INSIDE OUT

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ, Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος, Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή

Μαρία Νταλιάνη
24-12-2024 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο πεντοζάλης του ΠτΒ - Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος - Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ετοιμάζομαι κι εγώ να κλείσω το Μαντείο. Η αναχώρηση της Πυθίας θα γίνει αθόρυβα, και διακριτικά σε αντίθεση με το θορυβώδες καταναλωτικό πνεύμα που έχει αντικαταστήσει εδώ και δεκαετίες τις ουσιαστικές στιγμές των Χριστουγέννων. Στο ίδιο μ’ εμένα πνεύμα κι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε χθες τις ευχές του στους υπουργούς συστήνοντάς τους εκεί που θα πάνε να έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά για ν ’ακούσουν τι πραγματικά απασχολεί τους πολλούς. Ο ίδιος Πρωθυπουργός, θ’ ακούσει τα κάλαντα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες και μετά θα πάει Κρήτη για τις γιορτές. Οι υπουργοί τον άκουσαν επίσης χαρούμενοι να τους λέει ότι το επόμενο υπουργικό είναι στις 10 Γενάρη, δηλαδή σε περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα, και πέντε μέρες πριν ανακοινώσει το όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα θα πάνε σε υπουργικό στα σκοτάδια, για το εάν πχ η επιλογή του θα είναι ένας από αυτούς, άντρας ή γυναίκα.

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ

Κάλαντα άκουσε ήδη από χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Τα κάλαντα του Προέδρου ήταν απ’ όλη την Ελλάδα. Ξεχώρισα την αναφορά του στον πεντοζάλη.

«Ο πεντοζάλης είναι ένας δυναμικός χορός που χορεύεται με μεγάλη ταχύτητα, με ορμή αλλά έχει και κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ συμβολικό και ταιριάζει με το πως βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα. Ο πρωτοχορευτής κάποια στιγμή λυγίζει τα γόνατα και τινάζεται στον αέρα, τινάζεται ψηλά και οι υπόλοιποι τον κρατάνε γερά για να ξαναπροσγειωθεί» ανέφερε ο Πρόεδρος.

«Έτσι και η χώρα μας αυτή τη περίοδο, έχοντας σημειώσει πρόοδο ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα. Για ένα άλμα το οποίο μας δίνει ελπίδα, μας δίνει κουράγιο και μας κάνει όλους να αισθανόμαστε πως αυτό το άλμα πρέπει να το βοηθήσουμε όλοι κρατώντας γερά τον πρωτοχορευτή, κρατώντας γερά την ελπίδα δηλαδή, να πραγματοποιηθεί».

Μπόνους σε όλους!

Άλμα στην ελπίδα για μια πιο γεμάτη τσέπη ετοιμάζονται να κάνουν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως στα υπουργεία. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και

Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος, παρουσίασαν στο υπουργικό τις διατάξεις για τα μπόνους στο δημόσιο για το ’24. Συγκεκριμένα είπαν ότι «με απόφαση Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης θα οριστούν οι υπάλληλοι οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση των τιθέμενων στόχων και έργων, οι οποίοι θα λάβουν επιπλέον ανταμοιβή. Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους υπαλλήλους και το υπόλοιπο 60% κατανέμεται με απόφαση Προϊσταμένου Διεύθυνσης, σε συνάρτηση με την προσφορά κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη των στόχων. Το συνολικό ποσό της ανταμοιβής για το 2024 είναι 20.000.000€.».

Άρα, θα βρέξει μπόνους λίγο για όλους, και κατιτίς παραπάνω για όσους ιδρώσουν την φανέλα. Το ύψος του μπόνους που θα μοιραστεί για το 2025 θα είναι 40 εκατ. ευρώ είπαν οι υπουργοί, σκορπίζοντας χαρά κι ελπίδα.

Και στον Πιτσιλή

Εισηγούμαι μπόνους και στους αποτελεσματικούς επικεφαλής. Το πρώτο το δίνω στον Πιτσιλή της ΑΑΔΕ.

Όπως είπε ο αξιαγάπητος Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, (ΕΡΤ), «και φέτος είναι πάρα πολύ καλή χρονιά για τα έσοδα όπως ήταν η περσινή και η προπέρσινη. Εκτιμούμε ότι θα είμαστε κοντά στα 4 δισ. εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με το στόχο που είχαμε».

Γιούπι! Βρέχει λεφτά στο δημόσιο ταμείο.

Υπέροχη νύφη

Τα λεφτά όμως δεν φέρνουν την ευτυχία. Αντιθέτως την φέρνει η επιλογή ενός ωραίου συντρόφου. Και η χρονιά έφερε την ευτυχία στον Πρόεδρο του Συριζα Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος παντρεύτηκε χθες στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης,

την κομψότατη Τατιάνα Παπαδοπούλου. Η Τατιάνα είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, έχει μεταπτυχιακές σπουδές Choreography and Performance, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χορού της UNESCO και μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων εύχομαι κάθε ευτυχία στον Πρόεδρο.

Ευχές

Κλείνω με μια τελευταία πινελιά από τα τελευταία Χριστούγεννα του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Θυμίζω επί τη ευκαιρία, ότι η ευθύνη δεν πάει διακοπές, όπως θύμισε ο Κυριάκος στους υπουργούς του ακολουθώντας τα βήματα κάθε συνετού προκατόχου του.

Καλά Χριστούγεννα

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:10

Σε υψηλό 4 μηνών το Bitcoin με βλέμμα σε ΗΠΑ - Ιράν

09:00

Το πολιτικό ρίσκο επιστρέφει στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

08:53

Πτώση για το πετρέλαιο με φόντο τα Στενά του Ορμούζ

08:41

Κάλεσμα Λαβρόφ στον Ιρανό ΥΠΕΞ να μην ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες

08:32

Κλιματική αβεβαιότητα και ΕΛΓΑ: Όταν ο παγετός του Απριλίου «παγώνει» την οικονομία της υπαίθρου

08:30

Μερτς σε Νετανιάχου: «Τερματισμός των μαχών στον Λίβανο και έναρξη συνομιλιών»

08:22

Η ΕΕ διπλασιάζει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα

08:05

Βανς: Η «μπάλα στο γήπεδο» του Ιράν - Η Τεχεράνη καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας»

08:01

Το ταμείο του Κάνιε Γουέστ από δύο sold out συναυλίες

07:54

Μπιρόλ: Ο Απρίλιος «αναμένεται να είναι χειρότερος από τον Μάρτιο» για τον ενεργειακό τομέα

07:47

Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα» αφού «τελειώσουμε» με το Ιράν

07:42

«Ταύρος» ξανά η HSBC για τις ελληνικές τράπεζες - Βλέπει ισχυρό ράλι

07:33

Μετωπική στη Βουλή με ανοιχτά μέτωπα

07:26

ΜΕΤΚΑ - METLEN: «Βλέπει» EBITDA 150 εκατ. το 2026, ανεκτέλεστο άνω των 2 δισ. - «Ανοιχτό» το ΧΑ

07:15

Εκκαθαριστικά: Ένας στους τέσσερις πληρώνει επιπλέον φόρο 1.160 ευρώ

07:04

Στα τυφλά οι αγορές - Tο «πτυχίο» της ΕΚΤΕΡ - Tα βλέμματα στην Ουάσιγκτον

23:54

Σε δίκη για διαφθορά και υπεξαίρεση παραπέμπεται η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ

23:44

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής της Ιταλίας κλήθηκε για εξηγήσεις μετά τα σχόλια Ταγιάνι για τα πλήγματα στον Λίβανο

23:33

Νετανιάχου: Υποσχέθηκα ότι δεν θα υπάρξει άλλο Ολοκαύτωμα και φέτος εκπλήρωσα αυτή την υπόσχεση – Η Ευρώπη έχει πολλά να μάθει από εμάς

23:25

Ντεμαράζ για S&P 500 και Nasdaq - Η Wall Street «ποντάρει» σε λύση στο Ιράν

22:49

ΟΗΕ: Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή στις 16 Απριλίου μετά το βέτο Ρωσίας-Κίνας

22:33

Τραμπ: «Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από τον Πάπα» - Διέγραψε την ανάρτηση που εμφανίζεται ως «Ιησούς»

22:24

Πετρέλαιο: Μία ανάσα από τα 100 δολάρια έκλεισαν Brent και WTI

22:10

Χρυσός: Ήπια πτώση με πίεση από το δολάριο

21:53

Λίβανος: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει τις αυριανές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

21:45

Γκουτέρες: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη Μέση Ανατολή»

21:31

Γερμανία: Νέα απεργία της Lufthansa Τετάρτη και Πέμπτη

21:12

Κίνα: Η διατήρηση της εκεχειρίας Ιράν-ΗΠΑ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα

20:57

Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και την Αθηνών-Λαμίας

20:39

LVMH: Έχασαν τις εκτιμήσεις οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου λόγω Μέσης Ανατολής