Tip of the Day

Πώς να συνδέσετε την κάρτα σας στο Google Pay

15-09-2021 | 07:36
Μοιράσου το

Τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω Google Pay™ για όλες τις κάρτες Visa και Mastercard έκδοσής της παρέχει από την προηγούμενη εβδομάδα και η Alpha Bank, αυξάνοντας τις επιλογές των χρηστών android smartphones για γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς συναλλαγές με χρήση κινητού ή smartwatch, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της Google αποτελεί μια ενιαία πύλη διαχείρισης των οικονομικών, προσφέροντας στους χρήστες του την δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών, μέσω της προσθήκης των πιστωτικών καρτών τους αλλά και την παρακολούθηση των δαπανών τους.

Μάλιστα ενώ μέχρι πρότινος η υπηρεσία που απλοποιεί τις ανέπαφες πληρωμές, ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω των εφαρμογών συνεργαζόμενων τραπεζών, από χθες είναι προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες χρήστες κινητών Android, οι οποίοι μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή από το Google Play και στη χώρα μας.

Όπως και τα λοιπά ψηφιακά πορτοφόλια στηρίζεται στην ασφαλή τεχνολογία του «tokenization» η οποία προστατεύει την εμφάνιση του αριθμού της κάρτας πληρωμής, δημιουργώντας στη θέση του έναν μοναδικό κρυπτογραφημένο αριθμός (token), ο οποίος χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της συναλλαγής. Πέρα μάλιστα από την Aplha Bank και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη προσεχώς και για τις κάρτες της Eurobank.

Η νέα εφαρμογή Google Pay θα προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες, όπως το «tap and pay» -για εύκολες ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα ή μέσα μαζικής μεταφοράς- κάνοντας απλούστερη τη χρήση πολλών καρτών. Μαζί με την εφαρμογή για Android θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και το Google Pay for Wear OS για «έξυπνα» ρολόγια (smartwatches). Σταδιακά, η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί με άλλες υπηρεσίες, διαθέσιμες και σε περισσότερες πλατφόρμες.

Πέρα από την ταχύτητα και την ασφάλεια στις καθημερινές συναλλαγές το Google Pay είναι εύκολο στην εγκατάσταση. 

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τη σωστή εφαρμογή Google Pay. Βεβαιωθείτε ότι η έκδοση Android του τηλεφώνου σας είναι Lollipop (5.0) ή μεταγενέστερη έκδοση.

Για να ελέγξετε ποια έκδοση Android χρησιμοποιείτε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας Ρυθμίσεις.
  2. Κοντά στο κάτω μέρος, πατήστε Σύστημα και μετά Σύνθετες και μετά Ενημέρωση συστήματος.
  3. Θα βρείτε την κατάσταση ενημέρωσης. Ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη.

Στη συνέχεια ανοίξτε την εφαρμογή Google Pay και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης. Εάν πρόκειται για την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Google Pay, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε πρώτα στον Λογαριασμό σας Google.

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης μπορεί να σας ζητηθεί να ρυθμίσετε ένα κλείδωμα οθόνης στη συσκευή σας Android. Το Google Pay λειτουργεί με κλειδώματα οθόνης που χρησιμοποιούν PIN, μοτίβο, κωδικό πρόσβασης, δακτυλικό αποτύπωμα ή σάρωση αμφιβληστροειδούς. Δεν λειτουργεί με αναγνώριση προσώπου ή με κλειδώματα οθόνης, όπως Smart Unlock ή Knock to Unlock.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο κεντρικό μέρος της οθόνης ένα τετράγωνο πλαίσιο Προσθήκη τρόπου πληρωμής για να καταχωρίσετε την κάρτα σας.

Εικόνα

Με το που το επιλέξετε σας εμφανίζει πολλαπλές επιλογές για το είδος της κάρτας που θέλετε να προσθέσετε (χρεωστική, δωροκάρτα, Loyalty κλπ).

Αφού επιλέξετε το είδος της κάρτας που θέλετε να καταχωρήσετε θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε τον αριθμό της την ημερομηνία λήξης της και τον κωδικό CVC καθώς και μια διεύθυνση χρέωσης. Αφού αποδεχτείτε τους όρους η κάρτα έχει καταχωρηθεί. 

Πώς να ορίσετε το Google Pay ως  προεπιλεγμένη εφαρμογή πληρωμών

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε Εφαρμογές και ειδοποιήσεις και μετά Προεπιλεγμένες εφαρμογές ή Σύνθετες Εφαρμογές
  • Επιλέξτε «Πατήστε και πληρώστε».
  • Ορίστε το Google Pay ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή.

Για να κάνετε ανέπαφες πληρωμές με το Google Pay, το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι συμβατό με επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC). Για να μάθετε αν το τηλέφωνό σας διαθέτει NFC

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις.
  • Στη γραμμή Ρυθμίσεις αναζήτησης, πληκτρολογήστε NFC.
  • Πατήστε και ενεργοποιήστε το NFC.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το NFC, το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές.

Να σημειωθεί ότι μπορείτε να πληρώσετε με το Google Pay όπου βλέπετε τα σύμβολα ανέπαφων συναλλαγών ή Google Pay. Αναζητήστε τα στην οθόνη του τερματικού πληρωμής ή στην ταμειακή μηχανή κατά την ολοκλήρωση της αγοράς.

Εικόνα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.