INSIDE OUT

Αγιασμός στην έδρα του Παπανικολάου - Μικρές πασοκικές ιστορίες στον δρόμο για την κάλπη

Μαρία Νταλιάνη
12-09-2024 | 07:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αγιασμός στην έδρα του Παπανικολάου - Μικρές πασοκικές ιστορίες στον δρόμο για την κάλπη

Ο αγιασμός των σχολείων το 2024 βρίσκει τον Πρωθυπουργό στη Γλυφάδα. Μαζί με τον υπουργό Παιδείας, επέλεξαν το 2ο Δημοτικό, για να μεταφέρουν μηνύματα στη σχολική κοινότητα, να δώσουν μια αισιόδοξη πνοή στο ξεκίνημα, κουράγιο στους γονείς, τους δασκάλους και φυσικά στους μαθητές. Μετά από μια σειρά αγιασμών σε σχολεία της Σαλαμίνας, της Δραπετσώνας, του Γαλατσίου, ο ΠΘ αυτή την φορά επέλεξε ένα δημόσιο Δημοτικό-υπόδειγμα: με κλιματιστικά και ασανσέρ. Πρωταγωνιστής και αποδέκτης των πρωθυπουργικών και υπουργικών επαίνων, ο Γιώργος Παπανικολάου, που μπαίνει επάξια στο κάδρο των πλέον επιτυχημένων Δημάρχων και σίγουρα μέσα στο top 5 των δημάρχων της ΝΔ. Εκλέγεται ανελλιπώς από το 2013, ενώ πριν ένα χρόνο, έλαβε εντολή τρίτης θητείας με το ιστορικό ποσοστό 82,8% από την πρώτη Κυριακή!

Ο αγαπημένος του δήμαρχος

Είναι ο Γιώργος Παπανικολάου ο αγαπημένος Δήμαρχος του Κυριάκου; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Αν και έχει αυτές τις εκπληκτικές επιδόσεις, αν και προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ, αν και διετέλεσε ευρωβουλευτής της ΝΔ πριν γίνει Δήμαρχος Γλυφάδας, ανήκει στη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα του κόμματος. Λογικά, ο αγαπημένος δήμαρχος του Κυριάκου είναι ο κ. Παπαστεργίου, στον οποίο εμπιστεύτηκε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Αν και το «έξυπνο λεωφορείο» στα Τρίκαλα ήταν υπόθεση λίγων ημερών με συνοδεία τροχαίας να του ανοίγει δρόμο και ο πιλότος δεν εξελίχθηκε ποτέ σε κανονικό πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή ο κ. Παπανικολάου έκανε τη Γλυφάδα τον πρώτο Δήμο της χώρας που εισήγαγε την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Fix My City, για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η γενιά των χαμένων δημάρχων

Ωστόσο ο Γιώργος Παπανικολάου εξακολουθεί κι ανήκει στη ΝΔ, η οποία έχασε σημαντικά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση: Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ο Μώραλης στον Πειραιά, δεν μπορεί να θεωρηθεί γαλάζιος. Η λαμπερή και ταυτόχρονα σεμνή περίπτωση Παπανικολάου δίνει μια ανάσα σ’ ένα ασφυκτικό πολιτικό κλίμα,

που δεν έχει απέχει παρασάγγας από το 41%.

Ο αγαπημένος του Δήμαρχος Ν2

Η απώλεια της Αθήνας ήταν η πιο οδυνηρή. Την κέρδισε ένας άγνωστος καθηγητής, προσωπική επιλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Είναι ο Χάρης Δούκας, ο αγαπημένος Δήμαρχος του Νίκου Ανδρουλάκη; Η απάντηση είναι πικρή. Ο Ανδρουλάκης ζει για να δει τον πρώην εκλεκτό να καταποντίζεται στις εσωκομματικές- για τον Δήμο δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον.

Της έταξε

Εκτός αν ο Χάρης Δούκας πάρει και το κόμμα και τότε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ζήσει τον εφιάλτη να είναι απλός βουλευτής Θεσσαλονίκης με Πρόεδρο του κόμματος τον κ. Δούκα. Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είναι Δήμαρχος της Αθήνας, καθώς όπως φημολογείται σε κάθε πασοκική συνάθροιση απλών στελεχών της Νομαρχιακής, έχει τάξει στην πρώτη σε σταυρούς δημοτική του σύμβουλο, να καθίσει στην πολυπόθητη καρέκλα.

Η εκλεκτή είναι η Ρωξάνη Ευαγγελία Μπέη Καραμπότσου του Δημητρίου, νομικός. Η κ. Μπέη φέρει το επώνυμο του καθ’ όλα πετυχημένου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, και έχει ήδη οριστεί αναπληρώτρια του Χάρη Δούκα στο Δήμο. Η Ρωξάνη, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα χθες με τις δυσάρεστες εικόνες

καθώς ο Χάρης Δούκας, εκτός το να αναπληρώνει, της έχει αναθέσει την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Δηλαδή η κ. Μπέη έχει την ευθύνη από πλευράς Δήμου Αθηναίων για να είναι καθαρά τα φρεάτια. Υποψιάζομαι όμως ότι ο Δήμαρχος, πρώτον γιατί είναι κύριος, και δεύτερον γιατί η αναπληρώτριά του τον βοηθάει (μαζί με Μανώλη Χριστοδουλάκη, Τόνια Αντωνίου και Χρήστο Πρωτόπαπα) στην πανελλαδική του εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μαλώσει ποτέ την αντιδήμαρχο γιατί δεν φρόντισε τα φρεάτια.

Η μαμά

Τη Ρωξάνη υπερασπίζεται αρκούντως η δυναμική μαμά της, κ. Ντίνα Μπέη (διετέλεσε υπερνομάρχης Αθηνών το 2007 στη θέση της αείμνηστης Φώφης, ΓΓ Τουρισμού 2011) στα σόσιαλ. Για την ακρίβεια η κ. Ντίνα Μπέη, δεν υπερασπίζεται τη Ρωξάνη, αλλά τον Χάρη Δούκα (που φημολογείται ότι έταξε τον Δήμο στη Ρωξάνη αν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), απαντώντας σε σχόλια σχετικά με την κατάσταση των φρεατίων στην Αθήνα. Η έμπειρη μητέρα έχει επιχειρήματα: Νεροποντές πνίγουν κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η κλιματική αλλαγή φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού πολύ γρήγορα, ενώ ευθύνη έχει και η ΕΥΔΑΠ. Συμφωνώ σε όλα. Απλά θα έπρεπε να τα πει στη Ρωξάνη, να τα πει στον Χάρη πριν κάνει εκείνες τις μαξιμαλιστικές δηλώσεις προεκλογικά περί φρεατίων που θα τα καθαρίσει ακόμα κι αν ανήκουν σε άλλο φορέα, ακόμα κι αν είναι της Περιφέρειας και δεν θα ρωτήσει κανέναν.

Btw

Εάν ο Χάρης Δούκας έχει μυστικά όπλα όπως την κ. Μπέη στον προεκλογικό του αγώνα, μη νομίζετε πως οι άλλοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Ένα από τα μυστικά όπλα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο Λευτέρης Καρχιμάκης, ο οποίος στο πολιτικό ντεμπούτο του, υποψήφιος για την Ευρωβουλή τερμάτισε 5ος – επάνω από Ζαγοράκη αλλά και τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Οι μακριές πασοκικές γλώσσες πιστεύουν ότι ο Λευτέρης στηρίζει Ανδρουλάκη, γιατί του έταξε να τον βάλει υποψήφιο στην έδρα της Νάντιας Γιαννακοπούλου (δυτικό τομέα), εκεί όπου ήταν υποψήφιος ο μπαμπάς του, πρώην υπουργός, πρώην Γραμματέας του κόμματος στις εκλογές του 2023 με ισχυρές φιλίες εντός κόμματος (Λαλιώτης, Παπουτσής , Πέτρος Λάμπρου κλπ). Η κ. Γιαννακοπούλου είναι επίσης υποψήφια για Πρόεδρος του κόμματος.

Το πολιτικό ζεύγος Ρωξάνης Μπέη-Λευτέρη Καρχιμάκη είναι πολλά υποσχόμενο στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας. Βλέπω λαμπρό μέλλον σε κάθε περίπτωση- όποιος κι αν είναι ο επόμενος Πρόεδρος του κόμματος. Είτε η πρώτη καθίσει στον θρόνο της Κοτζιά, είτε ο δεύτερος εισέλθει στην Βουλή. Η συνέχιση της οικογενειοκρατίας, από πατέρα σε κόρη, γιο, ή ανιψιό δεν είναι καθόλου κάτι καινούργιο στην ελληνική πολιτική σκηνή, προεξάρχοντος του σημερινού Πρωθυπουργού και σχεδόν της μισής Βουλής.

Άλλωστε δεν φταίνε οι γόνοι, αν οι πολίτες τους τιμούν με τον σταυρό τους. Φταίνε;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Σύλληψη τεσσάρων Βούλγαρων για παράνομη μεταφορά προβάτων

23:22

ΕΛΑΣ: Εκτεταμένες δράσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη της παραβατικότητας σε 6 νομούς της Κ. Μακεδονίας

22:46

Λασίθι: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος στον Άγιο Νικόλαο

22:19

Χαρακόπουλος: Η αντιπολίτευση να προσέλθει στη διακομματική για τα αγροτικά

21:47

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΔ για τον θάνατο του Μιχάλη Λεκάκου

21:18

Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε τρεις ανήλικους

21:02

Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά στο Κίεβο μετά τη χθεσινή ρωσική επίθεση

20:55

Τραμπ-Ζελένσκι: Το 95% του σχεδίου για το τέλος του πολέμου έχει συμφωνηθεί

20:32

Σδούκου: Η αντιπολίτευση εναγωνίως αναζητά κάτι για να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση

20:17

Ρωσία: Τραμπ και Πούτιν πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει απόφαση για το Ντονμπάς

20:12

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει όρια στην προπαγάνδα, στο ψέμα και τη διαστρέβλωση

20:00

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δεκάδων δέντρων και πινακίδων από τους ισχυρούς ανέμους μέχρι και 8 μποφόρ

19:48

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην παριστάνει ο πρόεδρος της Βουλής τον εκτελεστικό βραχίονα του Μαξίμου

19:25

Τραμπ: Είχε μια «πολύ παραγωγική» επικοινωνία με τον Πούτιν πριν τη συνάντηση με τον Ζελένσκι

19:00

«Στόχος» κυβερνοεπιθέσεων ο τραπεζικός κλάδος - Μεγαλύτερες άμυνες

18:50

Ιράν: Έθεσε σε τροχιά τρεις δορυφόρους- Εκτοξεύτηκαν απ' τη Ρωσία

18:31

Ηράκλειο: Σύλληψη 35χρονου που διέπραξε τρεις κλοπές

18:23

Τραμπ: Συγχαίρει τους ηγέτες Ταϊλάνδης-Καμπότζης για την επίτευξη εκεχειρίας

18:02

Wall Street: Οι επενδυτές αναμένουν ότι θα κλείσει το 2025 με θετικό πρόσημο

17:38

Κόσοβο: Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές

17:26

Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στον Ταύρο

17:08

Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει βασικό χαρτοφυλάκιο ομολόγων για λόγους «ευελιξίας»

16:54

Βρετανία και Γερμανία υπογράφουν συμφωνία ύψους 70 εκατ. δολαρίων για κινητά συστήματα πυροβολικού

16:34

Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες κοντά στη Μάλαγα

16:27

Έβρος: Διακόπτεται εκ νέου η κυκλοφορία των φορτηγών στον κόμβο του Ορμενίου και το Τελωνείο των Κήπων

16:13

Άνδρας στο Γκύζη μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και έπεσε από την ταράτσα

16:05

Τηλεοπτική συνέντευξη Μητσοτάκη τη Δευτέρα στις 20:00

16:00

Ρέθυμνο: Νεκρός 67χρονος στα Χανιά, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό δεκάδων μέτρων

15:42

Σομαλία: Η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ «απειλεί» τη σταθερότητα της περιοχής

15:20

Ζελένσκι: Η διασφάλιση της ειρήνης εξαρτάται από τους εταίρους μας - Ζητά περισσότερη πίεση στη Μόσχα