Προσλήψεις με τον κατώτατο μισθό σε Αττική και Μακεδονία- 4.000 επιδοτούμενες θέσεις για επιχειρήσεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσλήψεις με τον κατώτατο μισθό σε Αττική και Μακεδονία- 4.000 επιδοτούμενες θέσεις για επιχειρήσεις
Οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 1.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα τρέξει το αμέσως προσεχές διάστημα η ΔΥΠΑ.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι η υποβολή αιτήσεων στη ΔΥΠΑ από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Αττική - Πειραιά, για την πρόσληψη 3.000 ανέργων άνω των 30 ετών με αυξημένη επιδότηση όταν πρόκειται για γυναίκες.

1.000 άνεργοι σε Μακεδονία - Θράκη

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30-66 ετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα πριν την ημερομηνία ανάρτησης της εντολής κενής θέσης.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες.

Μετά την πρόσληψη του ανέργου από την επιχείρηση μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, η επιχείρηση υποβάλλει εντός ενενήντα (90) ημερών, ηλεκτρονική Αίτηση υπαγωγής Υπεύθυνη Δήλωση στο πρόγραμμα, στην διαδικτυακή πύλη: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στη δράση από την ημερομηνία πρόσληψής του και για χρονικό διάστημα12 μηνών (με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες), με το ποσό των 715,40 ευρώ.

3.000 θέσεις εργασίας σε Αττική- Πειραιά

Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους για 3.000 νέους άνεργους από επιχειρήσεις του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και τον Πειραιά διαρκεί ένα έτος και κυμαίνεται από 467 ευρώ έως 700 ευρώ το μήνα. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες έχουν ως εξής:

  • 467 € μηνιαία / 5.598 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 560 € μηνιαία / 6.718 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606 € μηνιαία / 7.277 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653 € μηνιαία / 7.837 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 700 € μηνιαία / 8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιδότηση προσλήψεων με τον κατώτατο μισθό στην Αττική - Αιτήσεις και μπόνους προτίμησης

ΔΥΠΑ: Καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 240 θέσεις εργασίας για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια

gazzetta
gazzetta reader insider insider