Tip of the Day

Tip of the day: Πώς να συνδέσετε την κάρτα σας στο Google Pay

15-09-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω Google Pay™ για όλες τις κάρτες Visa και Mastercard έκδοσής της παρέχει από την προηγούμενη εβδομάδα και η Alpha Bank, αυξάνοντας τις επιλογές των χρηστών android smartphones για γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς συναλλαγές με χρήση κινητού ή smartwatch, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της Google αποτελεί μια ενιαία πύλη διαχείρισης των οικονομικών, προσφέροντας στους χρήστες του την δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών, μέσω της προσθήκης των πιστωτικών καρτών τους αλλά και την παρακολούθηση των δαπανών τους.

Μάλιστα ενώ μέχρι πρότινος η υπηρεσία που απλοποιεί τις ανέπαφες πληρωμές, ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω των εφαρμογών συνεργαζόμενων τραπεζών, από χθες είναι προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες χρήστες κινητών Android, οι οποίοι μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή από το Google Play και στη χώρα μας.

Όπως και τα λοιπά ψηφιακά πορτοφόλια στηρίζεται στην ασφαλή τεχνολογία του «tokenization» η οποία προστατεύει την εμφάνιση του αριθμού της κάρτας πληρωμής, δημιουργώντας στη θέση του έναν μοναδικό κρυπτογραφημένο αριθμός (token), ο οποίος χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της συναλλαγής. Πέρα μάλιστα από την Aplha Bank και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη προσεχώς και για τις κάρτες της Eurobank.

Η νέα εφαρμογή Google Pay θα προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες, όπως το «tap and pay» -για εύκολες ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα ή μέσα μαζικής μεταφοράς- κάνοντας απλούστερη τη χρήση πολλών καρτών. Μαζί με την εφαρμογή για Android θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και το Google Pay for Wear OS για «έξυπνα» ρολόγια (smartwatches). Σταδιακά, η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί με άλλες υπηρεσίες, διαθέσιμες και σε περισσότερες πλατφόρμες.

Πέρα από την ταχύτητα και την ασφάλεια στις καθημερινές συναλλαγές το Google Pay είναι εύκολο στην εγκατάσταση.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τη σωστή εφαρμογή Google Pay. Βεβαιωθείτε ότι η έκδοση Android του τηλεφώνου σας είναι Lollipop (5.0) ή μεταγενέστερη έκδοση.

Για να ελέγξετε ποια έκδοση Android χρησιμοποιείτε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας Ρυθμίσεις.
  2. Κοντά στο κάτω μέρος, πατήστε Σύστημα και μετά Σύνθετες και μετά Ενημέρωση συστήματος.
  3. Θα βρείτε την κατάσταση ενημέρωσης. Ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη.

Στη συνέχεια ανοίξτε την εφαρμογή Google Pay και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης. Εάν πρόκειται για την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Google Pay, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε πρώτα στον Λογαριασμό σας Google.

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης μπορεί να σας ζητηθεί να ρυθμίσετε ένα κλείδωμα οθόνης στη συσκευή σας Android. Το Google Pay λειτουργεί με κλειδώματα οθόνης που χρησιμοποιούν PIN, μοτίβο, κωδικό πρόσβασης, δακτυλικό αποτύπωμα ή σάρωση αμφιβληστροειδούς. Δεν λειτουργεί με αναγνώριση προσώπου ή με κλειδώματα οθόνης, όπως Smart Unlock ή Knock to Unlock.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο κεντρικό μέρος της οθόνης ένα τετράγωνο πλαίσιο Προσθήκη τρόπου πληρωμής για να καταχωρίσετε την κάρτα σας.

Με το που το επιλέξετε σας εμφανίζει πολλαπλές επιλογές για το είδος της κάρτας που θέλετε να προσθέσετε (χρεωστική, δωροκάρτα, Loyalty κλπ).

Αφού επιλέξετε το είδος της κάρτας που θέλετε να καταχωρήσετε θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε τον αριθμό της την ημερομηνία λήξης της και τον κωδικό CVC καθώς και μια διεύθυνση χρέωσης. Αφού αποδεχτείτε τους όρους η κάρτα έχει καταχωρηθεί.

Πώς να ορίσετε το Google Pay ως προεπιλεγμένη εφαρμογή πληρωμών

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε Εφαρμογές και ειδοποιήσεις και μετά Προεπιλεγμένες εφαρμογές ή Σύνθετες Εφαρμογές
  • Επιλέξτε «Πατήστε και πληρώστε».
  • Ορίστε το Google Pay ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή.

Για να κάνετε ανέπαφες πληρωμές με το Google Pay, το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι συμβατό με επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC). Για να μάθετε αν το τηλέφωνό σας διαθέτει NFC

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις.
  • Στη γραμμή Ρυθμίσεις αναζήτησης, πληκτρολογήστε NFC.
  • Πατήστε και ενεργοποιήστε το NFC.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το NFC, το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές.

Να σημειωθεί ότι μπορείτε να πληρώσετε με το Google Pay όπου βλέπετε τα σύμβολα ανέπαφων συναλλαγών ή Google Pay. Αναζητήστε τα στην οθόνη του τερματικού πληρωμής ή στην ταμειακή μηχανή κατά την ολοκλήρωση της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ανακάλυψη απολιθωμάτων μικροσκοπικού δεινόσαυρου στην Ισπανία

23:46

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με ομάδες ενόπλων στα σύνορα με τον Νίγηρα

23:35

IATA: Δύο προκλήσεις απειλούν τον στόχο των «μηδενικών εκπομπών» μέχρι το 2050

23:24

Παλαιστίνη: Ο Αμπάς προκηρύσσει τις πρώτες εκλογές του κοινοβουλίου της ΟΑΠ

23:12

Wall Street: Επιστροφή στα «πράσινα» στην πρεμιέρα του Φεβρουαρίου

22:56

Γερμανία: Η απεργία στα κρατιδιακά ΜΜΜ επηρεάζει εκατομμύρια επιβάτες σε όλη τη χώρα

22:40

Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 13 νεκροί από υποθερμία εν μέσω σφοδρού κύματος ψύχους

22:22

«Βουτιά» για το πετρέλαιο με φόντο την αποκλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ - Ιράν

22:05

Γερμανία: Σύλληψη πέντε υπόπτων για παραβίαση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

21:51

Πορτογαλία: Συζητά την απαγόρευση των social media στους εφήβους κάτω των 16 ετών

21:46

Ζελένσκι: Η Ρωσία τηρεί σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός

21:41

Επεκτάθηκαν οι απώλειες για τα πολύτιμα μέταλλα: Πιέσεις για χρυσό και ασήμι

21:22

Μητσοτάκης: Πριν τις 15/2 η συνάντηση με Ερντογάν, ο εκλογικός νόμος δεν θα αλλάξει

21:16

Πορτογαλία: Ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την καταιγίδα Κριστίν

21:04

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο - Το 2026 θα κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα

20:55

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης της OnlyFans - Στα 5,5 δισ. η αξία της πλατφόρμας

20:37

Χιλή: Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Μπατσελέτ για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ

20:26

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 13 μονάδων η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Η απήχηση Τσίπρα-Καρυστιανού

20:14

Η Γροιλανδία περιμένει «συγκεκριμένα αποτελέσματα» από τον διάλογο με τις ΗΠΑ

20:05

Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο νέες προτάσεις μομφής η κυβέρνηση Λεκορνί

19:49

Ιράν και ΗΠΑ ξεκινούν συνομιλίες στην Τουρκία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

19:41

Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων

19:39

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Νέο ιστορικό υψηλό για Stoxx 600

19:36

Τραμπ: ΗΠΑ και Ινδία κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία - Τι προβλέπει για δασμούς, πετρέλαιο

19:19

Ζελένσκι: Είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη

19:15

Αργή η κίνηση στα σύνορα της Γάζας μετά την επαναλειτουργία από το Ισραήλ του περάσματος της Ράφα

19:13

Κεφαλογιάννης: Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά στα Καζάνια Περάματος

19:10

Ιορδανία: Δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το έδαφος μας για μια επίθεση στο Ιράν

19:01

ΔΑΑ: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Γεώργιος Καλλιμασιάς - Ανασυγκρότηση του ΔΣ σε σώμα

18:53

Κιργιστάν: Ζητά διάλογο με την ΕΕ σχετικά με δημοσίευμα ότι εξετάζει κυρώσεις για τη Ρωσία