Τα ΕΛΠΕ ενημερώνουν μικρούς και μεγάλους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη στο EcoFest 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ΕΛΠΕ ενημερώνουν μικρούς και μεγάλους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη στο EcoFest 2021
Τα ΕΛΠΕ θα ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο πλαίσιο του EcoFest 2021.

Μέσα από ένα διασκεδαστικό Digital Quiz Game, τα ΕΛΠΕ θα ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο πλαίσιο του EcoFest 2021, το οποίο πραγματοποιείται στις 4, 5 και 6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στην Αθήνα.

Η εκδήλωση στην οποία τα ΕΛΠΕ είναι ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική. Τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Ε.Ν.ΠΕ., της ΚΕΔΕ και της Ε.Ο.Κ.

Οι 17 Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι σχετικοί με αυτήν 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και 169 υποστόχοι υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 25 Σεπτεμβρίου 2015. Οι ΣΒΑ είναι παγκόσμιου χαρακτήρα και γενικής εφαρμογής με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως το 2030. Δημιουργούν δεσμεύσεις υλοποίησης για όλες τις χώρες, ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές εθνικές πραγματικότητες, επίπεδα ανάπτυξης, εθνικές πολιτικές και προτεραιότητες. Η Ατζέντα 2030 προωθεί την ενσωμάτωση και των τριών διαστάσεων της βιώσιμης ανάπτυξης – κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική – σε όλες τις τομεακές πολιτικές, ενώ παράλληλα προάγει τη διασύνδεση και τη συνοχή των σχετικών με τους ΣΒΑ πολιτικών και νομοθετικών πλαισίων.

Στο πλαίσιο αυτό τα ΕΛΠΕ προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και ήδη έχουν ανακοινώσει τους άξονες πολιτικής τους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider