Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα στις επικίνδυνες περιοχές - Τι ισχύει με delivery και άσκηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα στις επικίνδυνες περιοχές - Τι ισχύει με delivery και άσκηση
Από την απαγόρευση κυκλοφορίας θα εξαιρεθούν μόνο επείγοντα ιατρικά περιστατικά και εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση του εργοδότη τους. 

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (24/10) τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ανάσχεση του κορονοϊού στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί / κατηγορία 3) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινες / κατηγορία 4).

Συγκεκριμένα, στις εν λόγω περιφέρειες θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις από τις 00:30 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί, ενώ η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική πλέον και στους εξωτερικούς χώρους.

Εξαιρέσεις και επιβολή προστίμων

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας θα εξαιρεθούν μόνο επείγοντα ιατρικά περιστατικά και εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση του εργοδότη τους.

Σχολεία: Σύμφωνα με ρεπορταζ του ΣΚΑΪ, στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, οι μαθητές στα σχολεία θα φορούν μάσκες και στα διαλείμματα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεσπιστούν ολιγόλεπτα «διαλείμματα μάσκας» κατά τα οποία οι μαθητές θα μπορούν να τις βγάζουν. Δεν θα φορούν οι μαθητές μάσκα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Αθλητισμός: Γενικά οι αθλητικές δραστηριότητες, τόσο οι οργανωμένες όσο και το ατομικό τζόκινγκ, θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς χρήση μάσκας.

Delivery: Κανονικά θα γίνεται η διανομή φαγητού κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας 00:30 έως 5:00. Οι εργαζόμενοι στο delivery θα είναι ωστόσο υποχρεωμένοι να έχουν βεβαίωση από τον εργοδότη τους.

Με την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων, σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή τους. Οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με χρηματικά πρόστιμα, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη οριστεί. Εκτιμάται ωστόσο, ότι θα ανέρχεται τουλάχιστον σε 150 ευρώ, όπως ίσχυε κατά το διάστημα της καραντίνας.

Κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στις 18:00, αναμένεται να διευκρινιστούν και σειρά άλλων λεπτομερειών που αφορούν στην εφαρμογή των νέων μέτρων, όπως το τι θα ισχύει για τη μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο ή αν κάποιος περπατά μόνος του σε ερημική περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider