Η PepsiCo θέλει να καταστεί ανθρακικά ουδέτερη μέχρι το 2040

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η PepsiCo θέλει να καταστεί ανθρακικά ουδέτερη μέχρι το 2040
Ανθρακικά ουδέτερη στοχεύει να καταστεί έως το 2040 η PepsiCo.

Ανθρακικά ουδέτερη στοχεύει να καταστεί έως το 2040 η PepsiCo, προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των καταναλωτών και των επενδυτών προς τις εταιρείες να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, οι μάρκες Doritos και Tropicana δήλωσαν ότι θα μειώσουν σε πρώτη φάση τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που παράγονται από τις δραστηριότητές τους κατά 75% και κατά 40% αντίστοιχα σε περιοχές στις περιοχές οι οποίες δεν εμπλέκονται με τις διαδικασίες παραγωγής και την αλυσίδα εφοδιασμού τους έως το 2030.

Ο γνωστός όμιλος τροφίμων και ποτών παρήγαγε περίπου 57 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών αερίων θερμοκηπίου παγκοσμίως το 2019, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση βιωσιμότητας. Κατά τα επόμενα εννέα χρόνια, ελπίζει να μειώσει αυτές τις εκπομπές κατά περίπου 50% και συγκεκριμένα κατά 26 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Η εταιρεία Purchase, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί πρώτα στο γεωργικό της σύστημα εφοδιασμού, το οποίο συμβάλλει στο ένα τρίτο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της PepsiCo, προτού στραφεί στη δέσμευση άνθρακα.

Η PepsiCo θα επιταχύνει τη χρήση έξυπνων συστημάτων άρδευσης, θα βελτιώσει την κατάσταση του εδάφους και θα μειώσει την αποψίλωση των δασών, δήλωσε ο επικεφαλής αειφορίας, Jim Andrew, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα γραφεία της εταιρείας, τα ανακυκλωμένα μπουκάλια για ποτά, τη μείωση των επιχειρηματικών πτήσεων και τη δημιουργία βιώσιμων συσκευασιών, δήλωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider