ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων τον Μάιο, σε συνεργασία με την Amazon - Σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων τον Μάιο, σε συνεργασία με την Amazon - Σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους
Μετά το πέρας των σεμιναρίων κατάρτισης οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιοτήτες υπολογιστικού νέφους με πρακτική εμπειρία στο AWS Cloud.

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους (cloud services) πρόκειται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ τον Μάιο, σε συνεργασία με την Amazon.

Συγκεκριμένα, δρομολογείται η δωρεάν κατάρτιση ανέργων στις τεχνολογίες ψηφιακού νέφους, μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε δύο ομάδες:

- η πρώτη ομάδα θα αποτελείται από ανέργους με γνώσεις τεχνολογιών πληροφορικής που θα καταρτιστούν ως εκπαιδευτές σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους,

- η δεύτερη και ευρύτερη ομάδα θα αποτελείται από ανέργους, με στόχο την ειδίκευση ή επανειδίκευσή τους στον συγκεκριμένο τομέα αιχμής.

Η δημόσια πρόσκληση συμμετοχής προς τους ανέργους θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ μετά το πέρας των σεμιναρίων κατάρτισης οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιοτήτες υπολογιστικού νέφους με πρακτική εμπειρία στο AWS Cloud.

Η κατάρτιση θα οδηγεί σε αντίστοιχες πιστοποιήσεις από την AWS, ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε θέματα cloud computing και στην απόκτηση
δεξιοτήτων που έχουν μεγάλη ζήτηση από εταιρείες στην Ελλάδα.

Η συνεργασία μεταξύ ΟΑΕΔ και Amazon Web Services αποτελεί μέρος του νέου μοντέλου κατάρτισης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει συνεργασίες με τις πιο καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο (Google, Coursera, Amazon, Cisco).

«Για την αντιμετώπιση της διαχρονικά ελλειμματικής διασύνδεσης της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, που μας έχει καταστήσει ουραγό της Ευρώπης στην αντιστοίχιση προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων, ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο των συνεργασιών με παρόχους υψηλού επιπέδου για ταχύρρυθμη, αλλά ποιοτική κατάρτιση σε τομείς αιχμής και ειδικότητες υψηλής ζήτησης. Το σχέδιο έχει ως κεντρικούς άξονες την αξιολόγηση, την πιστοποίηση και τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της οικονομίας, καθώς και τη συνεργασία με παρόχους με αξιοπιστία στην αγορά εργασίας, όπως τα πανεπιστήμια και διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς» επεσήμανε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΑΕΔ: Δωρεάν διαδικτυακή κατάρτιση στην κυβερνοασφάλεια για 1.000 ανέργους σε συνεργασία με την CISCO

ΟΑΕΔ: Όλα τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που «τρέχουν» τον Μάιο για 42.000 ανέργους

gazzetta
gazzetta reader insider insider