Δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεσμεύεται να δημιουργήσει 5 εκατ. θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεσμεύεται να δημιουργήσει 5 εκατ. θέσεις εργασίας
KEVIN TAN
Η Alliance Global εδρεύει στις Φιλιππίνες, μία χώρα με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και ανάγκη για αυξημένη ετοιμότητα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο Kevin Tan, CEO της Alliance Global, της εταιρείας-κολοσσού στις Φιλιππίνες η οποία αναπτύσσει δραστηριότητα σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, από τρόφιμα και ποτά μέχρι Real Estate , ανακοίνωσε ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στα κριτήρια ESG.

Mέχρι το 2035, ο όμιλος στοχεύει να είναι ανθρακικά ουδέτερος ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, μία δέσμευση η οποία πήγε λίγο πίσω λόγω της πανδημίας.

Ήδη, περίπου το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του μπράντυ Emperador της εταιρείας παράγεται από βιοαέριο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία απόσταξης.

Αντιμετωπίζοντας τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τις κοινωνικές ανισότητες

Η Alliance Global εδρεύει στις Φιλιππίνες, μία χώρα με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά (7.000 νησιά) και ανάγκη για αυξημένη ετοιμότητα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη και μάλλον επισφαλή γεωγραφική τοποθεσία», αναφέρει ο Tan. «Κάθε χρόνο, βιώνουμε πολλές καταστροφές, που κυμαίνονται από απλές τροπικές καταιγίδες έως τυφώνες η παρατεταμένη ξηρασία... Τα τελευταία χρόνια, αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν πιο συχνά και με μεγαλύτερη ένταση», προσθέτει

Παράλληλα, στη χώρα καταγράφονται υψηλά επίπεδα φτώχειας. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι αριθμός των φτωχών Φιλιππινέζων αυξήθηκε κατά 2 εκατομμύρια το 2020 σε σχέση με το 2018 λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Τan η εσωτερική μετακίνηση πληθυσμών ασκεί πιέσεις στους διαθέσιμους πόρους. Υπάρχει μια άνιση κατανομή της αύξησης του πληθυσμού προς τα αστικά κέντρα έναντι των αγροτικών κέντρων της χώρας μας. Και αυτό θέτει πολλές προκλήσεις, εκτιμά.

Το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης

Η εταιρεία, η οποία είναι γνωστή μεταξύ άλλων για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, στοχεύει σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Για την παραγωγή του μπράντυ Emperador χρησιμοποιεί βιοαέριο που δημιουργήθηκε από τη διαδικασία απόσταξης για να τροφοδοτήσει τους λέβητες της. Με τη σειρά τους, οι λέβητες παράγουν ατμό, ο οποίος τροφοδοτεί τους στροβίλους και παράγει ηλεκτρισμό. Περίπου το 30% των εργασιών παραγωγής αλκοόλ τροφοδοτούνται με αυτόν τον τρόπο, ενώ οι αμπελώνες που παράγουν σταφύλια για το κονιάκ Fundador στην Ισπανία χρησιμοποιούν μια καινοτόμο διαδικασία για εξοικονόμηση στη χρήση νερού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider