INSIDE OUT

«Reboot» από Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ – Αναζωπυρώνεται η κόντρα Κασσελάκη με Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

12-08-2024 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Reboot Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ – Αναζωπυρώνεται η κόντρα Τσίπρα - Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έρχονται παρεμβάσεις και μέτρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Εν μέσω θέρους, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζεται ενόψει ΔΕΘ και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος ένα «reboot» μετά τον Δεκαπενταύγουστο ώστε το αποτέλεσμα να καταγραφεί στις πρώτες δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου. Ήδη δόθηκαν οδηγίες στους υπουργούς.

Aνάμεσα στα μέτρα που είναι στο τραπέζι είναι οι αλλαγές στην πλατφόρμα «e-Καταναλωτής» και περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά.

Με την αντιπαράθεση Κασσελάκη – Άδωνι εν μέσω θέρους για το ΕΣΥ, η κυβέρνηση προετοιμάζει την απάντησή της. Γιατί μπορεί να έχει δεσμευτεί προεκλογικά για προσλήψεις 6.500 γιατρών και νοσηλευτών, αλλά οι διαδικασίες δεν προχωρούν τόσο γρήγορα. Εξ ου και έρχονται παρεμβάσεις.

Είναι κι άλλα: Επιδότηση στέγης για νέους, ενίσχυση προγραμμάτων για παιδικούς σταθμούς, επιτάχυνση διαδικασιών στα δικαστήρια, μέτρα για τη λειψυδρία… Αναμένεται να ανακοινωθούν και ειδικά μέτρα για την στήριξη ευάλωτων ομάδων.

Επιστροφή Μητσοτάκη

Η φωτιά στον Βαρνάβα, που εξελίχτηκε σε πύρινο εφιάλτη για τη βορειοανατολική Αττική, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει στην Αθήνα, αφήνοντας κατά μέρος τις διακοπές και τις τσικουδιές στα Χανιά.

Πλέον είναι στο Μαξίμου και σε συσκέψεις με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη και τον διευθυντή Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργο Ευθυμίου.

Μαθητευόμενος μάγος

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μαθητευόμενους μάγους που τάζουν τα πάντα, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης «καρφώνοντας» τον Στ. Κασσελάκη.

Και αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Έγιναν κατόπιν εφαρμογής ενός κοστολογημένου σχεδίου, χωρίς να χρεωθούν οι επόμενες γενιές», σημείωσε.

Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν «τον παλιό “καλό” ΣΥΡΙΖΑ του καταγγελτικού, λαϊκίστικου λόγου», όπως είπε σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε.

Οι «“μαθητευόμενοι μάγοι” έταζαν στους πάντες τα πάντα, κουνώντας το δάχτυλο και βαφτίζοντας το ψάρι κρέας ή τις παράνομες πισίνες “καλλωπισμένες δεξαμενές”».

«Αυτό που μάθαμε είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα», τον στόλισαν και από τη ΝΔ.

«Ίσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον Μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε σημαντικά. Ας ελπίσουμε οι βουτιές στην παράνομη πισίνα του στη βίλα των Σπετσών να βοηθήσουν στην “προσγείωση” στην πραγματικότητα», είπαν, προκαλώντας την απάντηση – απολογία από τον Στ. Κασσελάκη. Ήμουν μόλις 6 ημέρες στη Μύκονο, είπε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Του «Ζαλόγγου» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η παραίτηση Ηλιόπουλου άνοιξε τον «πόλεμο της έδρας» στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρασκήνιο γίνεται ένα σκληρό πρέσινγκ για να παραιτηθούν οι «5» ώστε να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή.

Η Πόπη Τσαπανίδου – εκπρόσωπος Τύπου «με φόρα» επί Αλέξη Τσίπρα - εμφανιζόταν ανενημέρωτη. Αμετακίνητη εμφάνιζαν και την Ζωρζέτα Λάλη που θα πρέπει να μην ορκιστεί βουλευτής για μπει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πέντε επιλαχόντες καθοδηγούν τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έπαιζε» καιρό το θέμα της παραίτησης Ηλιόπουλου και τελικά έγινε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Αναζωπύρωση της κόντρας με Τσίπρα

Αλλά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί τη βουλευτική έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου από τους επιλαχόντες έρχεται να αναζωπυρώσει την κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιχειρεί την είσοδό του στη Βουλή, αλλά αυτή περνά μέσα από δύο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα: Την Πόπη Τσαπανίδου και τον Μιχάλη Καλογήρου.

Θα παραιτηθούν και οι υπόλοιποι; Θα μπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή; Γιατί βιάζεται είναι το ερώτημα. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που τελικά μπήκε, για πόσο ακόμη θα είναι άραγε πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ;

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:07

Alpha Bank και ΔΕΗ στα ευρωπαϊκά top picks της Morgan Stanley

13:01

Ευρωζώνη: Στα 14,2 δισ. το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούλιο, υψηλό 9μήνου

12:55

Κοντογεώργης για ενεργειακό κόστος: «Έχουμε κάνει τα κουμάντα μας, εφόσον χρειαστεί»

12:44

Ταχιάος για Κυψέλη: Πρώτη πραγματογνωμοσύνη από ΤΕΕ εντός εβδομάδας

12:42

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 19,4% στις κενές θέσεις εργασίας το β' τρίμηνο

12:40

Βρετανία: Πλοίο επλήγη από βλήμα στο Στενό του Ορμούζ, δεν αναφέρθηκαν ζημιές

12:31

HELLENiQ ENERGY: Ο αγωγός VARDAX επιστρέφει

12:30

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 7,1% του Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές το β΄ τρίμηνο 2026

12:30

Eurobank Equities: «Εκρηκτική» κερδοφορία για Motor Oil και Helleniq Energy - Οι νέες τιμές στόχοι

12:20

Εκτός φυλακής ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω με νέο, ισχυρό εθνικό κόμμα»

12:18

Ακριβό αέριο, κρύο θερμοκήπιο…

12:16

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 8,4% στις τιμές εκροών στη γεωργία - κτηνοτροφία τον Ιούλιο

12:14

Πιερρακάκης στη Handelsblatt: «Η ελληνική εμπειρία μπορεί να εμπνεύσει την Γερμανία»

12:10

NBG Securities: Έναρξη κάλυψης για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή στόχο 60 ευρώ - Το μεγάλο «στοίχημα» των 2,3 δισ. ευρώ

12:08

Ράλι 25% για τους λογαριασμούς ρεύματος στη Βρετανία τον Ιανουάριο

12:03

Η Ιαπωνία υπερδιπλασιάζει τις αμυντικές δαπάνες

12:03

ΣΕΦ: Ικανοποίηση για τη νέα υπουργική απόφαση για την αυτοκατανάλωση

12:00

Η Ιαπωνία απαντά στο δημογραφικό με 10 εκατομμύρια AI robots

11:58

Ηλεκτροκίνητο VS βενζινοκίνητο: Η διαφορά του κόστους χρήσης φτάνει το 33%

11:50

Ρωσία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές

11:45

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισόδου στον Νίκο Μαζιώτη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

11:41

Performance Technologies: Αύξηση 37% του EBITDA το πρώτο εξάμηνο

11:39

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση καταργεί τους περιορισμούς κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ που είχαν θεσπιστεί επί Όρμπαν

11:36

Telefonica: Deal 1,65 δισ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της LaLiga

11:35

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Τροπολογία για την αναγνώριση χρόνου σπουδών φοιτητών

11:34

Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα

11:32

Δανία: Ρωσική φρεγάτα εκτόξευσε φωτοβολίδες προς στρατιωτικό ελικόπτερο – «Απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια»

11:28

Το Ιράν απαντά στον Τραμπ και απορρίπτει κάθε συζήτηση με τις ΗΠΑ

11:28

Profile: Παρουσιάζει το ProfileOne και χρηματοοικονομικές λύσεις νέας γενιάς στο Sibos 2026

11:21

ΑΙ: Ποια γενιά τη χρησιμοποιεί πιο ενεργά και τη βλέπει ως... φίλο