Tip of the Day

Πρόγραμμα Women in Agriculture για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αγροδιατροφή και αγροτουρισμό

21-03-2023 | 11:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρόγραμμα Women in Agriculture για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αγροδιατροφή και αγροτουρισμό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ολοένα και περισσότεροι νέοι και δη γυναίκες επιστρέφουν στη φύση και ασχολούνται επαγγελματικά με την αγροτική παραγωγή.

Στοχεύοντας να ενισχύσει τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει το πρόγραμμα Women in Agriculture. Ένα πρόγραμμα οριζόντιας επιμόρφωσης (horizontal training), βιωματικής μάθησης (mentoring + peer learning) και δικτύωσης (networking) που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αγροδιατροφή / αγροτουρισμό.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες της εκπαίδευσης και του mentoring είναι δωρεάν και θα διαρκέσει συνολικά τρεις μήνες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη:

Επιμόρφωση (training)

H επιμόρφωση (training) έχει διαμορφωθεί από τους καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece και είναι συνολικής διάρκειας 16-18 ωρών. Οι θεματικές που θα καλυφθούν αφορούν την ψηφιοποίηση του αγρού, την επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση προς την πράσινη γεωργία.

Επιπλέον, θα διεξαχθεί και τομεακή επιμόρφωση (sectoral training), με θεματολογία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τον τομέα δραστηριότητας των συμμετεχουσών.

Βιωματική μάθηση και δικτύωση

Η βιωματική μάθηση περιλαμβάνει mentoring και ζωντανές συνεδρίες (live sessions), όπου για κάθε ενότητα επιμόρφωσης, οι συμμετέχουσες θα μπορούν να αναπτύξουν συζητήσεις με καθηγητές και έμπειρους επαγγελματίες μέσω της εφαρμογής των 100mentors. Με αυτό τον τρόπο, θα λαμβάνουν εξατομικευμένη καθοδήγηση στον τομέα δραστηριότητάς τους και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν χρήσιμες οριζόντιες δεξιότητες (soft skills).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συνεδρίες (live sessions) με αγρότισσες/αγρότες που θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές της καλλιέργειας/επιχείρησής τους σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις συμμετέχουσες.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άνω των 18 ετών από όλη την Ελλάδα, οι οποίες στοχεύουν να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν επιχείρηση στον αγροτικό τομέα στους επόμενους 0-6 μήνες.

Στόχοι του προγράμματος:

  • Να αποκτήσουν τις απαραίτητες επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να εφαρμόσουν με επιτυχία τις πρακτικές της σύγχρονης αγροτικής δραστηριότητας στις επιχειρήσεις τους.
  • Να διευρύνουν τις δυνατότητες πρόσβασής τους σε πηγές χρηματοδότησης, μαθαίνοντας τους τρόπους άντλησης κεφαλαίων αλλά και την κατάρτιση και παρουσίαση των επιχειρηματικών τους πλάνων.
  • Να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που θα συμβάλουν στην προώθηση των αγροτικών επιχειρήσεών τους.
  • Να ενδυναμωθούν με την απόκτηση γνώσης/εμπειρίας, μέσα από τα μάτια του μέντορα, την στιγμή της μετάβασης προς το επόμενο γνωστικό στάδιο - Acquire knowledge, when you need it.
  • Να δικτυωθούν, ώστε να λαμβάνουν υποστήριξη σε κάθε τους βήμα.
  • Να λάβουν αξιολόγηση για την ανάπτυξη τριών (3) οριζόντιων δεξιοτήτων: i) Κριτική σκέψη - Critical thinking, ii) Δημιουργικότητα – Creativity, iii) Επίλυση προβλημάτων - Problem solving.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:12

Volkswagen: Ο Μπλουμ δοκιμάζει τις αντοχές του ομίλου με σαρωτικές περικοπές

11:10

Συρία: Εκρήξεις στην Δαμασκό - Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται με τον Αχμαντ αλ-Σάρα

11:09

Χρηματιστήριο: Με εναλλαγές προσήμου ο Γενικός Δείκτης - Μικτή εικόνα σε τράπεζες και blue chips

11:08

Ευρωαγορές: Ήπια άνοδος με το βλέμμα στην τεχνολογία και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

11:08

Aegean: Αμετάβλητη η αξιολόγηση ΑΑ από την ICAP Ratings

11:08

Πανέτα (ΕΚΤ): Ο κόσμος αλλάζει και οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να προσαρμοστούν

11:06

Eurobank: Νέο πρόγραμμα Business Banking για τον κατασκευαστικό κλάδο

10:57

Καφούνης: Θετικές οι πρώτες ενδείξεις από το τέλος των 3 ευρώ στα μικροδέματα

10:47

Ο πληθωρισμός εξαφανίζει τις αυξήσεις στους μισθούς - «Παράθυρο» για νέα μέτρα ενίσχυσης

10:46

Η Μύκονος αποκτά τη δική της σοκολάτα – Και ένα νέο εξαγώγιμο brand

10:34

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Μπραμιανά - Αυξημένος και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κρήτη

10:21

Χατζηδάκης - Σχοινάς: Χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων απαλλάσσονται από τις διεκδικήσεις του Δημοσίου

10:20

Πόσο κοστίζει να σπουδάσει κανείς στην Αθήνα - Ο «χάρτης» των φοιτητικών ενοικίων το 2026

10:08

Ο καρκίνος ευθύνεται για 10 εκατ. θανάτους ετησίως, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΠΟΥ

09:52

Tara Massoudi (Revolut): Η Ελλάδα στις στρατηγικές αγορές της fintech - Στόχος η διεύρυνση των υπηρεσιών

09:50

Ιράν: Λαοθάλασσα στην ιερή πόλη Κομ για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Χαμενεΐ

09:41

Τραμπ: «Πιο κοντά» μια λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τις συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

09:24

Γκουτέρες: «Παράθυρο ευκαιρίας» για το Κυπριακό, αλλά οι πρωτοβουλίες οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν αντικαθιστούν τις διαπραγματεύσεις

09:20

Πώς θα είναι το λιανεμπόριο στο μέλλον - Τάσεις και προοπτικές

09:17

Axia - Alpha Finance: Οι τράπεζες έχουν ακόμη «καύσιμα» για υψηλότερα - Νέες τιμές στόχοι

09:16

Βουλή: Στο επίκεντρο της Επιτροπής Αναθεώρησης η λειτουργία των κομμάτων και ο ρόλος του βουλευτή

09:06

Κίνα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις - Ο Τζινπίνγκ ζητά να «γίνει το παν» για τις διασώσεις

09:01

Οι ΗΠΑ εκφράζουν «μεγάλη ανησυχία» για τη δοκιμή πυραύλου της Κίνας

08:57

Ισημερινός: Τουλάχιστον εννέα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο νότιο τμήμα της χώρας

08:53

Μπαράζ ουκρανικών drone κατά της Μόσχας λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

08:49

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Ξένοι διασώστες φεύγουν, σεισμοπαθείς ψάχνουν ακόμα δικούς τους στα συντρίμμια

08:34

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μηχανογραφικό - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

08:32

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα στα Στενά του Ορμούζ

08:21

Με Dior ο γάμος της δεκαετίας - Μεγάλη νίκη για LVMH

08:14

Χωροταξικό για ΑΠΕ: Πόσο χώρο αφήνουν οι «κόκκινες γραμμές» του ΥΠΕΝ για τα αιολικά;