INSIDE OUT

Του Debate

Μαρία Νταλιάνη
25-09-2024 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Του Debate
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η βραδιά ξεκίνησε κάπως αργά. Πήρα ποπ κορν και τρύπωσα στο στούντιο της Ερτ από νωρίς. Μετά από τρεις ώρες το πασοκικό debate έκλεισε θριαμβευτικά γιατί καταρχήν δεν πήγαμε για ύπνο. Κουβαράς και Μαγγηριάδης δούλεψαν πολύ σκληρά, υπέβαλαν πολλές και δουλεμένες ερωτήσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις επιτυχίας. Κατάφεραν να κάνουν το στενό κοστούμι, που επέλεξαν οι συνεργάτες των υποψηφίων ως format, ελαστικό και άνετο. Η συζήτηση δεν έκανε κοιλιά, κι αυτό ήταν σίγουρα καλό για το Πασοκ και τις προσδοκίες να φέρει κόσμο στην κάλπη της 6ης Οκτωβρίου. Είχε δυνατά direct μεταξύ των έξι υποψηφίων, πολλά πράγματα ειπώθηκαν με τ’ όνομά τους, και έγιναν αποκαλύψεις και αποκαθηλώσεις. Το debate είχε ενδιαφέρον και αναμένεται να παίξει ρόλο στις επιλογές των ψηφοφόρων.

Βατερλώ

Οι έξι υποψήφιοι βολεύτηκαν στις καρέκλες. Το αρχικό πλάνο να είναι όρθιοι, αλλά ευτυχώς, πέρασαν το τρίωρο καθιστοί. Το χρωστάνε στον Πρόεδρο Ανδρουλάκη και στο ατύχημα που είχε που δεν θα του επέτρεπε να είναι τόσες ώρες όρθιος. Έτσι χαλάρωσε κι αυτός κι απόλαυσε αυτό που μπορεί να περιγραφεί κι δύσκολη βραδιά για τον Χάρη Δούκα. Η παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων απογοήτευσε ακόμα και στους δικούς του, καθώς σε ερωτήσεις για την οικονομία, τα εθνικά και άλλα ζητήματα φάνηκε ανέτοιμος, και μπερδεμένος. Η εικόνα του κ. Δούκα ήταν ίσως η χειρότερη μεταξύ των έξι, γεγονός που ίσως επηρεάσει τις δημοσκοπικές του επιδόσεις το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Οι επιθέσεις που δέχτηκε από τον κ. Ανδρουλάκη -«είσαι ο πιο ευνοημένος» - ήταν σκληρές.

Η απάντηση του ήταν η εξής: «Θέλω να πω όμως και στον Νίκο (Ανδρουλάκη) δυο σημεία. Οφείλω μια απάντηση για το αν ήμουν ευνοημένος. Διότι ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή στο ΠΑΣΟΚ. Ήμουν απλό μέλος στον τομέα ενέργειας. Ήμουν γραμματέας με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά στα πιο δύσκολα. Γραμματέας στον τομέα Ενέργειας. Ήμουν μαζί σου Νίκο και παλέψαμε πάρα πολύ, επίσης, για να σηκώσουμε το ΠΑΣΟΚ. Άρα δεν βλέπω γιατί αυτή η διατύπωση και νομίζω ότι δεν μας τιμά να χρησιμοποιούμε τέτοιες διατυπώσεις.

Και το δεύτερο είναι που οφείλω να το απαντήσω. «Εγώ σε πρότεινα». Τότε λέγατε στις συσκέψεις, τρελός είναι να αναλάβει την ευθύνη. Και όντως την ανέλαβα 3 Αυγούστου. Όταν πολλά άλλα στελέχη και το ξέρεις και εσύ πάρα πολύ καλά είχανε κρυφτεί, δεν ήθελαν τη φθορά και έλεγαν πως υπάρχει ένας δεδομένος».

Ενωτικός

Ο Γερουλάνος ξεκίνησε με αρκετό τρακ στις πρώτες ενότητες, αλλά στην συνέχεια ανέβασε στροφές. Οι απαντήσεις του για τις υποκλοπές, την αξιοποίηση των πρώην πρωθυπουργών και γενικά στελεχών του κόμματος, τις κυβερνητικές περιόδους του Πασοκ που προτιμά, την ανάγκη ο επόμενος Πρόεδρος να είναι και βουλευτής, τα εθνικά και την οικονομία ήταν επαρκείς. Κέρδισε εντυπώσεις, αλλά είχε και αδύνατα σημεία όπως η ερώτηση στην κ. Γιαννακοπούλου για την σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Βγήκε από αριστερά στον Δούκα, όταν ο Δήμαρχος τον ρώτησε για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό και πήρε την απάντηση «ο πατέρας μου έφτιαξε τον κανονισμό να μην υπάρχει κτίριο ψηλότερο από την Ακρόπολη». Ζήτησε απ’ τους πολίτες να κάνουν επιλογή νίκης.

Συγκροτημένη

Η Άννα Διαμαντοπούλου ξεχώρισε για τον συγκροτημένο λόγο της. Εμφανίστηκε έμπειρη και σίγουρη. Αδύνατο σημείο της, η απάντηση στην ερώτηση του Παύλου Γερουλάνου, για ποιο λόγο δεν έλαβε μέρος στις μάχες του Πασοκ τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε, ήταν παρούσα τα πιο δύσκολα χρόνια, μέχρι το 2012. Μετά παραμέρισε για ν’ ανοίξει ο δρόμος σε νεότερους και άλλα πρόσωπα, αλλά ήταν παρούσα μέσω της δουλειάς στο Δίκτυο (την οποία αναγνώρισε ο Γερουλάνος).

Υπερβολική

Δυναμική, θαρραλέα, και άνετη η Νάντια Γιαννακοπούλου, έκανε πολύ δύσκολες προσωπικές αναφορές στο Πρόεδρο Ανδρουλάκη. Ωστόσο η υπερβολική άνεση και οι τόνοι, ίσως στο τέλος της ημέρας αδίκησαν την συνολική παρουσία.

Κλασικός

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε μια αναμενόμενη και αξιοπρεπή εμφάνιση, προβάλλοντας τις θέσεις του διαχρονικού Πασοκ. Στέρεος βουλευτής, στρατιώτης. Στα υπέρ του η κακιούλα του Δούκα στο πρόσωπό του εκτός χρόνου, όταν του είπε «θα έχεις τον χρόνο να το σκεφτείς μετά». Είχε προηγηθεί η επίθεση του τελευταίου προς τον Δήμαρχο

Παραπονιάρης και juicy

Σταθερός στην εικόνα του και αρκετά παραπονιάρης ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης απέφυγε τα λάθη και ήταν προσεκτικός. Αρκετές φορές ζήτησε «τα ρέστα» από βουλευτές του (κυρίως Νάντια, Γερουλάνο) για ιδέες και προτάσεις τους, και γιατί δεν τις παρουσίασαν μέσα στο κόμμα. Οι επιθέσεις που δέχτηκε από την κ. Γιαννακοπούλου ήταν σφοδρές, ενώ δικός του στόχος ήταν ο Χάρης Δούκας. Γενικά δέχτηκε αρκετές επιθέσεις, τόσες που δικαιολογούν την αναγκαιότητα προσφυγής στην κάλπη.

Η μόνη ερώτηση που δεν υποβλήθηκε ήταν αν τελικά θα στηθούν περισσότερες κάλπες στην Αθήνα, ή το Ηράκλειο. Ζήτησε ανανέωση εμπιστοσύνης.

Το ζητούμενο

Η επόμενη μέρα παραμένει το μεγάλο στοίχημα για το Πασοκ-Κιναλ. Συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια μετά από έναν ωραίο καυγά πάνω απ’ το γιουβέτσι της Κυριακής. Οι πιθανότητες να ξαναβρεθούν μαζί και στην επόμενη Κυριακή θα εξαρτηθούν απ’ το τι θα μεσολαβήσει μες την εβδομάδα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:06

Μητσοτακης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία προσωπικότητα που σφράγισε την ίδια την εξέλιξη της Μεταπολίτευσης

21:47

Ινδονησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 41 αγνοούμενοι από φωτιά που ξέσπασε σε φέρι

21:18

Χανιά: Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

21:00

Μια ακόμα νύχτα μάχης με τις φλόγες στη δυτική Αττική

20:51

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια για το θανάτο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

20:48

Μαρινάκης: Η πατρίδα υποκλίνεται στη μνήμη των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας το καθήκον

20:44

Μητσοτάκης: Μετέβη εκ νέου στο Συντονιστικό Κέντρο

20:35

Τουρνάς: Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

20:31

Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας ζει πολύ δύσκολες στιγμές τις τελευταίες μέρες

20:20

Μητσοτάκης: Θλίψη απ' την απώλεια δύο μαχητών της πρώτης γραμμής στον πόλεμο με τις φωτιές

20:00

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

19:30

Το μεγάλο sell off στις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης: Έφτασε η αγορά στον πυθμένα;

19:19

Στην περιοχή των πυρκαγιών η Ειρήνη Αγαπηδάκη με τις ΚΟΜY

19:03

Θραύσματα drone έπεσαν σε ρουμανικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

18:56

Έφυγε απ' τη ζωή ο Γ. Βαρβιτσιώτης - Ήταν πυλώνας της παράταξης τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης

18:47

Τις 33 έφτασαν οι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς σε πέντε ημέρες

18:34

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση θυμήθηκε το ΕΔΣ που η ίδια υπονόμευσε

18:29

Ρωσία: Πλήγματα στο ουκρανικό λιμάνι του Μικολάιβ

17:57

Ισπανία: Τουλάχιστον 72 νεκροί από το μαζικό κύμα μεταναστών της Πέμπτης στο θύλακα της Θέουτα

17:50

Κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ θα διενεργήσουν αυτοψίες στις πληγείσες απ' τις φωτιές περιοχές

17:14

Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη

16:56

Το στεγαστικό επιτείνει τη δημογραφική κρίση - Αναβάλουν την δημιουργία οικογένειας οι νέοι και παραμένουν στην πατρική εστία

16:35

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την επαναφορά της διαπίστευσης του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ

16:26

Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα - Δύο νεκροί, δύο εντοπίστηκαν σώοι

16:18

Στις φλόγες το όρος Πατέρας - Λίγα χλμ απ' τα Μέγαρα οι φλόγες

16:09

Επίσκεψη Γεωργιάδη σε δομές υγείας της Δ. Αττικής λόγω των πυρκαγιών

16:04

Κεφαλονιά: Συνελήφθη 44χρονος για εμπρησμό από πρόθεση

15:51

Jefferies: Θα στερηθούν κέρδη οι επενδυτές που αποκλείουν την SpaceX λόγω Μασκ

15:34

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα διαθέτει ένα αστείρευτο ειρηνικό «οπλοστάσιο πολιτισμού»

15:19

OPEC: Συμφωνία για συνολική αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 188.000 βαρέλια