Κάνε tap με το smartphone σου και πλήρωσε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάνε tap με το smartphone σου και πλήρωσε

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν οι τράπεζες διευρύνονται διαρκώς και η νέα δυνατότητα δεν είναι άλλη από τη χρήση του smartphone -αντί κάρτας- για τη διεκπεραίωση μίας συναλλαγής σε ένα φυσικό σημείο πώλησης! Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι πλέον οι κάρτες σας μπορούν να βρίσκονται στο smartphone σας, με σημαντικά οφέλη σε επίπεδο ευκολίας, ασφάλειας, αλλά και ταχύτητας.

Αυτή τη δυνατότητα ξεκίνησε να προσφέρει πρόσφατα η Alpha Bank μέσω του my Alpha wallet με Tap ‘n Pay, του ψηφιακού πορτοφολιού που έχει λανσάρει η τράπεζα και το οποίο υποστηρίζει όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες (American Express, Visa, Mastercard) έκδοσης της Alpha Bank.

Πρακτικά, το μόνο που απαιτείται από τον καταναλωτή, πέραν της εγγραφής του στο my Alpha wallet, είναι να διαθέτει ένα smartphone που να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και να χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android έκδοσης τουλάχιστον 4.4.2. Σημειωτέον πως τα Android smartphones με NFC είναι πλέον αρκετά διαδεδομένα στην αγορά. H ενεργοποίηση του Tap ‘n Pay γίνεται μέσα από το app του my Alpha wallet γρήγορα και με τη χρήση ενός τετραψήφιου μυστικού κωδικού, του mΡΙΝ.

Με δεδομένο ότι η NFC τεχνολογία χρησιμοποιείται και στις κάρτες για τις ανέπαφες συναλλαγές και τα POS με το σήμα contactless αποτελούν πλέον την πλειονότητα, αντικαθιστώντας σταδιακά τα παλαιότερα τερματικά, ο καταναλωτής που έχει ενεργοποιήσει το my Alpha wallet με Tap ‘n Pay μπορεί να χρησιμοποιήσει το smartphone του με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσε την κάρτα του. Απλώς, πλησιάζει το smartphone, στο οποίο θα πρέπει να έχει ενεργοποιήσει το NFC, στο POS με το σήμα contactless. Η εφαρμογή my Alpha wallet ανοίγει αυτόματα και ο χρήστης επιλέγει την κάρτα που θέλει να χρησιμοποιήσει. Επόμενη κίνηση είναι η πληκτρολόγηση του mPIN που έχει ορίσει για την εφαρμογή. Ακόμη, η πληκτρολόγηση του mΡΙΝ γίνεται στο smartphone και όχι στο POS, κάτι που ενισχύει περαιτέρω την ασφάλεια της συναλλαγής.

Πάντως, σε περίπτωση που υπάρχει θήκη στο κινητό, ενδεχομένως αυτή να εμποδίζει την ορθή αποστολή/λήψη δεδομένων μέσω της κεραίας NFC. Σε μία τέτοια περίπτωση, καλό είναι η θήκη να αφαιρεθεί πριν γίνει νέα προσπάθεια για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι δεν είναι απαραίτητο το smartphone να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο για την πραγματοποίηση μίας Tap ‘n Pay συναλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider