Επίδομα 1.000 ευρώ και πρόσληψη προσφέρουν δύο νέα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 1.000 ευρώ και πρόσληψη προσφέρουν δύο νέα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ
Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πρόσληψης 1.000 ατόμων θα υπογράψουν τον Νοέμβριο η Amazon Web Services και η ΔΥΠΑ, ενώ από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου θα «τρέξουν» οι αιτήσεις για την κατάρτιση 30.000 ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες.

Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει δώσει αυτήν την περίοδο αθροιστικά τους μεγαλύτερους πόρους που είχαμε ποτέ στη διάθεσή μας για να σχεδιάσουμε και να ολοκληρώσουμε προγράμματα, reskilling και upskilling. Για ποιο λόγο; Γιατί συμπίπτουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ. Ήδη, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη σχεδιάζουμε μαζί, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εργασίας, ένα τέτοιο πρόγραμμα και την πιστοποίηση από πολύ μεγάλους κολοσσούς 100.000 ανθρώπων στις ψηφιακές δεξιότητες» δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα δύο νέα προγράμματα

Στις αρχές Νοεμβρίου, θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας της Amazon Web Services και της ΔΥΠΑ για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, όπου η Amazon θα εκπαιδεύσει 1.000 ανθρώπους σε δεξιότητες της τεχνολογίας cloud, θα πιστοποιήσει ότι έχουν τις απαραίτητες ικανότητες και θα τους εξασφαλίσει δουλειά για τουλάχιστον έξι μήνες, αμέσως μετά τη λήξη της εκπαίδευσής τους, σε συνεργασία με την Ακαδημία του ΟΤΕ.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη «ανοίγει» νέος κύκλος αιτήσεων για την κατάρτιση ανέργων, με εκπαιδευτικό επίδομα 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-gia-ten-katartise-meso-ton-kedibim-ton-aei-kai-ton-adeiodotemenon-kdbm

Όσοι υποβάλουν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis και
https://www.voucher.gov.gr/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος κύκλος κατάρτισης «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» για 30.000 ανέργους

Γεωργιάδης: Η επαγγελματική κατάρτιση και η αναβάθμιση δεξιοτήτων, προτεραιότητες για την εργασιακή αγορά του μέλλοντος

Παραμένει στην Ελλάδα η έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης

gazzetta
gazzetta reader insider insider