INSIDE OUT

Debate με τον Άδωνι ζητάει η Καρυστιανού - Περιμένει Αλέξη ο Ραγκούσης - Επιμένει για ψήφισμα στο Συνέδριο ο Δούκας

Μαρία Νταλιάνη
26-02-2026 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Debate με τον Άδωνι ζητάει η Καρυστιανού - Περιμένει Αλέξη ο Ραγκούσης - Επιμένει για ψήφισμα στο Συνέδριο ο Δούκας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θα είναι το debate της χρονιάς. Η συνέντευξη που κάθε Μαντείο θα ήθελε να φιλοξενήσει. Η πρόκληση που κάθε κανάλι θα έδινε το prime time του. Μια λεκτική αντιπαράθεση Άδωνι - Καρυστιανού και μάλιστα το πρότεινε η δεύτερη στην συνέντευξη που έδωσε (Open).

Όποιος την υποτιμά στο παιχνίδι της πολιτικής, μάλλον κάνει λάθος. Η Μαρία Καρυστιανού συνεχίζει να εκπλήσσει, ζητώντας debate με τον υπουργό Υγείας για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία στα οποία εργαζόταν την περίοδο 2008-2009. Το γάντι που έριξε στον πιο ταλαντούχο, σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό παιχνίδι πολιτικό της σημερινής Βουλής, δείχνει πόσο αποφασισμένη είναι να μπει με φόρα στην επόμενη.

Timing

Όλα είναι θέμα timing. Η μάνα των Τεμπών αφήνει τους δημοσκόπους και όλο το πολιτικό προσωπικό στο περίμενε σε ό,τι αφορά την ίδρυση και τα αποκαλυπτήρια του κόμματός της. Χθες πέταξε ένα μικρό κοκαλάκι. «Όταν πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλη στιγμή και φυσικά θα είμαστε έτοιμοι θα ανακοινωθεί. Πριν από το καλοκαίρι. Τότε θα είμαστε καθόλα έτοιμοι και στη συνέχεια θα συνεκτιμήσουμε τις συγκυρίες και αναλόγως θα πράξουμε». Μάλιστα, φάνηκε πανέτοιμη, λέγοντας ότι «η ονομασία μας ζορίζει. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε». Δηλαδή, τα υπόλοιπα είναι λυμένα.

Στην ίδια συνέντευξη, εκτός από το γάντι στον Άδωνι, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Ανδρουλάκη λέγοντας πως αντιμετώπισε περίεργα τις υποκλοπές των συνομιλιών του, σαν να είχε κάτι να κρύψει. Τα λεγόμενα αυτά προκάλεσαν την σφοδρότατη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη που απάντησε σε υψηλούς τόνους. Η μάχη για την 2η θέση, την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα είναι αδυσώπητη.

Ντόμινο

Ο χρόνος παρουσίασης του κόμματος Καρυστιανού, επηρεάζει το χρόνο παρουσίασης του κόμματος Τσίπρα. Ο χρόνος παρουσίασης του κόμματος Τσίπρα επηρεάζει τις εξελίξεις στον χώρο εντός κι επί τα αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς.

Το ντόμινο φτάνει μέχρι το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ οι επιπτώσεις από τις τεκτονικές μετακινήσεις θα γίνουν αισθητές στα κόμματα της Ζωής (Πλεύση Ελευθερίας), του Βελό (Ελληνική Λύση), του Νατσιού (Νίκη) , ενώ μερικά απόνερα θα φτάσουν σε ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ΝΔ.

Περιμένει

Ένας από τους πολιτικούς που δηλώνει ανοιχτά ότι περιμένει την κίνηση Τσίπρα, είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης (Πολιτική Κουζίνα, Ερτ)

Όπως θύμισε, ο Αλέξης Τσίπρας τον στήριξε στις δύσκολες στιγμές του, όταν δέχτηκε προσωπική επίθεση για την οικογενειακή περιουσία, ενώ ο ίδιος όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα διεύρυνσης που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας, δεν διεκδίκησε ποτέ κάποιον υπουργικό θώκο ή άλλο αξίωμα. Το ’19 έδωσε την μάχη του σταυρού και μάλιστα εξελέγη σε μια πολύ δύσκολη και λαϊκή περιφέρεια, την Β’ Πειραιά.

Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υπουργός της Διαύγειας, δεν έκρυψε ότι είναι πολιτικό παιδί της 3ης Σεπτέμβρη, και ποτέ δεν μίλησε απαξιωτικά για το ΠΑΣΟΚ. Απάντησε ευθέως ότι δεν του έκαναν, ούτε έκανε καμία συζήτηση με οποιοδήποτε στο ΠΑΣΟΚ. «Ας περιμένουμε να δούμε» είπε.

Ενδιαφέρον είχε η επίθεση Ραγκούση στην κ. Καρυστιανού. «Εμείς την στηρίξαμε, στηρίξαμε την μάχη του έδωσε για ν’ αποκαλυφθούν οι ένοχοι στο δυστύχημα των Τεμπών, κι αυτή είπε όσα είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Την ίδια στιγμή κρύβει, δεν αποκαλύπτει τους συνεργάτες της. Γιατί το κάνει αυτό; Μήπως ντρέπεται;».

Τα μεγάλα «Όχι» και τα μεγάλα «Ναι»

Το τέλος του μήνα βρίσκει το πολιτικό σύστημα σε αναμονή ενόψει των διαδηλώσεων το Σάββατο 28, για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών. Το επόμενο μεγάλο γεγονός θα είναι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στο τέλος Μαρτίου.

Ένας από τους πρωταγωνιστές του, είναι αναμφισβήτητα ο Δήμαρχος Αθηναίων.

«Αν πάμε στο Συνέδριο και πούμε τα μεγάλα Όχι και τα μεγάλα Ναι, τότε το ΠΑΣΟΚ θα πλησιάσει πάρα πολύ και θα έχει μια μεγάλη δυνατότητα» επισήμανε (Action24).

«Πρέπει να δημιουργήσεις συνθήκες αυτοπεποίθησης, ο κόσμος να αισθανθεί ότι είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» συνέχισε αφήνοντας μια μικρή μπηχτή στην ηγεσία.

Ο κ. Δούκας επιμένει στην πρότασή του να κατεβάσει ψήφισμα για ν’ απορριφθεί με συνεδριακή απόφαση η πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. «Αν δεν ψηφιστεί σημαίνει ότι το αφήνουμε ανοιχτό, κι αυτό θα είναι αδιανόητο. Αν κάποιος ράβει κοστούμι με τη ΝΔ είναι σε λάθος χώρο».

Στην δημοσιογραφική παρατήρηση για την πλατφόρμα Μανώλη Χριστοδουλάκη που λέει όχι σε συνεργασία με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Δήμαρχος απάντησε πως μιλάει για συνεργασία με υπαρκτά κόμματα του προοδευτικού χώρου.

Κι έτσι, περιμένοντας τον Αλέξη και την Καρυστιανού θα φτάσουμε μέχρι το καλοκαίρι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:00

Αγορές ξεκομμένες από την πραγματική οικονομία: Το ράλι της ΑΙ και οι κίνδυνοι

20:50

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Γεώργιος Δριτσάκος

20:40

Προαστιακός: Πλήρης αποκατάσταση των καθυστερήσεων στα δρομολόγια στο ύψος Δουκίσσης Πλακεντίας

20:30

Απειλές Γκιουλέρ για Αιγαίο και Κύπρο - Τι απαντούν πηγές ΥΠΕΘΑ

20:20

Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα Έμπολα στο Κονγκό - Πού δίνει προτεραιότητα ο ΠΟΥ;

20:16

Κομισιόν: Νέα πρόταση για κινητές δορυφορικές υπηρεσίες στην ΕΕ

20:08

Μητσοτάκης: Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ κυβέρνησης και ElevenLabs την Πέμπτη

19:56

ΕΛΑΣ: Οι εκπρόσωποι Τύπου του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα

19:53

Ισχνή άνοδος στις ευρωαγορές με «όχημα» την αυτοκινητοβιομηχανία

19:52

Μιχαηλίδου: «Κάνουμε την ψηφιακή γνώση εργαλείο αυτονομίας και ισότιμης πρόσβασης»

19:40

Cenergy Holdings: Αύξηση 81% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

19:33

Νέα απειλή Τραμπ: «Καμία άρση κυρώσεων στο Ιράν - Ή συμφωνία ή θα τελειώσουμε τη δουλειά»

19:24

Παρουσιάστηκε το νέο ψηφιακό πρόσωπο του e-ΕΦΚΑ

19:10

Κυκλοφορία βιβλίου Μιχάλη Σάλλα: «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα …και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»

19:03

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το Πληροφοριακό της Alpha Bank για Alpha Trust

19:01

Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη

19:01

Στον πάτο της ΕΕ σε ειδικούς νέων τεχνολογιών η Ελλάδα

18:50

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα επιδόματα Μαΐου

18:40

Γεωργιάδης: Σήμερα το ΕΣΥ είναι σε όλους τους δείκτες στην καλύτερη θέση που ήταν ποτέ

18:37

ΕΤΑΔ: Η Otus ΙΚΕ οριστικός πλειοδότης για το «Ξενία Βυτίνας»

18:34

ΥΠΑΑΤ: Στόχος ένα πιο αξιόπιστο, διαφανές και αποτελεσματικό σύστημα πιστοποίησης για τα βιολογικά προϊόντα

18:27

Alter Ego Media: Στροφή σε MME και ψυχαγωγία με στόχο EBITDA 67 εκατ. ευρώ το 2026

18:20

Κρι-Κρι: Στα 89,9 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών με άνοδο 35,4%

18:02

Αύξηση 293% στα καθαρά κέρδη της Motor Oil το α' τρίμηνο

17:56

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε «απόσταση βολής» για νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης

17:51

Φυσικές Καταστροφές 2026-2030: Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής

17:51

Panathēnea 2026: Η Alpha Bank δίνει δυναμικό «παρών» με επίκεντρο τον διαγωνισμό καινοτομίας FinQuest 2026

17:50

EET: Στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» το σχολείο των 2 νικητριών του European Money Quiz

17:46

Fais Group: Εγκρίθηκε η συγχώνευση των θυγατρικών ELSOL και E-Tennis

17:31

Στην «ελίτ» του 1 τρισ. δολαρίων και η SK Hynix