Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τις 120 δόσεις – οι προθεσμίες που λήγουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τις 120 δόσεις – οι προθεσμίες που λήγουν
Ο χρόνος εκπνέει για την καταβολή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος, την επανένταξη των οφειλών στις 100 ή 120 δόσεις, την υποβολή των δηλώσεων COVID για τα «κουρεμένα» ενοίκια καθώς και των δικαιολογητικών για την επιδότηση των παγίων δαπανών.

Τέσσερις εκκρεμότητες με την Εφορία καλούνται να κλείσουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Ο χρόνος εκπνέει για την καταβολή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος, την επανένταξη των οφειλών στις 100 ή 120 δόσεις, την υποβολή των δηλώσεων COVID για τα «κουρεμένα» ενοίκια καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την επιδότηση των παγίων δαπανών. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς δικαιολογητικά. Πιο συγκεκριμένα σήμερα εκπνέει η προθεσμία για:

1. Την πληρωμή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

2. Αναβίωση των 100 και 120 δόσεων για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία και έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις την περίοδο από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 202. Για την επανένταξη θα πρέπει εντός της ημέρας να υποβάλουν αίτηση στο mybusinessSupport καταβάλλοντας παράλληλα εντός της ημέρας τη δόση του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

3. Υποβολή των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες που έχουν λάβει προκαταβολικά τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουλίου καθώς και υποβολή των αρχικών η των διορθωτικών δηλώσεων COVID για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία υπεκμισθώνονται που είτε πρέπει να υποβάλουν αρχικές δηλώσεις είτε να κάνουν διορθώσεις.

4. Κατάθεση των δικαιολογητικών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν είναι τα εξής:

- Υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 (ανάλογα με την νομική μορφή και το είδος βιβλίων της επιχείρησης) είτε δεν είχε απωλέσει πάνω από το ήμισυ του εγγεγραμμένου της κεφαλαίου λόγω συσσωρευμένων ζημιών, είτε δεν είχε απωλέσει πάνω από το ήμισυ του κεφαλαίου της, όπως εμφανίζεται στους λογαριασμούς της εταιρείας, λόγω συσσωρευμένων ζημιών. Η δήλωση δεν απαιτείται στην περίπτωση ανεξάρτητων ατομικών επιχειρήσεων καθώς και στην περίπτωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

- Εάν πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση θα πρέπει να βεβαιώνεται ότι τα τελευταία δύο έτη ο δείκτης χρέους προς ίδια κεφάλαια της επιχείρησης δεν ήταν υψηλότερος του 7,5 και ο δείκτης κάλυψης χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης (EBITDA interest coverage ratio) δεν ήταν κάτω του 1,0.

- Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider