Η ΑΑΔΕ έφτασε στο κινητό μας - Στον αέρα η εφαρμογή myAADEapp

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΑΑΔΕ έφτασε στο κινητό μας - Στον αέρα η εφαρμογή myAADEapp
Στον «αέρα» βρίσκεται η νέα  εφαρμογή myAADEapp για τα κινητά τηλέφωνα την οποία παρουσίασε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Στον «αέρα» βρίσκεται η νέα εφαρμογή myAADEapp για τα κινητά τηλέφωνα την οποία παρουσίασε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Την εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν από σήμερα στο κινητό τους τα φυσικά πρόσωπα και σε επόμενη φάση θα ειναι διαθέσιμη και για τις επιχειρήσεις.

Από το κινητό τους οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ενημερωσεις για όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμής και να πληρώνουν με IRIS ή κάρτα φόρους και δόσεις ρυθμίσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής «δεν μπορεί να κάνουμε την πληρωμή των φόρων πιο ευχάριστη αλλά θα την κάνουμε πιο εύκολη».

Η νέα εφαρμογή θα περιέχει σε πρώτη φάση:

1. Πληρωμή οφειλών μέσω IRIS ή κάρτας

2. Τα αιτήματα και τα ραντεβού που θα έχουν κλείσει οι φορολογούμενοι

3. Μηνύματα και ειδοποιήσεις. Δύο, τρεις ημέρες πριν λήξει η προθεσμία της πληρωμής ενός φόρου ή μιας δοσης θα ειδοποιούνται στο κινητό τους μέσω της εφαρμογής.

4. Στοιχεία επικοινωνίας και IBAN. Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν ή να αλλάξουν το IBAN

5. MyWallet: Θα υπάρχουν έγγραφα όπως φορολογική ενημερότητας, στοιχεία μητρώου και τέλη κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης σημείωσε ότι η νέα εφαρμογή είναι ένα φορολογικό ημερολόγιο και ένα φορολογικό ξυπνητήρι και οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι σε λίγες ημέρες έρχεται ο προσωπικός αριθμός ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η νέα εφαρμογή φέρνει πιο κοντά τον πολίτη στη διοίκηση.

Χατζηδάκης: Λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο, αλλά κι ως φορολογικό «ξυπνητήρι»

Η νέα, χρηστική εφαρμογή myAADEapp έρχεται να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών, σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook o ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης. Όπως εξηγεί, «η εφαρμογή αυτή λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο, αλλά κι ως φορολογικό «ξυπνητήρι». Ο μέσος πολίτης μπορεί να έχει πλέον στο κινητό του τηλέφωνο την «ακτινογραφία» των φορολογικών του υποχρεώσεων. Και μπορεί να κάνει μια σειρά από ενέργειες, όπως έκδοση φορολογικής ενημερότητας, εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων, να ενημερωθεί για επιστροφές φόρων, να λάβει ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμών κ.λπ.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατώτατος μισθός: Τι αύξηση εισηγείται το ΚΕΠΕ και τι μελετά η κυβέρνηση - Στα επίπεδα του 2009 ο μέσος μισθός στην Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Η «ακτινογραφία» του α' διμήνου – 6 στους 10 άγονοι, μέχρι 65% κάτω οι τελικές τιμές πώλησης

Ρεύμα: Πώς θα αλλάζουν προμηθευτή οι καταναλωτές με οφειλές – Προς διαβούλευση το πλαίσιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider