Sustainability
11-06-2021 | 13:15

Evogreen: Η νέα δύναμη στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας έχει Ελληνο-Αραβικές ρίζες

Newsroom
Μοιράσου το
Η ομάδα της Evogreen
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Bee’ah, η πρωτοπόρος εταιρία στον τομέα της βιωσιμότητας στη Μέση Ανατολή, και η Polygreen, η ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία που παρέχει διεθνώς ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας, παρουσίασαν σήμερα την Evogreen, μια νέα κοινοπραξία που προσφέρει καινοτόμες λύσεις διαχείρισης του χερσαίου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με σκοπό την προώθηση της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας. Η νέα εταιρεία, μέσα από προηγμένες λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, επεμβαίνει δραστικά και αντιμετωπίζει περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, βοηθώντας τους ωκεανούς να παραμένουν καθαροί. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Bee’ah και η Polygreen, δημιουργούν ένα καινούριο σημείο αναφοράς στον τομέα της περιβαλλοντικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Εικόνα
Evogreen Press Conference
Από αριστερά προς τα δεξιά – ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής & CEO της Polygreen και η Α.Ε. Salim bin Mohammed Al Owais, Πρόεδρος της Bee’ah

Η επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την Evogreen πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Four Seasons Astir Palace Athens, παρουσία της διοίκησης και ανωτάτων στελεχών της Bee’ah και της Polygreen και εκπροσώπων της πολιτείας. 

Ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, δήλωσε: «Η ίδρυση της Evogreen αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Polygreen, με ιδιαίτερη περηφάνια, ενώνει τις δυνάμεις της με την Bee’ah, εισφέροντας την τεχνογνωσία και τις υποδομές της προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυό της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Μέσα από αυτήν την κοινοπραξία αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ ο οποίος εμβαθύνει και ενισχύει τις διμερείς σχέσεις, ανοίγοντας έναν ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο δρόμο». 

Εικόνα
Evo Green
Από αριστερά προς τα δεξιά - A.E. Khaled Al Huraimel, Group CEO του Ομίλου Bee’ah / κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής & CEO της Polygreen / κα. Eiman Al-Zeyoudi, Chargée d'Affaires, Πρεσβεία των ΗΑΕ στην Αθήνα / Α.Ε. Salim bin Mohammed Al Owais, Πρόεδρος της Bee’ah. 

Η Αυτού Εξοχότητα, Salim Bin Mohamed Al Owais, Πρόεδρος της Bee’ah, δήλωσε τα εξής: «Η συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους μας και η ίδρυση της Evogreen μάς κάνει περήφανους, καθώς δείχνει τη δυναμική που μπορεί να έχει η κοινή προσπάθεια εταιρειών από διαφορετικές χώρες, όσον αφορά την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων παγκόσμιας κλίμακας. Έχω την πεποίθηση ότι, αξιοποιώντας την εξειδικευμένη γνώση και την εμπειρία των δύο εταιρειών, η Evogreen θα καταστεί πρωτοπόρος στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο της διαχείρισης θαλάσσιων αποβλήτων, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα τόσο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».

Ο Khaled Al Huraimel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Bee’ah, ανέφερε τα εξής: «Τα θαλάσσια οικοσυστήματα είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα του πλανήτη. Η προστασία των ωκεανών μας από τη ρύπανση και τα απόβλητα αποτελεί μια σπουδαία ευθύνη. Η Bee’ah, γνωστή για τις ολοκληρωμένες λύσεις κυκλικής οικονομίας και τη διαχείριση αποβλήτων, με μεγάλη χαρά ενώνει τις δυνάμεις της με την Polygreen, μια εταιρεία με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες και όραμα για την αειφορία. Είμαστε περήφανοι που διευρύνουμε της δυνατότητες των ΗΑΕ στον τομέα των εξειδικευμένων λύσεων ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων, και αξιοποιούμε διεθνείς συνεργασίες με στόχο να συμβάλλουμε στην προστασία των θαλασσών μας».

Η Evogreen διαθέτει ήδη μια μονάδα παραγωγής Εναλλακτικών Πρώτων Υλών (Alternative Raw Material) στην Sharjah, ενώ αυτή τη στιγμή κατασκευάζει και μια μονάδα παραγωγής Εναλλακτικών Στερεών Καυσίμων, όπου θα γίνεται επεξεργασία υγρών αποβλήτων, με στόχο να μετατραπούν σε εναλλακτικά καύσιμα τα οποία θα χρησιμοποιούνται  στην παραγωγή τσιμέντου. Στη μονάδα Εναλλακτικών Πρώτων Υλών γίνεται επεξεργασία θαλάσσιων και ναυτιλιακών αποβλήτων, επικίνδυνων και μη, με στόχο την παραγωγή εναλλακτικών πρώτων υλών για βιομηχανική χρήση. Και στις δύο μονάδες θα γίνεται συλλογή, ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη, από πλοία που θα ελλιμενίζονται στα ΗΑΕ, περιοχή που αποτελεί σημαντικό κόμβο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας.

Εικόνα
Evogreen

Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων για τη διαχείριση αποβλήτων και την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, η Evogreen θα παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες απορρύπανσης από πετρελαιοκηλίδες, υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων που βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου (distressed vessel management), υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταλειμμένων φορτηγών πλοίων στις οποίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ανακύκλωση και η ανάκτηση υλικών, η επισκευή ή ανακατασκευή μετά από ατύχημα. Επίσης, η Evogreen θα προσφέρει υπηρεσίες ανακύκλωσης πράσινων πλοίων, ενώ θα προχωρήσει και στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου περιβαλλοντικού εργαστηρίου. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.