ΑΑΔΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα στην Κρήτη που επλήγησαν από σεισμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα στην Κρήτη που επλήγησαν από σεισμούς
Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2021, 2022 και 2023 για ακίνητα τα οποία επλήγησαν από τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν στις 24 Ιουλίου 2021 και στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών.

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2021, 2022 και 2023 για ακίνητα τα οποία επλήγησαν από τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν στις 24 Ιουλίου 2021 και στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η χορήγηση της απαλλαγής θα πραγματοποιηθεί κατ' αρχήν κεντρικά από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα arogi.gr για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, με εξαίρεση αυτές που υποβλήθηκαν για ελαφριές βλάβες των κτιρίων.

Σε περίπτωση μη συμπερίληψης πληγέντων ακινήτων στην κεντρική επανεκκαθάριση, οι δικαιούχοι αυτής υποβάλλουν σχετική αίτηση με βάση το υπόδειγμα 1Α περί χορήγησης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ της Α.1272/2019 (Β΄2936) Απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με έκδοση αυτών έως τις 30-06-2022.

Σημειώνεται, πως η αίτηση υποβάλλεται, αποκλειστικά, μέσω της εφαρμογής «Τα Αιτήματά Μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) μία μόνο φορά για το έτος 2021 και ισχύει, χωρίς άλλη ενέργεια του φορολογούμενου, και για τα δύο επόμενα έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Νέες προθεσμίες δηλώσεων Covid για υπεκμισθώσεις ακινήτων

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων: Έως 28/2 η υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider