Εφορία: Τέλος χρόνου για 1η δόση ΕΝΦΙΑ και δικαιολογητικά Επιστρεπτέας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εφορία: Τέλος χρόνου για 1η δόση ΕΝΦΙΑ και δικαιολογητικά Επιστρεπτέας
Ο φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποπληρωθεί σε έως 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Εκπνέει σήμερα Τετάρτη η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φετινού «λογαριασμού» του EΝΦΙΑ για πάνω από 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποπληρωθεί σε έως 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2024. H πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει μέσω e-banking με την ταυτότητα οφειλής, με κάρτα πληρωμών ή μέσω IRIS online payments. Η πίστωση των οφειλών με κάρτες πληρωμών ή μέσω IRIS online payments πραγματοποιείται αμέσως.

Περισσότερες δόσεις

Εναλλακτικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα, ενώ για όσους θέλουν περισσότερες δόσεις υπάρχει και η λύση της πάγιας ρύθμισης. Με την ένταξη της οφειλής στην πάγια ρύθμιση οι φορολογούμενοι μπορούν να κερδίσουν έως 24 δόσεις οι οποίες όμως είναι έντοκες. Όσοι επιλέξουν τις 12 μηνιαίες δόσεις θα επιβαρυνθούν με ετήσιο επιτόκιο 4,34%, ενώ οι φορολογούμενοι που θέλουν 24 μηνιαίες δόσεις θα επιβαρυνθούν με ετήσιο επιτόκιο 5,84%.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο χρόνος τελειώνει σήμερα και για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία θα απαλλάξουν χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες από την εφάπαξ και έντοκη επιστροφή του 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Χιλιάδες επιχειρήσεις που είχαν λάβει τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής την περίοδο της πανδημίας κλήθηκαν να επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως ολόκληρο το ποσό της κρατικής ενίσχυσης καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τους όρους χορήγησης του κρατικού δανείου. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να γλιτώσουν από την επιστροφή του 100% της κρατικής ενίσχυσης εφόσον υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και σήμερα. Η υποβολή των δικαιολογητικών της επιστρεπτέας γίνεται στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ. Όσοι χάσουν την προθεσμία και δεν καταθέσουν τα δικαιολογητικά αλλά και οι επιχειρήσεις για τις οποίες θα διαπιστωθεί ότι δεν τήρησαν τη ρήτρα της απασχόλησης θα κληθούν να εξοφλήσουν, εφάπαξ και με το τόκο που «τρέχει» από την 1η Δεκεμβρίου 2022 ολόκληρο το ποσό του κρατικού δανείου, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Ώρα για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα

«Σπίτι μου»: 33.000 αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο - Με σειρά προτεραιότητας η επιλογή των δικαιούχων στη β΄φάση

Η ΕΚΤ γιορτάζει τα 25 χρόνια της, σφίγγοντας, όπως ο Τρισέ το 2011, το... λουρί της ρευστότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider