Audi Virtual Cockpit: Οδηγός και αυτοκίνητο γίνονται ένα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Audi Virtual Cockpit: Οδηγός και αυτοκίνητο γίνονται ένα

Μέχρι σήμερα, τα ψηφιακά όργανα ήταν απλά ένας διαφορετικός τρόπος απεικόνισης των κλασικών αναλογικών ενδείξεων. Η Audi κυριολεκτικά εφηύρε εκ νέου τον πίνακα οργάνων, με το Virtual Cockpit. Η βάση της ξεχωριστής αυτής υλοποίησης είναι μια ευρεία οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών. Η επανάσταση όμως αφορά τη λειτουργικότητά της, που ξεφεύγει κατά πολύ από τις συνηθισμένες δυνατότητες ενός πίνακα οργάνων.

Με το Virtual Cockpit ο οδηγός είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τις ενδείξεις που αυτός επιθυμεί να προβάλλονται, σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγεί και το περιβάλλον που κινείται. Το Virtual Cockpit προσφέρει κάθε δυνατό συνδυασμό λειτουργιών και απεικόνισης, αφήνοντας τον οδηγό να επιλέξει ποιες, σε ποιο μέγεθος και πότε θα είναι ορατές.

Μέσω του Virtual Cockpit ο οδηγός έχει μια πλήρη επισκόπηση όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου ακριβώς τη στιγμή και με τον τρόπο που τις χρειάζεται, ενώ, ταυτόχρονα, μπορεί να προσαρμόσει και αισθητικά το αποτέλεσμα.

Η διεπαφή οδηγού και αυτοκινήτου αγγίζει νέες κορυφές χάρη στο Virtual Cockpit, που αποτελεί ακόμα ένα βήμα της Audi στην κατεύθυνση της «εξέλιξης μέσω της τεχνολογίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider