Tip of the Day

Πρόγραμμα Women in Agriculture για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αγροδιατροφή και αγροτουρισμό

21-03-2023 | 11:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρόγραμμα Women in Agriculture για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αγροδιατροφή και αγροτουρισμό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ολοένα και περισσότεροι νέοι και δη γυναίκες επιστρέφουν στη φύση και ασχολούνται επαγγελματικά με την αγροτική παραγωγή.

Στοχεύοντας να ενισχύσει τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει το πρόγραμμα Women in Agriculture. Ένα πρόγραμμα οριζόντιας επιμόρφωσης (horizontal training), βιωματικής μάθησης (mentoring + peer learning) και δικτύωσης (networking) που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αγροδιατροφή / αγροτουρισμό.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες της εκπαίδευσης και του mentoring είναι δωρεάν και θα διαρκέσει συνολικά τρεις μήνες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη:

Επιμόρφωση (training)

H επιμόρφωση (training) έχει διαμορφωθεί από τους καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece και είναι συνολικής διάρκειας 16-18 ωρών. Οι θεματικές που θα καλυφθούν αφορούν την ψηφιοποίηση του αγρού, την επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση προς την πράσινη γεωργία.

Επιπλέον, θα διεξαχθεί και τομεακή επιμόρφωση (sectoral training), με θεματολογία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τον τομέα δραστηριότητας των συμμετεχουσών.

Βιωματική μάθηση και δικτύωση

Η βιωματική μάθηση περιλαμβάνει mentoring και ζωντανές συνεδρίες (live sessions), όπου για κάθε ενότητα επιμόρφωσης, οι συμμετέχουσες θα μπορούν να αναπτύξουν συζητήσεις με καθηγητές και έμπειρους επαγγελματίες μέσω της εφαρμογής των 100mentors. Με αυτό τον τρόπο, θα λαμβάνουν εξατομικευμένη καθοδήγηση στον τομέα δραστηριότητάς τους και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν χρήσιμες οριζόντιες δεξιότητες (soft skills).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συνεδρίες (live sessions) με αγρότισσες/αγρότες που θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές της καλλιέργειας/επιχείρησής τους σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις συμμετέχουσες.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άνω των 18 ετών από όλη την Ελλάδα, οι οποίες στοχεύουν να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν επιχείρηση στον αγροτικό τομέα στους επόμενους 0-6 μήνες.

Στόχοι του προγράμματος:

  • Να αποκτήσουν τις απαραίτητες επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να εφαρμόσουν με επιτυχία τις πρακτικές της σύγχρονης αγροτικής δραστηριότητας στις επιχειρήσεις τους.
  • Να διευρύνουν τις δυνατότητες πρόσβασής τους σε πηγές χρηματοδότησης, μαθαίνοντας τους τρόπους άντλησης κεφαλαίων αλλά και την κατάρτιση και παρουσίαση των επιχειρηματικών τους πλάνων.
  • Να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που θα συμβάλουν στην προώθηση των αγροτικών επιχειρήσεών τους.
  • Να ενδυναμωθούν με την απόκτηση γνώσης/εμπειρίας, μέσα από τα μάτια του μέντορα, την στιγμή της μετάβασης προς το επόμενο γνωστικό στάδιο - Acquire knowledge, when you need it.
  • Να δικτυωθούν, ώστε να λαμβάνουν υποστήριξη σε κάθε τους βήμα.
  • Να λάβουν αξιολόγηση για την ανάπτυξη τριών (3) οριζόντιων δεξιοτήτων: i) Κριτική σκέψη - Critical thinking, ii) Δημιουργικότητα – Creativity, iii) Επίλυση προβλημάτων - Problem solving.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:21

Τρ. Πειραιώς: Κέρδη 5,6% για τον δείκτη αγροτικών προϊόντων τον Αύγουστο

11:11

EKT: Νέα αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο βλέπει η UBS

11:07

Έρευνα EY: Εντείνεται ο ανταγωνισμός στις υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας

11:01

Σεπτέμβριος σαν… Ιούλιος: Έρχεται «καυτό» ξεκίνημα με 37άρια

11:00

Νέος AI βοηθός από τη Revolut - Οι δυνατότητες για τους χρήστες

10:52

Barilla Hellas: Αύξηση 4,3% του τζίρου το 2025 - Ενίσχυση επενδυτικού πλάνου στην Ελλάδα

10:52

Μετά τις εκπτώσεις, μια διαφορετική αγορά είναι ήδη εδώ

10:50

Πιέσεις και νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

10:46

Κολομβία: Η κοκαΐνη ξεπέρασε το πετρέλαιο ως κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της χώρας

10:41

Υψηλό σχεδόν τριετίας για τη σόγια στις ΗΠΑ

10:40

Οι πληρωμές Αυγούστου της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά στοιχεία

10:36

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα εν μέσω sell off ομολόγων και Μέσης Ανατολής

10:23

Η ΙΚΕΑ μειώνει έως 25% τις τιμές σε πάνω από 300 προϊόντα

10:06

Νέα διάσωση μεταναστών στη Γαύδο - Τους εντόπισε drone της Frontex

10:06

Στα 92,9 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη στο β’ τρίμηνο για την Capital Tankers

10:02

Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για το «Aenaon - Μητροπολιτικό Πάρκο Φαλήρου»

09:55

Η βρετανική Metro αναδεικνύει τους Λειψούς ως το αυθεντικό «διαμάντι» του Αιγαίου

09:47

Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα ανταποκριθεί αμέσως αν οι ΗΠΑ τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει της προσωρινής συμφωνίας

09:43

Απώλειες έως 9% για τη μετοχή της Shein στο ντεμπούτο στο Χονγκ Κονγκ

09:41

Γερμανικός Τύπος για πυροσβέστες στην Ελλάδα: «Ήρωες το καλοκαίρι, άνεργοι τον χειμώνα»

09:34

Η BAT επενδύει στην Ελλάδα και στις προοπτικές της χώρας για το μέλλον

09:22

Κατολίσθηση στο Νεπάλ: Ξεπερνούν τους 1.000 οι νεκροί, περισσότεροι από 4.400 οι αγνοούμενοι

09:17

Πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο για την αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο - Η ανάρτηση Τραμπ

09:16

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο μετά την κλιμάκωση στο Ιράν

09:06

Παγκόσμιο «sell off» στα ομόλογα: Σε υψηλό δύο δεκαετιών οι αποδόσεις

08:55

Νέα ένταση στη νότια Συρία: 10 τραυματίες σε συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων και Δρούζων

08:52

Παραιτήθηκε ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ μετά τη σύγκρουση με τον Χέγκσεθ

08:43

Επτά νεκροί από ρωσικό πύραυλο στο Κίεβο - Πλήγματα σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις

08:41

Ψηλά ο πήχης για το «Grand Theft Auto 6»

08:38

Η Motor Oil επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη - Απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στη Satori Analytics