INSIDE OUT

Το «καλάθι» της ΔΕΘ – Μίνι υπουργικό υπό Μητσοτάκη - Όλα του γάμου δύσκολα για Κασσελάκη

19-08-2024 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «καλάθι» της ΔΕΘ – Μίνι υπουργικό υπό Μητσοτάκη - Όλα του γάμου δύσκολα για Κασσελάκη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για να «κλειδώσουν» οι βασικές εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Το «καλάθι» παραμένει μικρό, με την κυβέρνηση να έχει διαμηνύσει πως δεν θα «βρέξει» παροχές τον Σεπτέμβριο.

Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος του έτους θα χορηγηθεί πρόσθετο επίδομα στους συνταξιούχους που δεν λαμβάνουν ετήσιες αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς. Αλλά η θετική πορεία προϋπολογισμού φέτος αφήνει περιθώρια στο ΥΠΟΙΚ για να εξετάσει τη στοχευμένη ενίσχυση ευάλωτων ομάδων: Χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Μίνι υπουργικό για τους πυρόπληκτους

Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης 20 Αυγούστου μαζί με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών για σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων.

Βάζουν μπροστά όλες τις δράσεις αποκατάστασης για τις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. Ένα μίνι υπουργικό θα γίνει στην Πεντέλη. Και θα παραθέσουν στοιχεία για να ληφθούν αποφάσεις.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης και ο γενικός διευθυντής Δασών Ευάγγελος Γκουντουφάς για τα στοιχεία με τις καμένες εκτάσεις.

Από τους υπουργούς Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου για τα καθαρισμένα και ακαθάριστα οικόπεδα.

Από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Τριαντόπουλο για τα καμένα κτίρια.

Και στο τέλος, έρχεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων αρωγής και οι δράσεις αποκατάστασης. Με τους στόχους και τους πόρους που θα διατεθούν.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση κινείται στους ρυθμούς της επόμενης μέρας, με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει το μήνυμα για ταχεία ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, αποτύπωση των δεδομένων και ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ...

Παίζουν τον «Παππά» στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα κανονικό κόμμα η διαγραφή του Νίκου Παππά θα ήταν αυτονόητη τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης. Είχε προηγηθεί η αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ που εγκαλεί τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά αξιωματικών.

«Ο λαλίστατος κ. Κασσελάκης που, ειδικά αυτές τις ημέρες, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αναρτήσεων, φωτογραφιών και βίντεο, δεν αφιέρωσε ούτε λίγα λεπτά για να ζητήσει έστω μια συγγνώμη στους δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και τις οικογένειές τους για την χυδαία και απειλητική συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του Νίκου Παππά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε ένα κανονικό κόμμα η διαγραφή του θα ήταν αυτονόητη», όπως σημείωσε αλλά μισό λεπτό για να σοβαρευτούμε: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κανονικό κόμμα; Από πού κι ως πού; Κι από πού να το πιάσεις;

«Είναι περισσότερο από προφανές ότι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυριαρχεί αποκλειστικά ο πολακισμός», σχολίασε η ΝΔ. Με τον Πολάκη, στο μεταξύ, να συνεχίζει τον χαβά του με την Αθηνά Λινού...

Όσο για τον Νίκο Παππά, αντέδρασε κατηγορώντας την κυβέρνηση (sic) χρεώνοντάς της ότι επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά για να σχολιάσει τον ίδιο αλλά όχι για να αντιμετωπίσει τις φωτιές. «Αναρωτιέμαι μήπως ήταν καλύτερο να είχε την ίδια μεσότητα την προηγούμενη βδομάδα που σχεδόν καίει και η μισή Αττική», βρήκε να πει.

Κατά τα λοιπά, κατόπιν εορτής, λέει ότι ο ίδιος σέβεται και αναγνωρίζει τα Σώματα Ασφαλείας...

Όλα της λίστας γάμου δύσκολα

Ως πρόσωπο ο Στ. Κασσελάκης έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ότι θέλει για τον γάμο του και τη σχετική λίστα. Αλλά ως δημόσιο πρόσωπο δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο της κριτικής.

«Καθιστώ τον κ. Μητσοτάκη αποκλειστικά υπεύθυνο για το σύνολο των σχολίων μίσους και ομοφοβίας που λαμβάνουμε στην πιο προσωπική μας στιγμή», αντέδρασε εκτός εαυτού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως ο πρωθυπουργός να δώσει εντολή να γίνοντας moderate τα σχόλια στα social media; Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ο λογαριασμός που άνοιξε στην πλατφόρμα honeyfund.com για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ ήταν που προκάλεσε αντιδράσεις. Μέσω της πλατφόρμας αυτής στήθηκε η λίστα γάμου για χρηματικά δώρα - δωρεές ως 2.500 δολάρια - με κάποιο σκοπό. Για παράδειγμα, ταξίδι του μέλιτος για το ζευγάρι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν το άφησε να περάσει στο ντούκου. Εγκαλεί τον Στ. Κασσελάκη, καθώς την ίδια ώρα εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» και την «Αυγή»), παραμένουν απλήρωτοι.

«Πρόκειται για το δώρο γάμου (όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα συμβαίνει με φακελάκια ή καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς) και όχι για γαμήλιο ταξίδι», απολογήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είθισται στην Αμερική όσοι επιθυμούν αντί δώρου να καταθέτουν χρήματα σε ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες λειτουργούν και δημόσια. Μάλιστα, στο τέλος αναγράφεται δημόσια το συγκεντρωθέν ποσό για λόγους διαφάνειας».

Πού να το φανταζόταν εκείνη η Υβέτ Τζάρβις όταν διαφήμιζε κραγιόν και είχε κάνει viral το σλόγκαν: «Όπως Αμερική». Τρεις δεκαετίες μετά, ο αγώνας της, τώρα δικαιώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:33

ΥΠΕΝ: Πιο εύκολη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ιδία χρήση από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

17:32

Νέο «καμπανάκι» Άλτμαν για το «τέρας» του ΑΙ: «Θα χάσουμε τον έλεγχο»

17:28

ΗΠΑ: Η «έκρηξη» των data centers χρειάζεται επενδύσεις 110 δισ. ως το 2030 στην ηλεκτρική ενέργεια

17:25

Κρι Κρι: Στην 20η θέση της κατάταξης των αναπτυσσόμενων εισηγμένων εταιρειών στην Ευρώπη

17:15

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στους δύο γιατρούς

17:04

Βραζιλία: Ο Λούλα ανακτά ελαφρύ προβάδισμα επί του Μπολσονάρου

16:56

Wall Street: Οι πιέσεις στον Nasdaq «κοκκινίζουν» το ταμπλό

16:48

ExxonMobil: Οι ΗΠΑ αναμένεται να καλύπτουν το 30% της παγκόσμιας αγοράς LNG έως το 2030

16:47

Vodafone: Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες της νέας σειράς συσκευών Apple

16:41

Η Open Cosmos άντλησε 300 εκατ. ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης

16:36

Σύνοδος για την Αρκτική: 12 χώρες ζητούν από την ΕΕ να ενισχύσει την παρουσία της στη ρωσική απειλή

16:23

Μερτς: Κρίσιμες εβδομάδες για την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης στην ήπειρο

16:11

Ρούτε: Το πλήγμα σε τρένο στην Ουκρανία δείχνει πόσο απεγνωσμένος είναι ο Πούτιν

16:10

Ιράν: Νέος κατάλογος πλοίων που υπόκεινται σε κυρώσεις στα Στενά του Ορμούζ

16:03

Βιομηχανία και Βαλκάνια: Οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που αποκτούν νέο ρόλο στην παραγωγή

15:49

Χρυσός: Διευρύνεται η πτώση καθώς η αγορά προεξοφλεί αύξηση επιτοκίων από την Fed

15:46

Φθινοπωρινή εξόρμηση στο αρχοντικό Γαλαξίδι

15:43

Ιράν: Στο ΥΠΕΞ ο Αυστριακός επιτετραμμένος για τον ΔΟΑΕ

15:38

Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 3,5% ο πληθωρισμός το 2026 - Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

15:17

Air Baltic: Αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ και νέο δάνειο 350 εκατ. ευρώ

15:15

Εορταστική εκδήλωση της ΔΥΠΑ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Κηποθέατρο Παπάγου

15:00

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ένα νέο σχολείο για τα παιδιά της Χαλκίδας

14:50

BRICS: Κίνα και Ινδία έτοιμες να βοηθήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

14:45

Μπαρό: Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία έχουν στόχο να εκφοβίσουν τους Ευρωπαίους

14:40

Με τις πιστωτικές κάρτες Visa της Πειραιώς, ζήσε μία VIP εμπειρία ταχύτητας στο Las Vegas

14:39

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14:33

Σκωτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία πιέζουν το Λονδίνο με στόχο την προώθηση της ανεξαρτησίας τους

14:24

ΓΣΕΕ: «Η εργασία δεν ενισχύεται με περικοπές στην προστασία των ανέργων»

14:20

Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

14:13

ΕΛΚΑΚ: Αναθέτει στη Raycap την ανάπτυξη ενεργού συστήματος προστασίας πολεμικών πλοίων από μεταβατικές υπερτάσεις