Tip of the Day

Tip of the day: Πώς να συνδέσετε την κάρτα σας στο Google Pay

15-09-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω Google Pay™ για όλες τις κάρτες Visa και Mastercard έκδοσής της παρέχει από την προηγούμενη εβδομάδα και η Alpha Bank, αυξάνοντας τις επιλογές των χρηστών android smartphones για γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς συναλλαγές με χρήση κινητού ή smartwatch, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της Google αποτελεί μια ενιαία πύλη διαχείρισης των οικονομικών, προσφέροντας στους χρήστες του την δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών, μέσω της προσθήκης των πιστωτικών καρτών τους αλλά και την παρακολούθηση των δαπανών τους.

Μάλιστα ενώ μέχρι πρότινος η υπηρεσία που απλοποιεί τις ανέπαφες πληρωμές, ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω των εφαρμογών συνεργαζόμενων τραπεζών, από χθες είναι προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες χρήστες κινητών Android, οι οποίοι μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή από το Google Play και στη χώρα μας.

Όπως και τα λοιπά ψηφιακά πορτοφόλια στηρίζεται στην ασφαλή τεχνολογία του «tokenization» η οποία προστατεύει την εμφάνιση του αριθμού της κάρτας πληρωμής, δημιουργώντας στη θέση του έναν μοναδικό κρυπτογραφημένο αριθμός (token), ο οποίος χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της συναλλαγής. Πέρα μάλιστα από την Aplha Bank και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη προσεχώς και για τις κάρτες της Eurobank.

Η νέα εφαρμογή Google Pay θα προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες, όπως το «tap and pay» -για εύκολες ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα ή μέσα μαζικής μεταφοράς- κάνοντας απλούστερη τη χρήση πολλών καρτών. Μαζί με την εφαρμογή για Android θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και το Google Pay for Wear OS για «έξυπνα» ρολόγια (smartwatches). Σταδιακά, η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί με άλλες υπηρεσίες, διαθέσιμες και σε περισσότερες πλατφόρμες.

Πέρα από την ταχύτητα και την ασφάλεια στις καθημερινές συναλλαγές το Google Pay είναι εύκολο στην εγκατάσταση.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τη σωστή εφαρμογή Google Pay. Βεβαιωθείτε ότι η έκδοση Android του τηλεφώνου σας είναι Lollipop (5.0) ή μεταγενέστερη έκδοση.

Για να ελέγξετε ποια έκδοση Android χρησιμοποιείτε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας Ρυθμίσεις.
  2. Κοντά στο κάτω μέρος, πατήστε Σύστημα και μετά Σύνθετες και μετά Ενημέρωση συστήματος.
  3. Θα βρείτε την κατάσταση ενημέρωσης. Ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη.

Στη συνέχεια ανοίξτε την εφαρμογή Google Pay και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης. Εάν πρόκειται για την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Google Pay, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε πρώτα στον Λογαριασμό σας Google.

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης μπορεί να σας ζητηθεί να ρυθμίσετε ένα κλείδωμα οθόνης στη συσκευή σας Android. Το Google Pay λειτουργεί με κλειδώματα οθόνης που χρησιμοποιούν PIN, μοτίβο, κωδικό πρόσβασης, δακτυλικό αποτύπωμα ή σάρωση αμφιβληστροειδούς. Δεν λειτουργεί με αναγνώριση προσώπου ή με κλειδώματα οθόνης, όπως Smart Unlock ή Knock to Unlock.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο κεντρικό μέρος της οθόνης ένα τετράγωνο πλαίσιο Προσθήκη τρόπου πληρωμής για να καταχωρίσετε την κάρτα σας.

Με το που το επιλέξετε σας εμφανίζει πολλαπλές επιλογές για το είδος της κάρτας που θέλετε να προσθέσετε (χρεωστική, δωροκάρτα, Loyalty κλπ).

Αφού επιλέξετε το είδος της κάρτας που θέλετε να καταχωρήσετε θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε τον αριθμό της την ημερομηνία λήξης της και τον κωδικό CVC καθώς και μια διεύθυνση χρέωσης. Αφού αποδεχτείτε τους όρους η κάρτα έχει καταχωρηθεί.

Πώς να ορίσετε το Google Pay ως προεπιλεγμένη εφαρμογή πληρωμών

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε Εφαρμογές και ειδοποιήσεις και μετά Προεπιλεγμένες εφαρμογές ή Σύνθετες Εφαρμογές
  • Επιλέξτε «Πατήστε και πληρώστε».
  • Ορίστε το Google Pay ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή.

Για να κάνετε ανέπαφες πληρωμές με το Google Pay, το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι συμβατό με επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC). Για να μάθετε αν το τηλέφωνό σας διαθέτει NFC

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις.
  • Στη γραμμή Ρυθμίσεις αναζήτησης, πληκτρολογήστε NFC.
  • Πατήστε και ενεργοποιήστε το NFC.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το NFC, το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές.

Να σημειωθεί ότι μπορείτε να πληρώσετε με το Google Pay όπου βλέπετε τα σύμβολα ανέπαφων συναλλαγών ή Google Pay. Αναζητήστε τα στην οθόνη του τερματικού πληρωμής ή στην ταμειακή μηχανή κατά την ολοκλήρωση της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ζαχαράκη: Τέλη Σεπτεμβρίου η β’ φάση διορισμού αναπληρωτών στα σχολεία

23:36

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει συνειδητώς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

23:15

Κομοτηνή: Οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα

22:47

Στην κυκλοφορία το συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ, αφιερωμένο στα 100 χρόνια της ΔΕΘ

22:18

Πολωνία: Επιβεβαίωσε πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από άγνωστο αντικείμενο που εισήλθε από τη Λευκορωσία

21:48

Γερμανία: Προς ιστορική νίκη βαδίζει η AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ - Καταποντίζεται το CDU

21:46

Ιράν: Θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που προκαλούν οι αμερικανικές κυρώσεις

21:18

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 10 Περιφέρειες τη Δευτέρα

21:00

Ζελένσκι: Φαίνεται ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί αυτόν τον χειμώνα

20:54

Καλαφάτης: Δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και για τις ΜμΕ

20:45

Γουίτκοφ: Κάλεσε Μόσχα – Κίεβο να κάνουν συμβιβασμούς για διέξοδο απ’ τον πόλεμο

20:32

Πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος

20:24

Βρετανία: Συνάντηση με τον CEO της JLR θέλει ο υπ. Επιχειρήσεων ενόψει περικοπών σε θέσεις εργασίας

20:15

Λίβανος: Τρεις νεκροί σε νέο ισραηλινό πλήγμα στον νότο

20:02

Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε έξω από την Κοζάνη

19:56

Σοφία Εφραίμογλου: Μόλις 12,6% οι γυναίκες CEO στην Ελλάδα

19:42

Γερμανία: Ξεκάθαρη νίκη της AfD δίνουν τα πρώτα exit polls στη Σαξονία-Άνχαλτ

18:56

Γουίτκοφ: Πολύ σημαντικές οι πρώτες συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι

18:39

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο

18:25

ΕΛ.Α.Σ.: Με αλαζονεία, ένδεια επιχειρημάτων, και εκνευρισμό ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

17:59

Τζιτζικώστας στο Insider: Η ΕΕ θα λάβει μέτρα στήριξης αν επιμείνει η ενεργειακή κρίση - Έρχεται η πρώτη ευρωπαϊκή πολιτική για τον Tουρισμό

17:56

Σύλληψη 53χρονου για πυρκαγιά από καύση απορριμμάτων στο Άγιο Όρος

17:36

Υπέκυψε ο 27χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε καυγά στα Γιαννιτσά

17:28

Ζαχαράκη: Έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο

17:19

Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο: Nέα εποχή για τη ΓΑΙΑΟΣΕ – Μετονομάζεται σε Ελληνικά Σιδηροδρομικά Ακίνητα

17:04

Όλες οι παρεμβάσεις σε 17 άξονες για το 2027 – Επιπλέον μέτρα για ταξί και Airbnb στο πακέτο ΔΕΘ

16:43

OPEC+: Διατήρησε αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο

16:30

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Χαλκιδικής λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

16:24

ΠΑΣΟΚ: Αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση, το τρίπτυχο Μητσοτάκη

16:03

Τη Δευτέρα στο ΥΠΕΘΟΟ η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τη ΔΕΘ