INSIDE OUT

Όλοι κερδισμένοι το βράδυ της 9ης Ιουνίου - Κυριάκος και Κασσελάκης ανάβουν κεριά και προσεύχονται να ξεχαστούν τα ομόφυλα

Μαρία Νταλιάνη
17-05-2024 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Όλοι κερδισμένοι το βράδυ της 9ης Ιουνίου - Κυριάκος και Κασσελάκης ανάβουν κεριά και προσεύχονται να ξεχαστούν τα ομόφυλα

Ο Κυριάκος έβαλε στο μάτι τον Όλυμπο. Όπως είπε σε συγκέντρωση στην Κατερίνη χθες, είναι το μοναδικό βουνό σχεδόν 3.000 μέτρα ύψος τόσο κοντά στη θάλασσα. Δεν ξέρω τι σχέδια έχει, αλλά ελπίζω ότι κι αν είναι να το διαβουλευτεί πριν.

Εγώ πάλι έβαλε στο μάτι τον κύριο που περπατούσε δίπλα στον Πρωθυπουργό και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τι στυλ!

Από την Κατερίνη ο Κυριάκος πυροβόλησε ανελέητα τους κ.κ. Κασσελάκη-Ανδρουλάκη λέγοντας ότι δεν μιλούν για την Ευρώπη. «Γιατί δεν έχουν άποψη, δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν θέση, δεν έχουν κύρος, δεν έχουν διαπραγματευτική δυνατότητα. Δεν έχουν τίποτα. Έχουν μόνο μια μόνιμη γκρίνια και μια επιθυμία να είναι πιο αδύναμη η Νέα Δημοκρατία».

Και οι δημοσκοπήσεις πράγματι τον επιβεβαιώνουν. Από τριπλάσια (Pulse), έως τετραπλάσια η διαφορά που τον χωρίζει στην καταλληλότητα από τον δεύτερο Κασσελάκη.

Ο πήχης

Την ίδια στιγμή η ΝΔ πιάνει τον πήχη που θα τις επιτρέψει να πανηγυρίσει το βράδυ της 9ης Ιουνίου- ακόμα κι αν έχει χάσει σημαντικές δυνάμεις συγκριτικά με τις κάλπες πέρυσι τέτοια εποχή. Τα γκολποστ τοποθετήθηκαν αριστοτεχνικά στο 33% των ευρωεκλογών του 2019.

Το ίδιο χαρούμενοι όμως δικαιούνται να είναι τόσο ο Κασσελάκης ακόμα κι αν καταλήξει στο 16% ως πρωτοεμφανιζόμενος πολιτικός που μάλιστα δεν ζούσε καν στην Ελλάδα.

Το ίδιο χαρούμενος δικαιούται να είναι και ο Ανδρουλάκης εάν πιάσει 12-14%. Αφού μπορεί να είναι χαρούμενοι στη ΝΔ με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, γιατί να μην είναι και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θ’ ανεβάσει το κόμμα του από το 7,7% , επίσης στις προηγούμενες ευρωεκλογές; Αυτός είναι ο χρησμός μου.

Σημασία έχει που βάζεις τα γκολπόστ είπαμε.

Τέμπη+ ομόφυλα

Δύο ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν το επιτελικό σε τοποθέτηση των γκολπόστ στο 33%: τα Τέμπη και ο γάμος των ομόφυλων. Όπως μου εκμυστηρεύτηκε επισκέπτης του Μαντείου, αν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνέχιζαν να μιλούν για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η κατάσταση θα ήταν αλλιώς.

Το χριστιανόμετρο

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και τις σχέσεις μας με την πίστη και την ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα. Και νομίζω ότι σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος» είπε χθες στην Κατερίνη, ενώ άναψε κι ένα κερί.

Σε ότι αφορά τον γάμο των ομόφυλων που ενόχλησε συντηρητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ και την Εκκλησία, ο Κυριάκος καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες.

Δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Μεγάλη Πέμπτη στην Μητρόπολη, δυο φορές στην Παναγία της Τήνου το Πάσχα. Μόνο που δεν έβαλε την Μαρέβα ν’ ανέβει γονατιστή στη Μεγαλόχαρη.

Αλλά κι ο Κασσελάκης

Αν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών στοιχίζει εκλογικά στη ΝΔ, ούτε ο Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιάφορος στον συγκεκριμένο χώρο. Κοίταξε στα μάτια τον Αρχιεπίσκοπο στην Κέρκυρα

ενώ κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή κράτησε ίσες αποστάσεις καθώς επισκέφτηκε και την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπως και την Μουφτεία. Είχε και μια θερμή χειραψία υπό το βλέμμα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ντρέτα

Ο Στέφανος κατανοεί την επιρροή του θρησκευτικού αισθήματος και παρ’ ότι επέβαλε με αξιοθαύμαστη ευκολία των γάμο του με τον Τάιλερ, -σε μια χώρα όπου είναι είδηση οι πολιτικοί που κάνουν come out- αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες.

Γι’ αυτό δεν δίστασε να διαβάσει στη Νέα Υόρκη, το Πιστεύω, στ' αγγλικά όμως μην γίνει και viral.

και φυσικά να φωτογραφηθεί. «Διάβασα το Πιστεύω στα αγγλικά - είχα αυτήν τη μεγάλη τιμή. Να είμαι κομμάτι ενός Ελληνισμού που μπορεί μακριά από την Ελλάδα να ενώνει τους Έλληνες. Αυτό δηλαδή που αποτελεί στόχο και της δικής μου παρουσίας στην πολιτική» έγραψε εκείνες τις μέρες, ενώ αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ως εξής: «Είχα επίσης μία εκ βαθέων συζήτηση με αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος είναι υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας - υπενθυμίζω τη θέρμη με την οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα black lives matter».

Ισορροπίες

την ίδια στιγμή όμως αντιλαμβάνεται πως το κοινό του δεν το' χει και πολύ με το Πιστεύω. Γι' αυτό τα είπε ντρέτα. «Άλλο η προσωπική μου πίστη κι άλλο η αναγκαία ρύθμιση της σχέσης Κράτους - Εκκλησίας ώστε να έχουν διακριτούς ρόλους, όπως έχω επίσης πει από την πρώτη στιγμή και όπως θα πράξουμε εφόσον εκλεγώ" υποσχέθηκε.

Γιατί όχι; Το ίδιο έκαναν κι άλλοι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:59

Χατζηδάκης για συνταγματική αναθεώρηση: «Να πάμε συναινετικά για την επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος»

11:49

Το στίγμα των αναλυτών για την ΑΜΚ-μαμούθ της ΔΕΗ

11:48

Η Κίνα χαρακτηρίζει «παντελώς αβάσιμες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη

11:46

Σάντσεθ: Η ΕΕ πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

11:37

Κώτσηρας: «Με μόνιμες παρεμβάσεις αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών»

11:36

Πιερ Γκραμένια: Η προσφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν θα ομαλοποιηθεί γρήγορα

11:23

Ολοταχώς για εβδομαδιαίες απώλειες 2,5% οι ευρωαγορές με μεσανατολικές πιέσεις

11:21

Πακιστάν: Ο στρατός εξουδετέρωσε 22 ενόπλους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν

11:19

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες 1% για τον Γενικό Δείκτη, στο επίκεντρο η ΔΕΗ

11:15

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχεται η τελική αναθεώρηση - Έχει γίνει το 53% των ορόσημων

11:10

Ζαχαράκη: Πυρήνας του σύγχρονου σχολείου η εκπαίδευση για την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα

11:06

Αναστασάτος (Eurobank): Οι 2 βασικοί στόχοι της ελληνικής οικονομίας για υψηλότερη ανάπτυξη

11:04

«Ομάδα Σημαίνει»: Το ντοκιμαντέρ της Novibet για τη δύναμη του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες

11:01

Messinia Challenge 2026: Πέρα από τον αθλητισμό, μια ολοκληρωμένη εμπειρία

10:51

Αγαπηδάκη: Η πρόληψη στο επίκεντρο της Δημόσιας Υγείας

10:50

Ο ΠΟΥ χαιρετίζει τα αποτελέσματα της εκστρατείας «για την κάλυψη του χαμένου χρόνου» στον παιδικό εμβολιασμό

10:37

Χαρακόπουλος: «Τάχιστα να κριθούν οι βουλευτές σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

10:24

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αυξήσουν την ποσόστωση των προσφύγων που υποδέχονται

10:10

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Έμπρακτη στήριξη στους Έλληνες - Θεμέλιο η δημοσιονομική ισορροπία

10:09

Αυξάνεται ο αριθμός των «Απάτητων Παραλιών» σε 251 – Ενισχύεται το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας

10:05

Βρετανία: Αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο

09:59

Bally’s Intralot: Nέο συμβόλαιο λοταρίας στη Χιλή από την Polla Chilena de Beneficencia

09:56

Παπαθανάσης: Πρώτη στην ΕΕ σε εκταμιεύσεις η Ελλάδα - Ούτε 1 ευρώ χαμένο από Ταμείο Ανάκαμψης

09:55

ΗΠΑ: Αμερικανός στρατιωτικός στοιχημάτισε στην πτώση Μαδούρο χάρη σε εμπιστευτικές πληροφορίες

09:50

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό σε σχέση με τη Μέση Ανατολή

09:50

Reuters: «Αποβολή» της Ισπανίας από ΝΑΤΟ εξετάζουν οι ΗΠΑ - Τι απαντά ο Σάντσεθ

09:38

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας θα συνεχιστεί με εθνικούς πόρους

09:34

Νέο ρεκόρ για τη μετοχή της TSMC λόγω αλλαγής κανόνων στις επενδύσεις στην Ταϊβάν

09:24

Στον «αέρα» η συμμετοχή Πούτιν στη G20

09:16

Lockheed Martin: Επιβεβαιώνει την αγορά 12 F-16 από το Περού