Διασύνδεση ταμειακών μηχανών - POS: Προς μικρή παράταση, δεν θα επιβληθούν πρόστιμα αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διασύνδεση ταμειακών μηχανών - POS: Προς μικρή παράταση, δεν θα επιβληθούν πρόστιμα αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΥΠΕΘΟ.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΥΠΕΘΟ για μία μικρή παράταση στην προθεσμία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Ο λόγος για μία κίνηση που αναμένει η αγορά αφού σήμερα εκπνέει η σχετική προθεσμία με την κυβέρνηση να επιδιώκει την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου που συνδέεται και με την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και με την επόμενη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε αναφορές για το θέμα προέβη σήμερα το πρωί ο κ. Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. «Χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν θα επιβληθούν πρόστιμα αν φταίει ο πάροχος ή το λογισμικό που δεν έχει αναβαθμιστεί», ανέφερε. «Θα πέσουν πρόστιμα εκεί που πρέπει και εφόσον χρειαστεί», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως το ζητούμενο «δεν είναι να μαζέψουμε λεφτά από τα πρόστιμα. Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί το που μεγάλο αυτό έργο» γιατί «αν δε το κάνουμε, με μαθηματική ακρίβεια η χώρα μας θα χάσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης». Ειδική επισήμανση έκανε και για τις τράπεζες, αναφέροντας πως «σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τις προμήθειες».

«Υπάρχουν 40.000 εποχικές επιχειρήσεις. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να διασυνδεθούν μέχρι σήμερα. Έχουν περιθώριο να διασυνδεθούν μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν. Για παράδειγμα, αν ανοίξει ένα κατάστημα στην Τήνο τον Ιούνιο, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να πάρει το καράβι σήμερα και να πάει στην Τήνο να περιμένει τον τεχνικό να συνδεθεί. Η προθεσμία ισχύει για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα», είπε ο κ. Τσάπαλος.

«Δεύτερον, 35 κλάδοι λιανικής: αυτοί οι κλάδοι πρέπει πρώτα να προμηθευτούν το POS και λήγει σήμερα η διορία παραγγελίας και εγκατάστασης μέχρι τέλος Μαρτίου κι στην συνέχεια να διασυνδέσουν το POS με την ταμειακή. Άρα και αυτοί έχουν έναν μήνα παράτασης, να μην φοβούνται για πρόστιμα. Έχουν εγκριθεί 160.000 vouchers και έχουν εξαργυρωθεί χιλιάδες από δικαιούχους. Υπάρχουν όμως προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις και θα λυθεί τις επόμενες μέρες», συνέχισε.

«Δεν θα φτάναμε στο παρά 5 και να μιλάμε για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αν όλοι μας είχαμε κάνει εγκαίρως την δουλειάς μας. Δεν φταίει μόνο το υπουργείο και η ΑΑΔΕ σε όλη αυτή την κατάσταση. Θα μπορούσαν και οι τεχνικοί να πιέσουν τους πελάτες τους και τους παρόχους να κάνουν εγκαίρως τις αναβαθμίσεις. Έχουν γίνει χιλιάδες αναβαθμίσεις, να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τις προμήθειες των τραπεζών», σχολίασε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Κόκκινα δάνεια, ρευστότητα, ψηφιοποίηση – Πώς άλλαξε η εικόνα από τα χρόνια της κρίσης

Με AI γράφονται τα επόμενα βήματα του Δημοσίου - Τι αλλάζει σε κτηματολόγιο και mAIgov

Ενστάσεις της Κομισιόν για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider