INSIDE OUT

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ, Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος, Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή

Μαρία Νταλιάνη
24-12-2024 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο πεντοζάλης του ΠτΒ - Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος - Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ετοιμάζομαι κι εγώ να κλείσω το Μαντείο. Η αναχώρηση της Πυθίας θα γίνει αθόρυβα, και διακριτικά σε αντίθεση με το θορυβώδες καταναλωτικό πνεύμα που έχει αντικαταστήσει εδώ και δεκαετίες τις ουσιαστικές στιγμές των Χριστουγέννων. Στο ίδιο μ’ εμένα πνεύμα κι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε χθες τις ευχές του στους υπουργούς συστήνοντάς τους εκεί που θα πάνε να έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά για ν ’ακούσουν τι πραγματικά απασχολεί τους πολλούς. Ο ίδιος Πρωθυπουργός, θ’ ακούσει τα κάλαντα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες και μετά θα πάει Κρήτη για τις γιορτές. Οι υπουργοί τον άκουσαν επίσης χαρούμενοι να τους λέει ότι το επόμενο υπουργικό είναι στις 10 Γενάρη, δηλαδή σε περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα, και πέντε μέρες πριν ανακοινώσει το όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα θα πάνε σε υπουργικό στα σκοτάδια, για το εάν πχ η επιλογή του θα είναι ένας από αυτούς, άντρας ή γυναίκα.

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ

Κάλαντα άκουσε ήδη από χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Τα κάλαντα του Προέδρου ήταν απ’ όλη την Ελλάδα. Ξεχώρισα την αναφορά του στον πεντοζάλη.

«Ο πεντοζάλης είναι ένας δυναμικός χορός που χορεύεται με μεγάλη ταχύτητα, με ορμή αλλά έχει και κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ συμβολικό και ταιριάζει με το πως βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα. Ο πρωτοχορευτής κάποια στιγμή λυγίζει τα γόνατα και τινάζεται στον αέρα, τινάζεται ψηλά και οι υπόλοιποι τον κρατάνε γερά για να ξαναπροσγειωθεί» ανέφερε ο Πρόεδρος.

«Έτσι και η χώρα μας αυτή τη περίοδο, έχοντας σημειώσει πρόοδο ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα. Για ένα άλμα το οποίο μας δίνει ελπίδα, μας δίνει κουράγιο και μας κάνει όλους να αισθανόμαστε πως αυτό το άλμα πρέπει να το βοηθήσουμε όλοι κρατώντας γερά τον πρωτοχορευτή, κρατώντας γερά την ελπίδα δηλαδή, να πραγματοποιηθεί».

Μπόνους σε όλους!

Άλμα στην ελπίδα για μια πιο γεμάτη τσέπη ετοιμάζονται να κάνουν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως στα υπουργεία. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και

Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος, παρουσίασαν στο υπουργικό τις διατάξεις για τα μπόνους στο δημόσιο για το ’24. Συγκεκριμένα είπαν ότι «με απόφαση Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης θα οριστούν οι υπάλληλοι οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση των τιθέμενων στόχων και έργων, οι οποίοι θα λάβουν επιπλέον ανταμοιβή. Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους υπαλλήλους και το υπόλοιπο 60% κατανέμεται με απόφαση Προϊσταμένου Διεύθυνσης, σε συνάρτηση με την προσφορά κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη των στόχων. Το συνολικό ποσό της ανταμοιβής για το 2024 είναι 20.000.000€.».

Άρα, θα βρέξει μπόνους λίγο για όλους, και κατιτίς παραπάνω για όσους ιδρώσουν την φανέλα. Το ύψος του μπόνους που θα μοιραστεί για το 2025 θα είναι 40 εκατ. ευρώ είπαν οι υπουργοί, σκορπίζοντας χαρά κι ελπίδα.

Και στον Πιτσιλή

Εισηγούμαι μπόνους και στους αποτελεσματικούς επικεφαλής. Το πρώτο το δίνω στον Πιτσιλή της ΑΑΔΕ.

Όπως είπε ο αξιαγάπητος Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, (ΕΡΤ), «και φέτος είναι πάρα πολύ καλή χρονιά για τα έσοδα όπως ήταν η περσινή και η προπέρσινη. Εκτιμούμε ότι θα είμαστε κοντά στα 4 δισ. εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με το στόχο που είχαμε».

Γιούπι! Βρέχει λεφτά στο δημόσιο ταμείο.

Υπέροχη νύφη

Τα λεφτά όμως δεν φέρνουν την ευτυχία. Αντιθέτως την φέρνει η επιλογή ενός ωραίου συντρόφου. Και η χρονιά έφερε την ευτυχία στον Πρόεδρο του Συριζα Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος παντρεύτηκε χθες στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης,

την κομψότατη Τατιάνα Παπαδοπούλου. Η Τατιάνα είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, έχει μεταπτυχιακές σπουδές Choreography and Performance, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χορού της UNESCO και μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων εύχομαι κάθε ευτυχία στον Πρόεδρο.

Ευχές

Κλείνω με μια τελευταία πινελιά από τα τελευταία Χριστούγεννα του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Θυμίζω επί τη ευκαιρία, ότι η ευθύνη δεν πάει διακοπές, όπως θύμισε ο Κυριάκος στους υπουργούς του ακολουθώντας τα βήματα κάθε συνετού προκατόχου του.

Καλά Χριστούγεννα

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:28

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση drones «καμικάζι» προς την Ελλάδα

23:11

Wall Street: Η πτώση 5% των chip κοκκίνισε τους δείκτες

22:53

Ιράν: Οι δικαστικές αρχές διαψεύδουν την αποφυλάκιση Αμερικανίδας που είχε ανακοινώσει ο Τραμπ

22:35

Βρετανία: Σχεδιάζεται απαγόρευση πώλησης σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη

22:17

Μουντιάλ: «Παρών» στον τελικό Αργεντινή-Ισπανία ο Τραμπ

22:12

Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα, αλλά κρύβει μεγάλους κινδύνους

21:59

Πετρέλαιο: Πτώση σχεδόν 1% αλλά παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα

21:40

Χρυσός: Έπεσε κάτω από τα 4.000 δολάρια λόγω Ιράν και πιθανής αύξησης επιτοκίων

21:22

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή έβαζε στοιχήματα για το περιεχόμενο των ομιλιών του

21:10

Η efood περνά στην SSW Partners μετά το deal της Delivery Hero με την Uber

21:02

Συλλήψεις σε Καβάλα και Κομοτηνή για πρόκληση πυρκαγιών

20:53

Χατζηδάκης: «Η ευρωπαϊκή εισαγγελία οφείλει να είναι προσεκτική»

20:42

Κύμα αμερικανικών επιθέσεων κοντά στο Ορμούζ - Λευκός Οίκος: Το Ιράν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία

20:37

Reuters: Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ στις 23 Ιουλίου - Πιθανή νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο

20:23

Bally’s Intralot: H Deutsche Bank απέκτησε 1,9 εκατομμύρια μετοχές

20:14

Ο Ζελένσκι όρισε υπουργό Άμυνας τον ασκώντα χρέη επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Γιεβγκένιι Χμάρα

20:12

Τι οδηγεί τους Ευρωπαίους στις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

20:06

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου

19:51

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς λιπασμάτων

19:43

Φωτιά στην Εργάνη Ροδόπης - Επιχειρούν εναέρια μέσα

19:29

Η Ουκρανία αρνείται την ευθύνη για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

19:20

Ιράν: Αμερικανικοί πύραυλοι έπληξαν το νησί Κεσμ

19:14

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο γεωπολιτική και μάκρο

19:01

Η Κομισιόν αξιολογεί θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελλάδα

18:57

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

18:52

Prodea: Στις 31 Ιουλίου η πρόωρη αποπληρωμή ομολόγου 120 εκατ.

18:50

Καταγγελία της ΕΚΠΟΙΖΩ για χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας

18:43

Η Τεχεράνη ζήτησε από τους Χούθι να κλείσουν την Ερυθρά, αν δεχτούν επίθεση οι ιρανικές ενεργειακές υποδομές

18:43

Ελληνικό Μετρό: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τη γραμμή 4 - Τι αποφασίστηκε

18:33

ΗΠΑ: Αυστηροποιούνται οι κανόνες για βίζες σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους