INSIDE OUT

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ, Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος, Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή

Μαρία Νταλιάνη
24-12-2024 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο πεντοζάλης του ΠτΒ - Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος - Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ετοιμάζομαι κι εγώ να κλείσω το Μαντείο. Η αναχώρηση της Πυθίας θα γίνει αθόρυβα, και διακριτικά σε αντίθεση με το θορυβώδες καταναλωτικό πνεύμα που έχει αντικαταστήσει εδώ και δεκαετίες τις ουσιαστικές στιγμές των Χριστουγέννων. Στο ίδιο μ’ εμένα πνεύμα κι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε χθες τις ευχές του στους υπουργούς συστήνοντάς τους εκεί που θα πάνε να έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά για ν ’ακούσουν τι πραγματικά απασχολεί τους πολλούς. Ο ίδιος Πρωθυπουργός, θ’ ακούσει τα κάλαντα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες και μετά θα πάει Κρήτη για τις γιορτές. Οι υπουργοί τον άκουσαν επίσης χαρούμενοι να τους λέει ότι το επόμενο υπουργικό είναι στις 10 Γενάρη, δηλαδή σε περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα, και πέντε μέρες πριν ανακοινώσει το όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα θα πάνε σε υπουργικό στα σκοτάδια, για το εάν πχ η επιλογή του θα είναι ένας από αυτούς, άντρας ή γυναίκα.

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ

Κάλαντα άκουσε ήδη από χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Τα κάλαντα του Προέδρου ήταν απ’ όλη την Ελλάδα. Ξεχώρισα την αναφορά του στον πεντοζάλη.

«Ο πεντοζάλης είναι ένας δυναμικός χορός που χορεύεται με μεγάλη ταχύτητα, με ορμή αλλά έχει και κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ συμβολικό και ταιριάζει με το πως βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα. Ο πρωτοχορευτής κάποια στιγμή λυγίζει τα γόνατα και τινάζεται στον αέρα, τινάζεται ψηλά και οι υπόλοιποι τον κρατάνε γερά για να ξαναπροσγειωθεί» ανέφερε ο Πρόεδρος.

«Έτσι και η χώρα μας αυτή τη περίοδο, έχοντας σημειώσει πρόοδο ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα. Για ένα άλμα το οποίο μας δίνει ελπίδα, μας δίνει κουράγιο και μας κάνει όλους να αισθανόμαστε πως αυτό το άλμα πρέπει να το βοηθήσουμε όλοι κρατώντας γερά τον πρωτοχορευτή, κρατώντας γερά την ελπίδα δηλαδή, να πραγματοποιηθεί».

Μπόνους σε όλους!

Άλμα στην ελπίδα για μια πιο γεμάτη τσέπη ετοιμάζονται να κάνουν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως στα υπουργεία. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και

Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος, παρουσίασαν στο υπουργικό τις διατάξεις για τα μπόνους στο δημόσιο για το ’24. Συγκεκριμένα είπαν ότι «με απόφαση Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης θα οριστούν οι υπάλληλοι οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση των τιθέμενων στόχων και έργων, οι οποίοι θα λάβουν επιπλέον ανταμοιβή. Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους υπαλλήλους και το υπόλοιπο 60% κατανέμεται με απόφαση Προϊσταμένου Διεύθυνσης, σε συνάρτηση με την προσφορά κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη των στόχων. Το συνολικό ποσό της ανταμοιβής για το 2024 είναι 20.000.000€.».

Άρα, θα βρέξει μπόνους λίγο για όλους, και κατιτίς παραπάνω για όσους ιδρώσουν την φανέλα. Το ύψος του μπόνους που θα μοιραστεί για το 2025 θα είναι 40 εκατ. ευρώ είπαν οι υπουργοί, σκορπίζοντας χαρά κι ελπίδα.

Και στον Πιτσιλή

Εισηγούμαι μπόνους και στους αποτελεσματικούς επικεφαλής. Το πρώτο το δίνω στον Πιτσιλή της ΑΑΔΕ.

Όπως είπε ο αξιαγάπητος Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, (ΕΡΤ), «και φέτος είναι πάρα πολύ καλή χρονιά για τα έσοδα όπως ήταν η περσινή και η προπέρσινη. Εκτιμούμε ότι θα είμαστε κοντά στα 4 δισ. εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με το στόχο που είχαμε».

Γιούπι! Βρέχει λεφτά στο δημόσιο ταμείο.

Υπέροχη νύφη

Τα λεφτά όμως δεν φέρνουν την ευτυχία. Αντιθέτως την φέρνει η επιλογή ενός ωραίου συντρόφου. Και η χρονιά έφερε την ευτυχία στον Πρόεδρο του Συριζα Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος παντρεύτηκε χθες στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης,

την κομψότατη Τατιάνα Παπαδοπούλου. Η Τατιάνα είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, έχει μεταπτυχιακές σπουδές Choreography and Performance, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χορού της UNESCO και μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων εύχομαι κάθε ευτυχία στον Πρόεδρο.

Ευχές

Κλείνω με μια τελευταία πινελιά από τα τελευταία Χριστούγεννα του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Θυμίζω επί τη ευκαιρία, ότι η ευθύνη δεν πάει διακοπές, όπως θύμισε ο Κυριάκος στους υπουργούς του ακολουθώντας τα βήματα κάθε συνετού προκατόχου του.

Καλά Χριστούγεννα

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:24

Starbucks: Θα καταβάλει 39 εκατ. δολάρια για παραβιάσεις κοινωνικών δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη

20:11

Χρυσοχοϊδης: «Δεν υπάρχει ούτε βία ούτε καταστολή στα αγροτικά μπλόκα»

19:59

Συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Αισιοδοξία από τις ΗΠΑ, κρίσιμη η στάση της Μόσχας

19:55

ESM: «Πράσινο φως» για πρόωρη αποπληρωμή 5,29 δισ. ευρώ ακριβών διακρατικών δανείων από το α' μνημόνιο

19:43

Γραφειοκρατία vs Πράσινη Καινοτομία: Η ΕΕ χάνει χρόνο

19:30

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Άλμα» 18,5% για την Bayer

19:26

Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Μαύρη Θάλασσα

19:19

Κεφαλογιάννης για Εθνικό Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Πυρκαγιών: Επιστημονικό εργαλείο για πιο αποτελεσματική πρόληψη

19:11

Ράλι για το bitcoin μετά το sell off - Στο +9% το ether

18:51

Η Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για παραγωγή κινητήρων καύσης και μετά το 2035

18:44

Στη Βουλή η τροπολογία για τα όπλα: Αυστηροποίηση ποινών - Τι προβλέπεται για τις μπαλοθιές

18:37

Μπλόκα: Έληξε ο αποκλεισμός του τελωνείου Ευζώνων και της παλαιάς Εθνικής Θεσσαλονίκης–Έδεσσας

18:26

Eurovision: Κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμμετοχή του Ισραήλ

18:17

Νετανιάχου: Η Συρία θα δημιουργήσει ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με το Ισραήλ

18:13

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενέκρινε πτήση επαναπατρισμού μεταναστών από τις ΗΠΑ

18:02

ΧΑ: Με αυξημένο τζίρο η νέα υπέρβαση των 2.100 μονάδων

18:02

Κακοκαιρία: Πέμπτη και Παρασκευή οι δυσκολότερες ημέρες - Τι προβλέπεται για την Αττική

17:58

Αβεβαιότητα για τα Χριστούγεννα λόγω τραυματισμού του Αϊ-Βασίλη σε μπασκετικό ατύχημα

17:47

Πούτιν: «Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο με τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοι και τώρα»

17:45

Ρούτε: Οι προσπάθειες των ΗΠΑ για την Ουκρανία «θα αποκαταστήσουν τελικά την ειρήνη στην Ευρώπη»

17:34

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κ. Μητσοτάκη

17:33

Διαθήκες: Τα χρέη δεν βαραίνουν πλέον τους κληρονόμους - Όλες οι αλλαγές

17:33

Βρετανία: Η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος προβλέπει μείωση των δικαστηρίων με ενόρκους

17:18

Ζελένσκι: Πιο κοντά από ποτέ στον τερματισμό του πολέμου - Καταλήξαμε με τις ΗΠΑ σε σχέδιο 20 σημείων

17:16

Ισραήλ: Παρέλαβε λείψανα που φέρεται να ανήκουν σε έναν από τους δύο τελευταίους ομήρους

17:14

CERETHERM με πετροβάμβακα FIBRANgeo: Η φυσική ασπίδα του κτιρίου με έμφαση στην ενεργειακή αποδοτικότητα και βιωσιμότητα

16:59

Δεξαμενόπλοιο με σημαία της Ρωσίας ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση ανοικτά της Τουρκίας

16:52

Rebound στη Wall Street με ώθηση από το Bitcoin και τις τεχνολογικές μετοχές

16:50

Κλείνει την Τετάρτη 3/12 η πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού

16:49

Καφούνης σε Μητσοτάκη: Ώρα για «New Deal» στο Εμπόριο για αύξηση παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας