Τι ισχύει για τον κωδικό «6» - Πώς γίνεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι ισχύει για τον κωδικό «6» - Πώς γίνεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο
Oι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό «6» με sms ή βεβαίωση.

Το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και των πάρκων για επίσκεψη έως τριών ατόμων και την «επανέναρξη» της ερασιτεχνικής αλιείας για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, αποφάσισε η Επιτροπή της Πολιτικής Προστασίας για τον κορονοϊό.

Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η μετάβαση να γίνεται με τα πόδια, ή με ποδήλατο, με τη χρήση του κωδικού 6.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό «6» με sms ή βεβαίωση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η Βάνα Παπαευγγέλου, είπε πως η άρση απαγόρευσης μετακινήσεων από δήμο σε δήμο συζητήθηκε στην επιτροπή, ωστόσο αποφασίστηκε να μην αρθεί τώρα, αφού θεωρούν ότι είναι ένα μέτρο το οποίο έχει αποδώσει. Παράλληλα είπε ότι η επιτροπή θεωρεί ότι η μετακίνηση αυτή θα αύξανε την πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με οικογένειες από διαφορετικό δήμο που πιθανότατα έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό φορτίο. «Είναι κάτι που θα επανεξετάσουμε και αν δούμε μείωση του ιικού φορτίου γενικότερα μπορεί να επανεξεταστεί» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider