Tip of the Day

Πρόγραμμα Women in Agriculture για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αγροδιατροφή και αγροτουρισμό

21-03-2023 | 11:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρόγραμμα Women in Agriculture για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αγροδιατροφή και αγροτουρισμό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ολοένα και περισσότεροι νέοι και δη γυναίκες επιστρέφουν στη φύση και ασχολούνται επαγγελματικά με την αγροτική παραγωγή.

Στοχεύοντας να ενισχύσει τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει το πρόγραμμα Women in Agriculture. Ένα πρόγραμμα οριζόντιας επιμόρφωσης (horizontal training), βιωματικής μάθησης (mentoring + peer learning) και δικτύωσης (networking) που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αγροδιατροφή / αγροτουρισμό.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες της εκπαίδευσης και του mentoring είναι δωρεάν και θα διαρκέσει συνολικά τρεις μήνες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη:

Επιμόρφωση (training)

H επιμόρφωση (training) έχει διαμορφωθεί από τους καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece και είναι συνολικής διάρκειας 16-18 ωρών. Οι θεματικές που θα καλυφθούν αφορούν την ψηφιοποίηση του αγρού, την επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση προς την πράσινη γεωργία.

Επιπλέον, θα διεξαχθεί και τομεακή επιμόρφωση (sectoral training), με θεματολογία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τον τομέα δραστηριότητας των συμμετεχουσών.

Βιωματική μάθηση και δικτύωση

Η βιωματική μάθηση περιλαμβάνει mentoring και ζωντανές συνεδρίες (live sessions), όπου για κάθε ενότητα επιμόρφωσης, οι συμμετέχουσες θα μπορούν να αναπτύξουν συζητήσεις με καθηγητές και έμπειρους επαγγελματίες μέσω της εφαρμογής των 100mentors. Με αυτό τον τρόπο, θα λαμβάνουν εξατομικευμένη καθοδήγηση στον τομέα δραστηριότητάς τους και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν χρήσιμες οριζόντιες δεξιότητες (soft skills).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συνεδρίες (live sessions) με αγρότισσες/αγρότες που θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές της καλλιέργειας/επιχείρησής τους σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις συμμετέχουσες.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άνω των 18 ετών από όλη την Ελλάδα, οι οποίες στοχεύουν να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν επιχείρηση στον αγροτικό τομέα στους επόμενους 0-6 μήνες.

Στόχοι του προγράμματος:

  • Να αποκτήσουν τις απαραίτητες επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να εφαρμόσουν με επιτυχία τις πρακτικές της σύγχρονης αγροτικής δραστηριότητας στις επιχειρήσεις τους.
  • Να διευρύνουν τις δυνατότητες πρόσβασής τους σε πηγές χρηματοδότησης, μαθαίνοντας τους τρόπους άντλησης κεφαλαίων αλλά και την κατάρτιση και παρουσίαση των επιχειρηματικών τους πλάνων.
  • Να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που θα συμβάλουν στην προώθηση των αγροτικών επιχειρήσεών τους.
  • Να ενδυναμωθούν με την απόκτηση γνώσης/εμπειρίας, μέσα από τα μάτια του μέντορα, την στιγμή της μετάβασης προς το επόμενο γνωστικό στάδιο - Acquire knowledge, when you need it.
  • Να δικτυωθούν, ώστε να λαμβάνουν υποστήριξη σε κάθε τους βήμα.
  • Να λάβουν αξιολόγηση για την ανάπτυξη τριών (3) οριζόντιων δεξιοτήτων: i) Κριτική σκέψη - Critical thinking, ii) Δημιουργικότητα – Creativity, iii) Επίλυση προβλημάτων - Problem solving.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Αγαπηδάκη: Για πρώτη φορά δωρεάν πρόσβαση σε συμβουλευτική διατροφική για υγιή παιδιά

23:48

ΑP: Έλλειψη πυραύλων Patriot στην Ευρώπη

23:36

Νέος CEO στην Old Navy - Μεικτό β' τρίμηνο για Gap

23:23

Reuters: Στο μικροσκόπιο της Energean assets της BP στην Αίγυπτο - Προς deal 1 δισ. δολαρίων

23:10

«Πρασίνισε» η Wall Street από το ράλι 8,74% της Nvidia - Με άλμα 22,58% η Salesforce

22:55

Η Πολωνία δεν επιθυμεί να έχει πυρηνικές κεφαλές στο έδαφός της

22:42

«Σίγησε» η φωνή του Optimus Prime των «Transformers» - Πέθανε ο ηθοποιός Πίτερ Κάλεν

22:30

Διακανονισμός 354 εκατ. δολαρίων για Google στη Βρετανία

22:18

Axios: Σε συνομιλίες η Ουάσιγκτον για μερίδια πετρελαίου της Βενεζουέλας

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5 εκατ. ευρώ

21:59

Τραμπ: Δεν μιλάμε με το Ιράν - Οι όροι της Τεχεράνης για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

21:47

Συμφωνία Meta: Ο ΟΗΕ απαιτεί κανόνες για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

21:38

Ευρωπαϊκές πιέσεις για χρήση των παγωμένων ρωσικών assets

21:29

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ

21:23

Συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με φορείς της Β. Ελλάδας

21:10

Επισκέψεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενόψει της ΔΕΘ

21:05

Γερμανία: Δύο νεκροί σε επίθεση σε σχολείο στο Βρανδεμβούργο - Συνελήφθη ο δράστης

20:54

Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ιδιωτικό Χρέος από τον Ν. Ανδρουλάκη

20:42

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη Λίμνη Οντάριο σε Λίμνη Αμερικής

20:31

Κεραμέως: Δημιουργούμε τις προοπτικές για να έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολύ καλύτερα χρόνια στο μέλλον

20:20

Συνάντηση Τσίπρα με Καββαθά και Χατζηθεοδοσίου

20:09

Nέα παγκόσμια μονάδα ψηφιακών παιχνιδιών για Hot Wheels, UNO και Barbie από Mattel

20:00

Φθηνότερο λάδι, ακριβότερο τραπέζι

19:50

Με κέρδη υποδέχεται ο χρυσός τον Γουόρς στο Τζάκσον Χολ

19:49

Τζιτζικώστας από Καλαμαριά: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει ισχυρή ευρωπαϊκή σφραγίδα

19:38

Κατσαφάδος: Νέο, σύγχρονο και ψηφιακό πλαίσιο για την αποκατάσταση των πολιτών μετά από φυσικές καταστροφές

19:32

Πηγές ΥΠΕΝ: Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό δεν επιτρέπει δόμηση στα 25 μέτρα από τη θάλασσα

19:30

Ευρωαγορές: Πιέσεις στους δείκτες παρά την ώθηση της Nvidia

19:22

Πιερρακάκης: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει - Έργα ανοίγουν νέες δυνατότητες για όλη τη Βόρεια Ελλάδα

19:09

Αντίδραση για το πετρέλαιο μετά το πτωτικό 3x3