Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα καθυστέρηση στην εξέταση των ενστάσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα καθυστέρηση στην εξέταση των ενστάσεων
Παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις που «κόπηκαν» από τα κρατικά δάνεια.

Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που «κόπηκαν» από τις ενισχύσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής ή έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που θεωρούν ότι δικαιούνται, καθώς όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει ο έλεγχος των ενστάσεων που έχουν υποβάλει στο υπουργείο Οικονομικών.

Παρά το γεγονός ότι για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου προσελήφθη ιδιωτική εταιρεία, το «τσεκάρισμα» αποδεικνύεται μία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και όλα δείχνουν ότι δεν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των ελέγχων που λήγει κανονικά στο τέλος Οκτωβρίου. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, δεν έχει ακόμα αποφασισθεί η διάρκεια της παράτασης για την εξέταση των ενστάσεων, καθώς θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εκκρεμών φακέλων που βρίσκονται στα συρτάρια τη επιτροπής.

Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα κρίνει ποιοι τελικά θα μείνουν οριστικά εκτός των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής και ποιοι θα δικαιωθούν και θα λάβουν αναδρομικά τις ενισχύσεις.

Σημειώνεται ότι όσοι λάβουν τις ενισχύσεις θα έχουν περίοδο χάριτος 2 μήνες πριν ξεκινήσουν να αποπληρώνουν το επιστρεπτέο τμήμα της ενίσχυσης. Ως περίοδος χάριτος θεωρείται το χρονικό διάστημα από την καταβολή της ενίσχυσης και έως την τελευταία ημέρα του δεύτερου μήνα μετά την καταβολή της ενίσχυσης. Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις με τα ποσά να είναι «κουρεμένα» έως 75%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογική ενημερότητα: Σε ποιες περιπτώσεις «μπλοκάρει» η έκδοση του πιστοποιητικού

Σε υψηλά 13 ετών οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων – Έσπασαν το φράγμα των 190 δισ. 

Αναμένονται 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής αξίας 1,35 δισ. ευρώ στους προσεχείς μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider