INSIDE OUT

Αγιασμός στην έδρα του Παπανικολάου - Μικρές πασοκικές ιστορίες στον δρόμο για την κάλπη

Μαρία Νταλιάνη
12-09-2024 | 07:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αγιασμός στην έδρα του Παπανικολάου - Μικρές πασοκικές ιστορίες στον δρόμο για την κάλπη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο αγιασμός των σχολείων το 2024 βρίσκει τον Πρωθυπουργό στη Γλυφάδα. Μαζί με τον υπουργό Παιδείας, επέλεξαν το 2ο Δημοτικό, για να μεταφέρουν μηνύματα στη σχολική κοινότητα, να δώσουν μια αισιόδοξη πνοή στο ξεκίνημα, κουράγιο στους γονείς, τους δασκάλους και φυσικά στους μαθητές. Μετά από μια σειρά αγιασμών σε σχολεία της Σαλαμίνας, της Δραπετσώνας, του Γαλατσίου, ο ΠΘ αυτή την φορά επέλεξε ένα δημόσιο Δημοτικό-υπόδειγμα: με κλιματιστικά και ασανσέρ. Πρωταγωνιστής και αποδέκτης των πρωθυπουργικών και υπουργικών επαίνων, ο Γιώργος Παπανικολάου, που μπαίνει επάξια στο κάδρο των πλέον επιτυχημένων Δημάρχων και σίγουρα μέσα στο top 5 των δημάρχων της ΝΔ. Εκλέγεται ανελλιπώς από το 2013, ενώ πριν ένα χρόνο, έλαβε εντολή τρίτης θητείας με το ιστορικό ποσοστό 82,8% από την πρώτη Κυριακή!

Ο αγαπημένος του δήμαρχος

Είναι ο Γιώργος Παπανικολάου ο αγαπημένος Δήμαρχος του Κυριάκου; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Αν και έχει αυτές τις εκπληκτικές επιδόσεις, αν και προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ, αν και διετέλεσε ευρωβουλευτής της ΝΔ πριν γίνει Δήμαρχος Γλυφάδας, ανήκει στη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα του κόμματος. Λογικά, ο αγαπημένος δήμαρχος του Κυριάκου είναι ο κ. Παπαστεργίου, στον οποίο εμπιστεύτηκε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Αν και το «έξυπνο λεωφορείο» στα Τρίκαλα ήταν υπόθεση λίγων ημερών με συνοδεία τροχαίας να του ανοίγει δρόμο και ο πιλότος δεν εξελίχθηκε ποτέ σε κανονικό πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή ο κ. Παπανικολάου έκανε τη Γλυφάδα τον πρώτο Δήμο της χώρας που εισήγαγε την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Fix My City, για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η γενιά των χαμένων δημάρχων

Ωστόσο ο Γιώργος Παπανικολάου εξακολουθεί κι ανήκει στη ΝΔ, η οποία έχασε σημαντικά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση: Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ο Μώραλης στον Πειραιά, δεν μπορεί να θεωρηθεί γαλάζιος. Η λαμπερή και ταυτόχρονα σεμνή περίπτωση Παπανικολάου δίνει μια ανάσα σ’ ένα ασφυκτικό πολιτικό κλίμα,

που δεν έχει απέχει παρασάγγας από το 41%.

Ο αγαπημένος του Δήμαρχος Ν2

Η απώλεια της Αθήνας ήταν η πιο οδυνηρή. Την κέρδισε ένας άγνωστος καθηγητής, προσωπική επιλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Είναι ο Χάρης Δούκας, ο αγαπημένος Δήμαρχος του Νίκου Ανδρουλάκη; Η απάντηση είναι πικρή. Ο Ανδρουλάκης ζει για να δει τον πρώην εκλεκτό να καταποντίζεται στις εσωκομματικές- για τον Δήμο δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον.

Της έταξε

Εκτός αν ο Χάρης Δούκας πάρει και το κόμμα και τότε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ζήσει τον εφιάλτη να είναι απλός βουλευτής Θεσσαλονίκης με Πρόεδρο του κόμματος τον κ. Δούκα. Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είναι Δήμαρχος της Αθήνας, καθώς όπως φημολογείται σε κάθε πασοκική συνάθροιση απλών στελεχών της Νομαρχιακής, έχει τάξει στην πρώτη σε σταυρούς δημοτική του σύμβουλο, να καθίσει στην πολυπόθητη καρέκλα.

Η εκλεκτή είναι η Ρωξάνη Ευαγγελία Μπέη Καραμπότσου του Δημητρίου, νομικός. Η κ. Μπέη φέρει το επώνυμο του καθ’ όλα πετυχημένου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, και έχει ήδη οριστεί αναπληρώτρια του Χάρη Δούκα στο Δήμο. Η Ρωξάνη, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα χθες με τις δυσάρεστες εικόνες

καθώς ο Χάρης Δούκας, εκτός το να αναπληρώνει, της έχει αναθέσει την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Δηλαδή η κ. Μπέη έχει την ευθύνη από πλευράς Δήμου Αθηναίων για να είναι καθαρά τα φρεάτια. Υποψιάζομαι όμως ότι ο Δήμαρχος, πρώτον γιατί είναι κύριος, και δεύτερον γιατί η αναπληρώτριά του τον βοηθάει (μαζί με Μανώλη Χριστοδουλάκη, Τόνια Αντωνίου και Χρήστο Πρωτόπαπα) στην πανελλαδική του εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μαλώσει ποτέ την αντιδήμαρχο γιατί δεν φρόντισε τα φρεάτια.

Η μαμά

Τη Ρωξάνη υπερασπίζεται αρκούντως η δυναμική μαμά της, κ. Ντίνα Μπέη (διετέλεσε υπερνομάρχης Αθηνών το 2007 στη θέση της αείμνηστης Φώφης, ΓΓ Τουρισμού 2011) στα σόσιαλ. Για την ακρίβεια η κ. Ντίνα Μπέη, δεν υπερασπίζεται τη Ρωξάνη, αλλά τον Χάρη Δούκα (που φημολογείται ότι έταξε τον Δήμο στη Ρωξάνη αν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), απαντώντας σε σχόλια σχετικά με την κατάσταση των φρεατίων στην Αθήνα. Η έμπειρη μητέρα έχει επιχειρήματα: Νεροποντές πνίγουν κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η κλιματική αλλαγή φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού πολύ γρήγορα, ενώ ευθύνη έχει και η ΕΥΔΑΠ. Συμφωνώ σε όλα. Απλά θα έπρεπε να τα πει στη Ρωξάνη, να τα πει στον Χάρη πριν κάνει εκείνες τις μαξιμαλιστικές δηλώσεις προεκλογικά περί φρεατίων που θα τα καθαρίσει ακόμα κι αν ανήκουν σε άλλο φορέα, ακόμα κι αν είναι της Περιφέρειας και δεν θα ρωτήσει κανέναν.

Btw

Εάν ο Χάρης Δούκας έχει μυστικά όπλα όπως την κ. Μπέη στον προεκλογικό του αγώνα, μη νομίζετε πως οι άλλοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Ένα από τα μυστικά όπλα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο Λευτέρης Καρχιμάκης, ο οποίος στο πολιτικό ντεμπούτο του, υποψήφιος για την Ευρωβουλή τερμάτισε 5ος – επάνω από Ζαγοράκη αλλά και τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Οι μακριές πασοκικές γλώσσες πιστεύουν ότι ο Λευτέρης στηρίζει Ανδρουλάκη, γιατί του έταξε να τον βάλει υποψήφιο στην έδρα της Νάντιας Γιαννακοπούλου (δυτικό τομέα), εκεί όπου ήταν υποψήφιος ο μπαμπάς του, πρώην υπουργός, πρώην Γραμματέας του κόμματος στις εκλογές του 2023 με ισχυρές φιλίες εντός κόμματος (Λαλιώτης, Παπουτσής , Πέτρος Λάμπρου κλπ). Η κ. Γιαννακοπούλου είναι επίσης υποψήφια για Πρόεδρος του κόμματος.

Το πολιτικό ζεύγος Ρωξάνης Μπέη-Λευτέρη Καρχιμάκη είναι πολλά υποσχόμενο στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας. Βλέπω λαμπρό μέλλον σε κάθε περίπτωση- όποιος κι αν είναι ο επόμενος Πρόεδρος του κόμματος. Είτε η πρώτη καθίσει στον θρόνο της Κοτζιά, είτε ο δεύτερος εισέλθει στην Βουλή. Η συνέχιση της οικογενειοκρατίας, από πατέρα σε κόρη, γιο, ή ανιψιό δεν είναι καθόλου κάτι καινούργιο στην ελληνική πολιτική σκηνή, προεξάρχοντος του σημερινού Πρωθυπουργού και σχεδόν της μισής Βουλής.

Άλλωστε δεν φταίνε οι γόνοι, αν οι πολίτες τους τιμούν με τον σταυρό τους. Φταίνε;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:48

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πέντε χώρες που θα αυξήσουν στο 3,5% του ΑΕΠ τις αμυντικές δαπάνες

19:34

Ευρωαγορές: Πτώση στο ταμπλό με φόντο τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

19:28

Πυροσβεστική: 37 φωτιές σε 24 ώρες

19:20

Παρέμβαση 18 βουλευτών στο Κογκρέσο κατά της επανένταξης της Τουρκίας στα F-35

19:15

ΑΑΔΕ: Εγκαινιάστηκε το myPoint Κηφισιάς - Πάνω από 4.000 πολίτες εμπιστεύτηκαν το νέο δίκτυο φυσικής εξυπηρέτησης

19:03

QnR: Εξαγόρασε το 51% της πολωνικής E-XIM IT S.A έναντι 6,9 εκατ. ευρώ

19:00

Τραμπ για Μελόνι: «Την αγαπώ πολύ όμως έκανε λάθος - Δεν ήταν εκεί για εμάς και αυτό δεν μου άρεσε»

18:51

TallyBoat: Γυρνά σελίδα το ελληνικό yachting με το νέο e-Ναυλοσύμφωνο

18:42

Lamda Development: Αύξηση 35% στις πωλήσεις το α' τρίμηνο - Νέο ρεκόρ EBITDA για Operating Malls και Μαρίνα Φλοίσβου

18:34

Γιατί επιμένει το «ξεπούλημα» στις μετοχές των τσιπ μνήμης;

18:26

Συνάντηση Παπασταύρου με δικομματική Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ

18:17

Τρίτη επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ τις τελευταίες 24 ώρες

18:08

Τιμές λιπασμάτων: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο για ενίσχυση των αγροτών

18:05

Χρηματιστήριο: Διόρθωση με αυξημένο τζίρο μετά τα αλλεπάλληλα υψηλά

17:53

Τραμπ: Η Γροιλανδία θα έπρεπε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, όχι της Δανίας

17:41

Ευρωπαϊκή στήριξη σε Κύπρο, Ισπανία, Ρουμανία για φυσικές καταστροφές

17:36

Coolcation στην Ευρώπη: Οι top 6 προορισμοί για να αποδράσετε από τη ζέστη

17:35

«Κοκκινίζει» η Rivian: Πουλά 75 εκατ. μετοχές της για άντληση κεφαλαίων

17:31

Αεροπορικά ταξίδια: Τι αλλάζει σε αποζημιώσεις για καθυστερήσεις πτήσεων, θέσεις παιδιών και χειραποσκευές

17:26

Spoiler Alert: Ο βαθμός των Πανελληνίων δεν ορίζει το πόσο έξυπνος ή πετυχημένος θα γίνεις

17:18

Τραμπ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διευθετηθεί, αν όλα πάνε καλά σύντομα

17:04

Βρετανία: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Νάιτζελ Φάρατζ

16:51

Wall Street: Χτίζει νέο ρεκόρ με βάση τις 53.000 μονάδες ο Dow Jones - «Κοκκινίζουν» τα τσιπ

16:39

ΗΠΑ: Στα 77,6 δισ. δολ. διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Μάιο - Σε ιστορικό υψηλό οι εισαγωγές κεφαλαιουχικών αγαθών

16:27

«Παράθυρο» Τραμπ για F-35 στην Τουρκία: «Κλάδος ελαίας» στον Ερντογάν, «πυρά» σε ΕΕ, αιχμές για Γροιλανδία

16:12

Η μεταρρύθμιση για διαχείριση υδάτων στην συνάντηση Παπασταύρου με βουλευτές της ΝΔ

16:11

ΤτΕ: Τι απαντά στο εξώδικο των ενώσεων καταναλωτών για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων

16:08

Ο απόλυτος ψηφιακός προορισμός για μουσική, πολιτισμό και αθλητισμό με την ενέργεια της ΔΕΗ

16:07

Πώς ο Τραμπ νομιμοποιεί τον αυταρχισμό του Ερντογάν - Στο «κάδρο» Ελλάδα και Κύπρος

15:57

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Τα μπάζα μπλοκάρουν την εισαγγελική έρευνα