INSIDE OUT

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ, Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος, Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή

Μαρία Νταλιάνη
24-12-2024 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο πεντοζάλης του ΠτΒ - Μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους από φέτος - Μπόνους εσόδων από Πιτσιλή

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ετοιμάζομαι κι εγώ να κλείσω το Μαντείο. Η αναχώρηση της Πυθίας θα γίνει αθόρυβα, και διακριτικά σε αντίθεση με το θορυβώδες καταναλωτικό πνεύμα που έχει αντικαταστήσει εδώ και δεκαετίες τις ουσιαστικές στιγμές των Χριστουγέννων. Στο ίδιο μ’ εμένα πνεύμα κι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε χθες τις ευχές του στους υπουργούς συστήνοντάς τους εκεί που θα πάνε να έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά για ν ’ακούσουν τι πραγματικά απασχολεί τους πολλούς. Ο ίδιος Πρωθυπουργός, θ’ ακούσει τα κάλαντα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες και μετά θα πάει Κρήτη για τις γιορτές. Οι υπουργοί τον άκουσαν επίσης χαρούμενοι να τους λέει ότι το επόμενο υπουργικό είναι στις 10 Γενάρη, δηλαδή σε περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα, και πέντε μέρες πριν ανακοινώσει το όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα θα πάνε σε υπουργικό στα σκοτάδια, για το εάν πχ η επιλογή του θα είναι ένας από αυτούς, άντρας ή γυναίκα.

Ο πεντοζάλης του ΠτΒ

Κάλαντα άκουσε ήδη από χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Τα κάλαντα του Προέδρου ήταν απ’ όλη την Ελλάδα. Ξεχώρισα την αναφορά του στον πεντοζάλη.

«Ο πεντοζάλης είναι ένας δυναμικός χορός που χορεύεται με μεγάλη ταχύτητα, με ορμή αλλά έχει και κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ συμβολικό και ταιριάζει με το πως βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα. Ο πρωτοχορευτής κάποια στιγμή λυγίζει τα γόνατα και τινάζεται στον αέρα, τινάζεται ψηλά και οι υπόλοιποι τον κρατάνε γερά για να ξαναπροσγειωθεί» ανέφερε ο Πρόεδρος.

«Έτσι και η χώρα μας αυτή τη περίοδο, έχοντας σημειώσει πρόοδο ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα. Για ένα άλμα το οποίο μας δίνει ελπίδα, μας δίνει κουράγιο και μας κάνει όλους να αισθανόμαστε πως αυτό το άλμα πρέπει να το βοηθήσουμε όλοι κρατώντας γερά τον πρωτοχορευτή, κρατώντας γερά την ελπίδα δηλαδή, να πραγματοποιηθεί».

Μπόνους σε όλους!

Άλμα στην ελπίδα για μια πιο γεμάτη τσέπη ετοιμάζονται να κάνουν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως στα υπουργεία. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και

Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος, παρουσίασαν στο υπουργικό τις διατάξεις για τα μπόνους στο δημόσιο για το ’24. Συγκεκριμένα είπαν ότι «με απόφαση Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης θα οριστούν οι υπάλληλοι οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση των τιθέμενων στόχων και έργων, οι οποίοι θα λάβουν επιπλέον ανταμοιβή. Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους υπαλλήλους και το υπόλοιπο 60% κατανέμεται με απόφαση Προϊσταμένου Διεύθυνσης, σε συνάρτηση με την προσφορά κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη των στόχων. Το συνολικό ποσό της ανταμοιβής για το 2024 είναι 20.000.000€.».

Άρα, θα βρέξει μπόνους λίγο για όλους, και κατιτίς παραπάνω για όσους ιδρώσουν την φανέλα. Το ύψος του μπόνους που θα μοιραστεί για το 2025 θα είναι 40 εκατ. ευρώ είπαν οι υπουργοί, σκορπίζοντας χαρά κι ελπίδα.

Και στον Πιτσιλή

Εισηγούμαι μπόνους και στους αποτελεσματικούς επικεφαλής. Το πρώτο το δίνω στον Πιτσιλή της ΑΑΔΕ.

Όπως είπε ο αξιαγάπητος Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, (ΕΡΤ), «και φέτος είναι πάρα πολύ καλή χρονιά για τα έσοδα όπως ήταν η περσινή και η προπέρσινη. Εκτιμούμε ότι θα είμαστε κοντά στα 4 δισ. εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με το στόχο που είχαμε».

Γιούπι! Βρέχει λεφτά στο δημόσιο ταμείο.

Υπέροχη νύφη

Τα λεφτά όμως δεν φέρνουν την ευτυχία. Αντιθέτως την φέρνει η επιλογή ενός ωραίου συντρόφου. Και η χρονιά έφερε την ευτυχία στον Πρόεδρο του Συριζα Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος παντρεύτηκε χθες στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης,

την κομψότατη Τατιάνα Παπαδοπούλου. Η Τατιάνα είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, έχει μεταπτυχιακές σπουδές Choreography and Performance, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χορού της UNESCO και μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων εύχομαι κάθε ευτυχία στον Πρόεδρο.

Ευχές

Κλείνω με μια τελευταία πινελιά από τα τελευταία Χριστούγεννα του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Θυμίζω επί τη ευκαιρία, ότι η ευθύνη δεν πάει διακοπές, όπως θύμισε ο Κυριάκος στους υπουργούς του ακολουθώντας τα βήματα κάθε συνετού προκατόχου του.

Καλά Χριστούγεννα

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη

23:38

Ουκρανία: Επτά νεκροί σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

23:24

Αρχεία Έπστιν: Ξεκίνησε η δημοσιοποίηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

23:10

«Μπερδεμένη» εβδομάδα στη Wall Street - «Κουβάλησε» το AI trade στο φίνις

22:56

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 30 εκατ. ευρώ

22:43

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

22:30

Ο Πολωνός πρόεδρος κατηγορεί τους Ουκρανούς για «αχαριστία»

22:18

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα

22:05

Σε νέο ρεκόρ το ασήμι με ισχυρή εβδομαδιαία άνοδο - Διπλά κέρδη για χρυσό

21:52

Ο Τραμπ συμφώνησε με 9 μεγάλες φαρμακευτικές να μειώσουν τις τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ

21:39

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δωρεάν διάθεση 1.112.500 ιδίων μετοχών σε 42 στελέχη

21:27

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό»

21:16

Το bitcoin θα «σκαρφαλώσει» στα $143.000 σύμφωνα με αυτήν την πρόβλεψη

21:03

Πόσα «τσίμπησε» το τρίτο Avatar με το που βγήκε

20:52

Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω Κτηματολογίου

20:39

ΗΠΑ: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε την ειρήνη στην Ουκρανία

20:26

Χρονιά - ρεκόρ για τη ByteDance: Οδεύει προς κέρδη 50 δισ. δολαρίων το 2025

20:13

Νέα παραβίαση τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο: Εμπλοκή με ελληνικά F-16

20:00

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα - 131 έργα με προϋπολογισμό άνω των 69 εκατ. ευρώ

19:49

Ρούμπιο για ουκρανικό: Έχουμε πρόοδο αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος μπροστά μας

19:38

Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Οι «νικητές» και οι «χαμένοι» - Πολιτικό κόστος και συμβιβασμοί

19:34

Intralot: Aλλάζει επωνυμία σε Bally’s Intralot - Εγκρίθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

19:27

Κέρδη στις ευρωαγορές - Αναστάτωση στον κλάδο αθλητικών ειδών από την Nike

19:26

Κάτω από το 5% το ποσοστό της Fidelity σε Eurobank - Στο 32,67% η Fairfax

19:13

Hellenic Train: Αλλαγές και καταργήσεις δρομολογίων λεωφορείων, λόγω των μπλόκων

19:01

Φοντάνα ντι Τρέβι: Εισιτήριο 2 ευρώ από 1η Φεβρουαρίου

18:48

ΥΠΑΑΤ: Αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των πληγέντων κτηνοτρόφων

18:36

Ταμείο Ανάκαμψης: Εγκρίθηκε εν μέρει το 5ο αίτημα της Κύπρου για δόση 70,5 εκατ. ευρώ

18:24

Ρωσία: Μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης - Στο 16%

18:21

Η Ουκρανία αρχίζει νέο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής