INSIDE OUT

Ικανοποιημένος για τις εξαγωγές ο Κυριάκος - Ντέρμπι από 2η έως 4η θέση οι ευρωεκλογές - Το ισπανικό του ΠΑΣΟΚ

Μαρία Νταλιάνη
21-05-2024 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ικανοποιημένος για τις εξαγωγές ο Κυριάκος - Ντέρμπι από 2η έως 4η θέση οι ευρωεκλογές - Το ισπανικό του ΠΑΣΟΚ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις ελληνικές εξαγωγές ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έκλεισε τη γεμάτη μέρα στη Θεσσαλονίκη χθες στην ετήσια γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας. Μαζί του και η πρώτη κυρία που αγαπά πολύ την περιοχή. Στην ομιλία του ο ΠΘ επισήμανε ότι οι εξαγωγές έχουν φτάσει ήδη κοντά στο 50% του ΑΕΠ, με το κλείσιμο του 2023 έδρασαν σχεδόν στα 50 δισ. και θ’ ανέβουν ακόμα περισσότερο. «Θεωρώ απολύτως εφικτό να μπορέσουμε να φτάσουμε το 60% έως το 2027», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εξαγωγών. «Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις εξαγωγές σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας αναδεικνύοντας στην πράξη ότι το παραγωγικό μοντέλο της ίδιας της χώρας μας αλλάζει και αλλάζει με εσάς, τις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, πρωταγωνιστές», σημείωσε αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Ανεβαίνουν οι μισθοί

Μαζί με τις εξαγωγές ανεβαίνουν κι οι μισθοί, επισήμανε ο Κυριάκος. «Ο μέσος μισθός από τα 1.046 ευρώ βρίσκεται ήδη στα 1.300 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός έχει πάει από τα 650 ευρώ στα 830 ευρώ. Συμπαρασύροντας μαζί τους επιδόματα και τριετίες, ώστε να γίνεται πλέον ορατός ο στόχος μας το 2027 ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 ευρώ», είπε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η γενιά του brain gain αρχίζει κι επιστρέφει. «Αλλά και αυτά τα στοιχεία, αγαπητέ Πρόεδρε, δεν λένε όλη την αλήθεια, διότι οι μισθοί των καλοπληρωμενων δουλειών των εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς τους οποίους ανέφερα. Γι’ αυτό και έχουμε πια τη δυνατότητα να μπορούμε να προσελκύουμε και συμπολίτες μας, νέους, οι οποίοι έφυγαν στο εξωτερικό».

Παρουσίες

Στη μεγάλη βραδιά του ΣΕΒΕ παρόντες μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Τον πρώτο τον είδε θεσμικά στο Δημαρχείο το πρωί, ενώ ο δεύτερος ήταν μαζί του σχεδόν παντού.

Κάπου εκεί, στο ίδιο πλοίο διέκρινα με δυσκολία, γιατί ήταν μακρινό το πλάνο και κάποιον που έμοιαζε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

ο οποίος επίσης ανέβηκε στο «Βέλος» με τον Πρωθυπουργό. Όμως τον φακό τον έκλεψε ο Τζιτζικώστας, πάντα σε πρώτο πλάνο, φουντώνοντας την φημολογία που τον θέλει να ενδιαφέρεται για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ (ελάχιστες πιθανότητες απέναντι στον Γεραπετρίτη, αλλά οι φιλοδοξίες θεμιτές).

Εκτός από πολεμικά πλοία, ο Κυριάκος μπήκε και σε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη που σε λίγες μέρες θα χαρεί τα 110 ολοκαίνουργια ηλεκτρικά στους ταλαιπωρημένους δρόμους της.

Τα γκάλοπ βαίνουν ενθαρρυντικά. Το χθεσινό της Opinion για το Action24 δίνει πολύ άνετη διαφορά

Ενώ από τη δεύτερη μέχρι την τέταρτη θέση ενδέχεται να γίνει πολύ μεγάλη μάχη.

Στην ίδια δημοσκόπηση το εύρος δίνει επικαλύψεις στα ανώτερα και κατώτατα επίπεδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης, ενώ και το κατώτατο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και πολύ αεράτο συγκριτικά με το ανώτατο του ΠΑΣΟΚ.

Νέα Δημοκρατία 31,1%- 35,5%

ΣΥΡΙΖΑ 14%- 17%

ΠΑΣΟΚ 10,8% - 13,4%

ΚΚΕ 7,1%- 9,5%

Ελληνική Λύση 8,7%- 11,1%

Έτοιμος 70%

Παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα ο Κασσελάκης δεν σκάει. Έδωσε συνέντευξη στο Down Town συνεχίζοντας την life style καμπάνια που τον έφερε ως εδώ. Ήταν μια πολύ ωραία συνέντευξη. Μεταξύ άλλων δέχτηκε κι αυτή την ερώτηση:

- Σας έχουν κατηγορήσει για πολιτική απειρία.

- «Έχω πολύ μικρή πολιτική εμπειρία, αλλά 21 χρόνια ζω στο εξωτερικό εστιάζοντας σε ζητήματα της οικονομίας. Το 70% του χαρτοφυλακίου που έχει ένας πρωθυπουργός: οικονομία, αγροτικά, ναυτιλία, πρωτογενής τομέας, ανάπτυξη, αυτά τα θέματα τα κατέχω πλήρως. Σε άλλα ζητήματα μελετώ σκληρά και βασίζομαι σε συμβούλους».

Ελπίζω σύντομα σε ένα debate Μητσοτάκη-Κασσελάκη μόνο για οικονομία, αγροτικά, ναυτιλία, και ανάπτυξη. Καλύτερο κι από final 4.

Με Σμιτ

Τον δικό του αγώνα δίνει και ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης που χθες υποδέχτηκε τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νίκολα Σμιτ. Μαζί πήγαν στα Τέμπη και άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν την ζωή του 57 άνθρωποι λόγω της σφοδρής σύγκρουσης δύο τραίνων. Σήμερα ο Ανδρουλάκης συνεχίζει την περιοδεία του στην Θεσσαλία, με επίσκεψη σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Ισπανικό

Μιλώντας για τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ανέβει στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, ο έμπειρος δημοσκόπος της MRB Δημήτρης Μαύρος, το περιέγραψε ως εξής (Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας).

«Το δε ΠΑΣΟΚ παίζει ισπανικό ποδόσφαιρο, δηλαδή μικρές πασούλες και τσούκου τσούκου. (…). Και επί της ουσίας, για να πιάσει τόπο αυτό το στυλ ποδοσφαίρου θέλει πολύ τεχνίτες παίκτες, όπως ήταν ο Μέσι όταν έπαιζε στη Μπαρτσελόνα. Έχει φαντεζί παίκτες σήμερα το ΠΑΣΟΚ;».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:46

Αραγτσί: Οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ θέτει τον κίνδυνο αύξησης της έντασης

14:39

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πευκάλι Κορινθίας -Μήνυμα από το 112

14:32

Χατζηδάκης: Δεν θα μπούμε σε διαγωνισμό παροχολογίας με την αντιπολίτευση

14:19

Γερμανία: Ο καύσωνας φεύγει - Καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έρχονται

14:12

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα στον νότο

14:00

ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο Αυτοδιοικητικό Κώδικα: Οι βασικές αλλαγές που αφορούν τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες

13:46

Σκέρτσος: Δεύτερη Φορά Αριστερά - Δεύτερη φορά «ηθικό πλεονέκτημα»

13:38

Θεσσαλονίκη: Εικοσάχρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να κλέβει ρεύμα από στύλο ηλεκτροδότησης

13:30

Οι καύσωνες στην Ευρώπη δημιουργούν ευκαιρίες για τους επενδυτές

13:00

Ακίνητα - ΤτΕ: «Κόβει» ρυθμό η δυναμική - Επενδύσεις μισό δισ. στις αρχές 2026 και στεγαστικό πρόβλημα

12:53

Γεωργιάδης: Καλύφθηκαν οι 962 από τις 1171 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί για το ΕΣΥ

12:35

Καύσωνας στην Ευρώπη: Επηρεάστηκαν τουλάχιστον 193 εκατομμύρια άνθρωποι

12:16

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Ερυθραία

12:11

Τσουκαλάς: Μια επταετία, μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και τον λαό

12:04

Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Χάρη Θεοχάρη

11:56

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για υπερβολική ταχύτητα και μέθη στην περιφερειακή οδό

11:49

Αντίστροφη μέτρηση για την απογραφή των ανελκυστήρων

11:38

Κίνα: Δηλώνει ότι μπορεί να αντέξει επιδείνωση ή και πάγωμα εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ

11:27

Διώρυγα Κορίνθου: Η επιστροφή του στρατηγικού περάσματος της Μεσογείου

11:13

Η Google επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση του Gemini από τη Meta

10:58

Μητσοτάκης: Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί για τη σύγκρουση

10:54

Ιράν: Οι αμερικανικές επιθέσεις συνιστούν παραβίαση της εκεχειρίας

10:49

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητές της Χεζμπολάχ στη Ναμπατίγε

10:26

Χάλκη: Το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα μικρό νησί με μεγάλες προσδοκίες

10:10

Enaon EDA: φυσικό αέριο σε 7 πόλεις μέχρι το Μάρτιο του 2027

10:01

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: «Φρένο» στη διαφθορά σε διπλώματα και εξετάσεις

09:53

Η κλιματική κρίση επαναπροσδιορίζει το ευρωπαϊκό καλοκαίρι

09:42

Ελληνικές τράπεζες: Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές

09:28

Τερκενλής: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τα διάσημα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης

09:21

Κλειδί για την ελληνική οικονομία η διασύνδεση ναυτιλίας και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας