INSIDE OUT

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ, Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος, Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή

Μαρία Νταλιάνη
24-12-2024 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο πεντοζάλης του ΠτΒ - Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος - Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ετοιμάζομαι κι εγώ να κλείσω το Μαντείο. Η αναχώρηση της Πυθίας θα γίνει αθόρυβα, και διακριτικά σε αντίθεση με το θορυβώδες καταναλωτικό πνεύμα που έχει αντικαταστήσει εδώ και δεκαετίες τις ουσιαστικές στιγμές των Χριστουγέννων. Στο ίδιο μ’ εμένα πνεύμα κι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε χθες τις ευχές του στους υπουργούς συστήνοντάς τους εκεί που θα πάνε να έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά για ν ’ακούσουν τι πραγματικά απασχολεί τους πολλούς. Ο ίδιος Πρωθυπουργός, θ’ ακούσει τα κάλαντα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες και μετά θα πάει Κρήτη για τις γιορτές. Οι υπουργοί τον άκουσαν επίσης χαρούμενοι να τους λέει ότι το επόμενο υπουργικό είναι στις 10 Γενάρη, δηλαδή σε περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα, και πέντε μέρες πριν ανακοινώσει το όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα θα πάνε σε υπουργικό στα σκοτάδια, για το εάν πχ η επιλογή του θα είναι ένας από αυτούς, άντρας ή γυναίκα.

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ

Κάλαντα άκουσε ήδη από χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Τα κάλαντα του Προέδρου ήταν απ’ όλη την Ελλάδα. Ξεχώρισα την αναφορά του στον πεντοζάλη.

«Ο πεντοζάλης είναι ένας δυναμικός χορός που χορεύεται με μεγάλη ταχύτητα, με ορμή αλλά έχει και κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ συμβολικό και ταιριάζει με το πως βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα. Ο πρωτοχορευτής κάποια στιγμή λυγίζει τα γόνατα και τινάζεται στον αέρα, τινάζεται ψηλά και οι υπόλοιποι τον κρατάνε γερά για να ξαναπροσγειωθεί» ανέφερε ο Πρόεδρος.

«Έτσι και η χώρα μας αυτή τη περίοδο, έχοντας σημειώσει πρόοδο ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα. Για ένα άλμα το οποίο μας δίνει ελπίδα, μας δίνει κουράγιο και μας κάνει όλους να αισθανόμαστε πως αυτό το άλμα πρέπει να το βοηθήσουμε όλοι κρατώντας γερά τον πρωτοχορευτή, κρατώντας γερά την ελπίδα δηλαδή, να πραγματοποιηθεί».

Μπόνους σε όλους!

Άλμα στην ελπίδα για μια πιο γεμάτη τσέπη ετοιμάζονται να κάνουν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως στα υπουργεία. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και

Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος, παρουσίασαν στο υπουργικό τις διατάξεις για τα μπόνους στο δημόσιο για το ’24. Συγκεκριμένα είπαν ότι «με απόφαση Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης θα οριστούν οι υπάλληλοι οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση των τιθέμενων στόχων και έργων, οι οποίοι θα λάβουν επιπλέον ανταμοιβή. Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους υπαλλήλους και το υπόλοιπο 60% κατανέμεται με απόφαση Προϊσταμένου Διεύθυνσης, σε συνάρτηση με την προσφορά κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη των στόχων. Το συνολικό ποσό της ανταμοιβής για το 2024 είναι 20.000.000€.».

Άρα, θα βρέξει μπόνους λίγο για όλους, και κατιτίς παραπάνω για όσους ιδρώσουν την φανέλα. Το ύψος του μπόνους που θα μοιραστεί για το 2025 θα είναι 40 εκατ. ευρώ είπαν οι υπουργοί, σκορπίζοντας χαρά κι ελπίδα.

Και στον Πιτσιλή

Εισηγούμαι μπόνους και στους αποτελεσματικούς επικεφαλής. Το πρώτο το δίνω στον Πιτσιλή της ΑΑΔΕ.

Όπως είπε ο αξιαγάπητος Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, (ΕΡΤ), «και φέτος είναι πάρα πολύ καλή χρονιά για τα έσοδα όπως ήταν η περσινή και η προπέρσινη. Εκτιμούμε ότι θα είμαστε κοντά στα 4 δισ. εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με το στόχο που είχαμε».

Γιούπι! Βρέχει λεφτά στο δημόσιο ταμείο.

Υπέροχη νύφη

Τα λεφτά όμως δεν φέρνουν την ευτυχία. Αντιθέτως την φέρνει η επιλογή ενός ωραίου συντρόφου. Και η χρονιά έφερε την ευτυχία στον Πρόεδρο του Συριζα Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος παντρεύτηκε χθες στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης,

την κομψότατη Τατιάνα Παπαδοπούλου. Η Τατιάνα είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, έχει μεταπτυχιακές σπουδές Choreography and Performance, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χορού της UNESCO και μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων εύχομαι κάθε ευτυχία στον Πρόεδρο.

Ευχές

Κλείνω με μια τελευταία πινελιά από τα τελευταία Χριστούγεννα του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Θυμίζω επί τη ευκαιρία, ότι η ευθύνη δεν πάει διακοπές, όπως θύμισε ο Κυριάκος στους υπουργούς του ακολουθώντας τα βήματα κάθε συνετού προκατόχου του.

Καλά Χριστούγεννα

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:06

Axios: Η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τους Χούθι - «Όχι» από Τραμπ

08:57

Οι διατροφικές διαταραχές πλήττουν πρωτίστως παιδιά από οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα

08:50

ΗΠΑ: «Ναι» στην πιθανή πώληση στρατιωτικών ελικοπτέρων στην Αργεντινή

08:42

Ο επικεφαλής της NASA συγχαίρει την Ελλάδα για την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη

08:33

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία - Τι ισχύει με τη γονική άδεια

08:26

Ορμούζ: Μονοψήφιος ο αριθμός των διελεύσεων πλοίων - Πιθανές διαρροές υδρογονανθράκων

08:25

Πωλείται σπίτι για ένα ευρώ - Ποια είναι η «παγίδα»

08:23

Γαλάζια… αυτοδυναμία στην αξιολόγηση των μέτρων - Ο Σαμαράς που «κουράζει» - Ο «χολωμένος» Πολάκης

08:20

Τζέι Ντι Βανς: «Κόμμα του μίσους» οι Δημοκρατικοί

08:17

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Πού βρίσκεται σήμερα η Αλ Κάιντα

08:12

Right to Stay: Τα νησιά δεν κλείνουν τον Σεπτέμβριο

08:07

Πώς προχωρούν οι δικαστικές εκκρεμότητες της Elbisco

07:57

ΧΥΤΑ: Πού υπάρχουν ανάγκες για επεκτάσεις - Η Αττική, η Θεσσαλονίκη και τα νησιά στο «κάδρο»

07:53

Ποιες επενδύσεις δρομολογεί η χαρτοβιομηχανία ΜΑΞΙ

07:48

ΕΦΚΑ: Στα 1.220 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης τον Φεβρουάριο - Αυξημένος κατά 3,8% μέσα σε ένα έτος

07:44

ΣΕΦ - ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η «εκκρεμότητα» για την ενεργειακή αναβάθμιση της «κόκκινης» μπασκετικής αρένας

07:40

Εβδομάδα με πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες

07:35

Μένει εκτός ο ΑΔΜΗΕ από το SPV της ΕΔΕΥΕΠ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

07:29

Κτηματολόγιο: Τι θα μπορεί να «δει» το κράτος μέσα από τα ακίνητά μας

07:24

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ενισχύει παρουσία στη Ρουμανία, υπέγραψε ενεργειακό project 145 εκατ.

07:16

ΔΑΑ: Πάνω από τα 40 εκατ. επιβάτες κοιτάζει το «Ελ. Βενιζέλος» - Οι εκτιμήσεις για την χρονιά

07:11

Ενοίκια: Στον «πάγο» οι πληρωμές μέσω τραπεζών - Έρχεται νέα παράταση

07:04

Αρχίζουν τα δύσκολα για την ΕΚΤ - Η νέα μάχη των τραπεζών για τα private markets - Η τεχνολογία πληρώνει μέρος του λογαριασμού της ναυτιλίας

23:55

Νέα επένδυση 1 δισ. δολαρίων από την Ford

23:48

Eurostat: Πτώση 5,8% στις τιμές αγροτικής παραγωγής – «Άλμα» 22% στο κόστος ενέργειας

23:40

ΗΠΑ: Σε δημοπρασία το «revenge dress» που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα

23:39

Ισραήλ: Ο στρατός κατέστρεψε υπόγειες υποδομές της Χεζμπολάχ - Καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών

23:37

Oracle: Η AI εκτόξευσε το cloud και μαζί τα καθαρά κέρδη - Άλμα 7% στη Wall Street

23:29

«Κόκκινη» η Wall Street - Το ράλι του πετρελαίου αυξάνει την πίεση στη Fed

23:10

Τραμπ: Επιστροφές 500 δολαρίων σε 1 εκατ. ασφαλισμένους του Obamacare