Eurobank: Δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα
«Είναι εργαλεία για να καταστήσουμε ασφαλείς τη χώρα και τους ανθρώπους», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη.

Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, η τελετή παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, δωρεά της Eurobank συνολικής αξίας 546.000 ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

* 28 ειδικά βοηθητικά οχήματα 4x4 crossover,

* 110 κράνη μοτοσυκλέτας, προστατευτικά θώρακα, ζεύγη γαντιών και επιγονατίδων (ειδικός ατομικός εξοπλισμός μοτοσικλετιστών),

* 120 ζεύγη ελαστικών επισώτρων μοτοσυκλετών,

* 110 τζάκετ μοτοσυκλέτας.

Η Eurobank υλοποίησε τη συγκεκριμένη δωρεά μέσω του «Ιδρύματος Eurobank EFG για Πρόγραμμα Πυροπλήκτων», το οποίο συνέστησε το 2008 μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία. Ο εξοπλισμός έχει ήδη παραδοθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα και είναι διαθέσιμος από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τη Eurobank επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κοινωνικού της ρόλου και τόνισε ότι τα βοηθητικά μέσα που έκανε δωρεά η εταιρεία είναι μεγάλη περιουσία και εργαλεία «για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να καταστήσουμε τη χώρα και τους ανθρώπους ασφαλείς. Ένας πυροσβέστης τραυματισμένος είναι μεγάλη απώλεια, πρωτίστως ανθρώπινη και δευτερευόντως υπηρεσιακή».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, επισήμανε ότι η χώρα μας έχει πληρώσει σκληρό τίμημα από μεγάλες πυρκαγιές με ανυπολόγιστο κόστος, όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές, συμπεριλαμβανομένων και ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος. Και συμπλήρωσε ότι η Eurobank θεωρεί καθήκον απέναντι στην κοινωνία να συνδράμει στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες, γι’ αυτό συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και στη διεθνή προσπάθεια για την υλοποίηση των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας των Παρισίων.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, στην ομιλία του ανέφερε ότι «με την παραλαβή των νέων οχημάτων, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και στα έμπειρα και γενναία χέρια των Ελλήνων πυροσβεστών θα αποδώσουν τα μέγιστα και θα προστατεύσουν τους πολίτες».

Στο τέλος της τελετής, επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, προς τους εκπροσώπους της Eurobank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider