Ανάπτυξη 7,4% θα καταγράψουν παγκοσμίως οι επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης μέχρι το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάπτυξη 7,4% θα καταγράψουν παγκοσμίως οι επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης μέχρι το 2023
Η Ευρώπη προβλέπεται να δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα σε προγράμματα ενεργειακής απόδοσης σε σχέση με οτν υπόλοιπο κόσμο.

Καθώς οι παγκόσμιες κυβερνήσεις προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτηση από ξένους ενεργειακούς πόρους και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG), οι επενδύσεις στην ενεργειακή απόδοση αναμένεται να αυξηθούν σε κάθε γωνιά της γης την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με την Guidehouse Insights, οι ενεργειακής απόδοσης αναμένεται να καταγράψουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 7,4% έως το 2032, μια τάση η οποία σαφώς συνδέεται με τη μετάβαση σε μια οικονομία καθαρών μηδενικών εκπομπών.

«Η ενεργειακή απόδοση είναι ο λιγότερο δαπανηρός και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», λέει ο Pritil Gunjan, διευθυντής της Guidehouse Insights. «Μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερους λογαριασμούς ενέργειας για τους καταναλωτές και μειωμένο λειτουργικό κόστος για τους παρόχους ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας επενδύουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε πρωτοβουλίες ενεργειακής απόδοσης».

Καθώς ο εξηλεκτρισμός στους τομείς των κτιρίων και των μεταφορών συνεχίζεται, η υπάρχουσα υποδομή δικτύου επιβαρύνεται όλο και περισσότερο οδηγώντας την ανάγκη για επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης. Οι κυβερνητικές πολιτικές σχετικά με την ενέργεια και τις εκπομπές παραμένουν ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς για τις δαπάνες της αγοράς.

Η πρόοδος στην ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία και την ψηφιοποίηση έχουν επίσης επεκτείνει την ευκαιρία για επενδύσεις πέρα ​​από τις παραδοσιακές ανακαινίσεις κτιρίων και επέτρεψαν νέες περιπτώσεις χρήσης του πόρου. Μεταξύ των εμποδίων για ταχύτερες επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης είναι τα εγγενή αντικίνητρα για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η έλλειψη διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με τη χρήση ενέργειας για τους καταναλωτές και οι δυσκολίες στη μέτρηση και την επαλήθευση, σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση, Global Energy Efficiency Markets, εξετάζει την παγκόσμια αγορά ενεργειακής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών παραγόντων της αγοράς και των φραγμών στις δαπάνες μαζί με μια αλυσίδα αξίας του κλάδου και ανάλυση επιχειρηματικού μοντέλου.

Οι αναλύσεις σε περιφερειακό επίπεδο για τις ετήσιες δαπάνες του δημόσιου και των προγραμμάτων κοινής ωφέλειας και της σχετικής εξοικονόμησης χωρητικότητας παρουσιάζονται σε πέντε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές από το 2023-2032, με καθεμία τμηματοποιημένη ανά τομέα πελατών.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η Ευρώπη προβλέπεται να δαπανήσει τα περισσότερα σε προγράμματα ενεργειακής απόδοσης καθ' όλη την περίοδο, οι δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν ταχύτερα στις αναδυόμενες αγορές λόγω του μικρότερου μεγέθους της υπάρχουσας αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση στα εμπορικά ακίνητα

Η νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για την εξοικονόμηση στα κτίρια -Το σύνδρομο του «άρρωστου κτιρίου»

Ενέργεια: Εντός του αυξημένου στόχου εξοικονόμησης της Ε.Ε. ο νέος «κλιματικός χάρτης» της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider