Τεχνολογία
13-03-2019 | 10:32

Αυτές είναι οι 9 πιο καλοπληρωμένες δουλειές στο software engineering

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 9 πιο καλοπληρωμένες δουλειές στο software engineering

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που «καλοπληρώνεται» και έχει μέλλον!

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, η απασχόληση των προγραμματιστών λογισμικού θα αυξηθεί κατά 24% από το 2016 έως το 2026.

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που στον τεχνολογικό κόμβο της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο «καλοπληρώνεται». Οι  software engineers λαμβάνουν εισόδημα κατά μέσο όρο 155.000 δολάρια ετησίως, ενώ αντίστοιχα ποσά βλέπει κανείς και στη Νέα Υόρκη.

Αλλά δεν είναι όλοι οι software engineers ίδιοι. Το Hired, μια εταιρεία για επαγγελματίες, που «ταιριάζει» επιχειρήσεις με τεχνολογικά ταλέντα, έφτιαξε μια λίστα με τα είδη εξειδικευμένης εργασίας που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση.

Περιοχή: San Francisco Bay:155.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 137.000 δολάρια

Την ώρα που όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν τεχνολογίες blockchain για τη ναυτιλία, τον ανεφοδιασμό, την κατασκευή και πολλά άλλα, η ζήτηση εξειδίκευσης έχει αυξηθεί. Συγκεκριμένα, η ζήτηση αυξήθηκε κατά 517% τον περασμένο χρόνο. Οι Blockchain engineers κατασκευάζουν λογισμικό για περιπτώσεις χρήσης blockchain, όπως η ψηφιακή ταυτότητα, τα έξυπνα συμβόλαια, η διαχείριση του εργατικού δυναμικού και η αποθήκευση δεδομένων.

Περιοχή: San Francisco Bay: 156.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 117.000 δολάρια

Με τις εταιρείες να ανησυχούν όλο και περισσότερο για παραβιάσεις δεδομένων και προστασία της ιδιωτικής ζωής, η ζήτηση για security engineers αυξήθηκε κατά 132% το προηγούμενο έτος. Οι μηχανικοί ασφαλείας εστιάζουν στο να καταστήσουν τα συστήματα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα για να τα προστατεύσουν από κακόβουλες απειλές και επιθέσεις.

Περιοχή: San Francisco Bay Area: 150.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 124.000 δολάρια

Οι embedded engineers ενσωματώνουν λογισμικό σε μηχανές που διαφέρουν από τους παραδοσιακούς υπολογιστές, όπως συσκευές που χρησιμοποιούνται στην υγειονομική περίθαλψη, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, κατασκευή, αεροπορία και πολλά άλλα. Αυτές οι θέσεις εργασίας κατέγραψαν αύξηση 76% σε ετήσια βάση.

Περιοχή: San Francisco Bay: 151.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 132.000 δολάρια

Οι data engineers αναπτύσσουν, δοκιμάζουν και συντηρούν βάσεις δεδομένων και άλλα συναφή συστήματα. Επίσης, βοηθούν τις εταιρείες να χρησιμοποιούν δεδομένα για την προώθηση των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Αυτές οι θέσεις εργασίας κατέγραψαν αύξηση 38% σε ετήσια βάση.

Περιοχή: San Francisco Bay: 149.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 136.000 δολάρια

Οι back end engineers δημιουργούν τους servers για την υποστήριξη των σελίδων και εφαρμογών στο Internet ή τον κώδικα που ο χρήστης δεν βλέπει, ο οποίος καθιστά την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή σωστή και αποθηκεύει δεδομένα. Αυτές οι θέσεις εργασίας κατέγραψαν αύξηση 33% σε ετήσια βάση.

Περιοχή: San Francisco Bay: 153.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 122.000 δολάρια

Οι machine learning engineers γράφουν λογισμικό που είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες, να μαθαίνει από μοτίβα και να «τρέχει» μόνο του με ελάχιστη ανθρώπινη εποπτεία. Για παράδειγμα, μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένο και προγνωστικό λογισμικό για τους πελάτες. Αυτές οι θέσεις εργασίας κατέγραψαν αύξηση 27% σε ετήσια βάση.

Περιοχή: San Francisco Bay: 147.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 133.000 δολάρια

Οι mobile engineers δημιουργούν εφαρμογές για κινητές συσκευές και ενημερώνουν το λογισμικό. Μπορούν να ειδικεύονται σε εφαρμογές Android ή iOS. Αυτές οι θέσεις εργασίας κατέγραψαν αύξηση 15% σε ετήσια βάση.

Περιοχή: San Francisco Bay: 143.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 133.000 δολάρια

Οι full-stack engineers συνεργάζονται τόσο με το εμπρόσθιο όσο και με το πίσω μέρος μιας ιστοσελίδας ή μιας εφαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουν και με τον τρόπο αλληλεπίδρασης του ιστότοπου ή της εφαρμογής με τους χρήστες αλλά και με τον κώδικα που αποθηκεύει και διαχειρίζεται  τα δεδομένα. Αυτές οι θέσεις εργασίας κατέγραψαν αύξηση 7% σε ετήσια βάση.

 

Περιοχή: San Francisco Bay: 140.000 δολάρια

Περιοχή: New York: 128.000 δολάρια

Οι front end engineers γράφουν τον κώδικα για τον τρόπο εμφάνισης ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με τους χρήστες. Συχνά χρησιμοποιούν το JavaScript. Αυτές οι θέσεις εργασίας κατέγραψαν αύξηση 4% σε ετήσια βάση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.