Πρώην στέλεχος της Goldman συμμετέχει σε fund για την ενίσχυση του ESG των startups

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώην στέλεχος της Goldman συμμετέχει σε fund για την ενίσχυση του ESG των startups
matsui
Η Κάθυ Ματσούι, πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Japan, ξεκίνησε ένα venture capital fund.

Η Κάθυ Ματσούι, πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Japan, ξεκίνησε ένα venture capital fund για να βοηθήσει τις νεοσύστατες εταιρείες να ενισχύσουν τις ESG (Εnvironmental - Social - Governance) αρχές τους.

Το MPower Partners Fund θα επενδύσει σε ιαπωνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη, η βιωσιμότητα ή ο κλάδος του fintech. Στους επενδυτές που συμμετέχουν στο fund συμπεριλαμβάνονται μέχρι στιγμής η Dai-ichi Life Insurance Co., η Sompo Holdings και η Sumitomo Mitsui Trust Group, ενώ στόχος είναι να προσελκύσει 150 εκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιακές δεσμεύσεις.

Η Ματσούι αποσύρθηκε στα τέλη του περασμένου έτους από τη Goldman Sachs, όπου ήταν γνωστή για μια έρευνα που επηρέασε την κυβερνητική πολιτική για τη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία. Η Ματσούι συμμετέχει στο ταμείο και μαζί με αυτήν και ο Γιομίκο Μουρακάμι, πρώην επικεφαλής του Κέντρου του ΟΟΣΑ του Τόκιο, ο οποίος πέρασε 20 χρόνια δουλεύοντας για την Goldman Sachs και την Credit Suisse καθώς και η Μία Σέκι, η οποία έχει διαγράψει καριέρα στις διαχείριση χαρτοφυλακίου και στις τραπεζικές επενδύσεις. Στην ομάδα ανήκει και ο Eρίκο Σουζούκι.

Οι εξωτερικοί σύμβουλοι του ταμείου περιλαμβάνουν τον CEO της Fast Retailing Co., Ταντάσι Γιανάι και τον Μαρκ Σουαρτζ, πρώην αντιπρόεδρο της Goldman, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ταμείου.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider