Tip of the Day

Πρόγραμμα Women in Agriculture για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αγροδιατροφή και αγροτουρισμό

21-03-2023 | 11:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρόγραμμα Women in Agriculture για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αγροδιατροφή και αγροτουρισμό

Ολοένα και περισσότεροι νέοι και δη γυναίκες επιστρέφουν στη φύση και ασχολούνται επαγγελματικά με την αγροτική παραγωγή.

Στοχεύοντας να ενισχύσει τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει το πρόγραμμα Women in Agriculture. Ένα πρόγραμμα οριζόντιας επιμόρφωσης (horizontal training), βιωματικής μάθησης (mentoring + peer learning) και δικτύωσης (networking) που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αγροδιατροφή / αγροτουρισμό.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες της εκπαίδευσης και του mentoring είναι δωρεάν και θα διαρκέσει συνολικά τρεις μήνες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη:

Επιμόρφωση (training)

H επιμόρφωση (training) έχει διαμορφωθεί από τους καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece και είναι συνολικής διάρκειας 16-18 ωρών. Οι θεματικές που θα καλυφθούν αφορούν την ψηφιοποίηση του αγρού, την επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση προς την πράσινη γεωργία.

Επιπλέον, θα διεξαχθεί και τομεακή επιμόρφωση (sectoral training), με θεματολογία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τον τομέα δραστηριότητας των συμμετεχουσών.

Βιωματική μάθηση και δικτύωση

Η βιωματική μάθηση περιλαμβάνει mentoring και ζωντανές συνεδρίες (live sessions), όπου για κάθε ενότητα επιμόρφωσης, οι συμμετέχουσες θα μπορούν να αναπτύξουν συζητήσεις με καθηγητές και έμπειρους επαγγελματίες μέσω της εφαρμογής των 100mentors. Με αυτό τον τρόπο, θα λαμβάνουν εξατομικευμένη καθοδήγηση στον τομέα δραστηριότητάς τους και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν χρήσιμες οριζόντιες δεξιότητες (soft skills).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συνεδρίες (live sessions) με αγρότισσες/αγρότες που θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές της καλλιέργειας/επιχείρησής τους σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις συμμετέχουσες.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άνω των 18 ετών από όλη την Ελλάδα, οι οποίες στοχεύουν να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν επιχείρηση στον αγροτικό τομέα στους επόμενους 0-6 μήνες.

Στόχοι του προγράμματος:

  • Να αποκτήσουν τις απαραίτητες επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να εφαρμόσουν με επιτυχία τις πρακτικές της σύγχρονης αγροτικής δραστηριότητας στις επιχειρήσεις τους.
  • Να διευρύνουν τις δυνατότητες πρόσβασής τους σε πηγές χρηματοδότησης, μαθαίνοντας τους τρόπους άντλησης κεφαλαίων αλλά και την κατάρτιση και παρουσίαση των επιχειρηματικών τους πλάνων.
  • Να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που θα συμβάλουν στην προώθηση των αγροτικών επιχειρήσεών τους.
  • Να ενδυναμωθούν με την απόκτηση γνώσης/εμπειρίας, μέσα από τα μάτια του μέντορα, την στιγμή της μετάβασης προς το επόμενο γνωστικό στάδιο - Acquire knowledge, when you need it.
  • Να δικτυωθούν, ώστε να λαμβάνουν υποστήριξη σε κάθε τους βήμα.
  • Να λάβουν αξιολόγηση για την ανάπτυξη τριών (3) οριζόντιων δεξιοτήτων: i) Κριτική σκέψη - Critical thinking, ii) Δημιουργικότητα – Creativity, iii) Επίλυση προβλημάτων - Problem solving.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:35

Ζαχάροβα: H Ρωσία θα απαντήσει κατάλληλα στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία

22:20

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 24,5% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά

22:07

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,5 εκατ. ευρώ

21:58

Ουκρανία: Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της Μόσχας

21:55

Λιθουανία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου του Βίλνιους

21:44

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο με το ρωσο-ουκρανικό στο προσκήνιο

21:31

Πτώση για τον χρυσό με φόντο τα επιτόκια

21:30

Μαμντάνι: Δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Τραμπ

21:27

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Στις 11 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόκτηση του 40% στην KXXK Investments

21:21

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ

21:18

Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια στον δήμο Αθηναίων

21:03

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ - Η γνώμη για Τσίπρα

21:00

CNBC: Πώς θα επηρεαστούν οι αμυντικές μετοχές από τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία;

20:51

Κίεβο: «Παράλογο και προκλητικό» το αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

20:41

Μετεγγραφές: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Β’ φάσης για το ακαδημαικό έτος 2025-2026

20:32

ΗΠΑ: Τράπεζες και διυλιστήρια από Κίνα - Ινδία συμμορφώνονται με τις κυρώσεις στη Ρωσία

20:25

Κορκίδης: Ο προϋπολογισμός του 2026 είναι ρεαλιστικός, εφαρμόσιμος και αναπτυξιακός

20:23

Καραμανλής: Αμοιβαία τα οφέλη από τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας

20:14

Σε νέο χαμηλό 7 μηνών το το Bitcoin - Xάνει και τα 87.000 δολάρια

20:13

Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

20:03

Έρευνα: Ετήσια εξοικονόμηση 312 εκατ. ευρώ από την ψηφιοποίηση 20 δημόσιων υπηρεσιών

19:56

North Evia Pass 2025: Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών - Υποβλήθηκαν 85.804 αιτήσεις

19:53

Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη προβάδισμα 11,8% η ΝΔ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

19:50

Τραμπ: Μιλά για θανατική ποινή και χαρακτηρίζει τους Δημοκρατικούς «στασιαστές»

19:44

Κοινωνικός προϋπολογισμός: Πλεόνασμα 1,107 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και αυξημένες δαπάνες λόγω του «κύματος» συνταξιοδότησης

19:40

Αλβανία: Δικαστήριο αποπέμπει την αναπληρώτρια πρωθυπουργό λόγω κατηγοριών για διαφθορά

19:28

Galaxy Cosmos Mezz: Από 2 Δεκεμβρίου η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,05 ευρώ ανά μετοχή

19:15

Motor Oil: Επενδύσεις 4 δισ. ευρώ έως το 2030 - Οι τρεις πυλώνες

19:11

Ντάλιο: Υπάρχει σίγουρα «φούσκα» στις μετοχές AI, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να πουλήσετε

19:02

H Nvidia «πρασίνισε» τις ευρωαγορές