετή κύκλο επιτυχιών – από την εμφάνιση των iPhone το 2007 – ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως πούλησε 51,19 εκατομμύρια iPhones, μειωμένα κατά 16,3% από τα 61,17 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η γνώμη των Ελλήνων για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

Προβλήματα για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Το «κόλπο» με τα cookies και τα $80.000 την ημέρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider