INSIDE OUT

Ο Ασπρόπυργος θ’ αλλάξει όψη - Η Φάρλι το καλό χαρτί του Στέφανου - Οι τρεις άγγελοι του Κασσελάκη - Πασοκικό φιάσκο στην ΚΕΔΕ

Μαρία Νταλιάνη
04-03-2024 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ασπρόπυργος θ’ αλλάξει όψη - Η Φάρλι το καλό χαρτί του Στέφανου - Οι τρεις άγγελοι του Κασσελάκη - Πασοκικό φιάσκο στην ΚΕΔΕ

Την υπόσχεση ότι θα ενισχυθεί κι άλλο η παρουσία της αστυνομίας και την επιθυμία του οι κάτοικοι να αισθάνονται ότι είναι στο επίκεντρο της φροντίδας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας ατύπως την έναρξη των προεκλογικών περιοδειών από τον Ασπρόπυργο. Μια περιοχή στην οποία ζουν, όχι σε σπηλιές, σαν τον παλαιοημερολογίτη, αλλά σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες τσιγγάνοι, υπάρχουν προβλήματα έλλειψης βασικών υποδομών, και ρύπανση, καθώς μεγάλες εκτάσεις είναι απλά σκουπιδότοποι. Ο Κυριάκος εμφανίστηκε αισιόδοξος. Μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ινδία, και το αίτημα τους να στείλουν μέσω Ελλάδας τα προϊόντα τους στην Ευρώπη. «Πώς θα φτάσουν αυτά τα προϊόντα στην Ευρώπη και από που θα μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά;» τον ρώτησαν οι Ινδοί.

«Από την Ελλάδα. Από το σημείο εκείνο το οποίο μπορεί να συνδυάζει μεταφορές θαλάσσιες, χερσαίες και ταυτόχρονα τραίνου», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. Τελικά εννοούσε τον Ασπρόπυργο.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση, το Logistics Hub, στον χώρο της πρώην Χαλυβουργίας που αγοράστηκε από την HIG Capital το οποίο θα διαμορφωθεί σε Trimodal Κέντρο Διαμετακομιστικού Εμπορίου αφού θα συνδεθεί με στεριά, θάλασσα και το δίκτυο του ΟΣΕ (ωχ). Σε αυτό θα δημιουργηθούν πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας (προτείνω άμεση επιμόρφωση ρομά για να εργαστούν κανονικά ως νοικοκυραίοι), ενώ θα έχει «καθαρό ετήσιο οικονομικό αποτύπωμα για την Ελλάδα άνω των 100 εκ ευρώ από φόρους, τέλη και εισφορές, (τα κέρδη μάλλον θα πηγαίνουν έξω, αλλά χαλάλι).

Αγκαλιά με την Φάρλι

Προεκλογική εκστρατεία όμως έχει ήδη ξεκινήσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται μαζί του έχει τα asset: τον σύζυγό του Τάιλερ και την αγαπημένη τους σκυλίτσα Φάρλι. Σημειώνω ότι η Φάρλι έχει εξαφανίσει από προσώπου γης τον Πίνατ. Στο Δρέπανο Αργολίδας που πήγε για τη γιορτή του μανταρινιού, όλοι ήθελαν να τους δουν και τους τρεις από κοντά.

Ο Κασσελάκης ειδικά έγινε αντικείμενο εκδηλώσεων λατρείας, γεγονός που του δίνει κουράγιο για τις δύσκολες μέρες της στρατιωτικής θητείας που τον περιμένει τέλος του μήνα στην Σπάρτη.

Φεύγει η Δώρα, έρχεται η Βούλα

Πριν αναχωρήσει για Αργολίδα έκανε γνωστό ότι τη θέση της Δώρας Αυγέρη, ως εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά. Η κ. Κεχαγιά, όπως και ο Θάνος Μωραΐτης που ανέλαβε Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. Οι κ.κ. Αυγέρη και Κεχαγιά κάθισαν με μεγάλη άνεση και ζεστασιά στον κόκκινο καναπέ του προέδρου, αποδεικνύοντας πόσο ζεστή σχέση έχουν, ίσως από την περίοδο που η πρώτη έλεγε τις ειδήσεις στην ΕΡΤ3 και η δεύτερη έκανε στο ίδιο κανάλι τα πρώτα της δημοσιογραφικά βήματα. Επειδή η ζεστασιά ξεχείλιζε, η έμπλεη εν συναίσθησης Φάρλι, -η οποία υποψιάζομαι ότι τελικά είναι ο πιο σημαντικός συνεργάτης του προέδρου-, ανέλαβε δράση.

Όπως λένε άλλωστε, όσοι έχουν σκυλάκι απορροφούν αμέσως την αρνητική ενέργεια στον χώρο.

Οι άγγελοι του Κασσελάκη

Πέρα από τα όποια συναισθήματα υπάρχουν μεταξύ της πρώην εκπροσώπου Τύπου και της δημοσιογράφου, η αλήθεια είναι πως σχηματίζεται ολοκάθαρα μια ισχυρή ομάδα γυναικών γύρω από τον πρόεδρο.

Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη και Βούλα Κεχαγιά, είναι πρόσωπα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του και προφανώς το έχουν αποδείξει. Η κ. Αυγέρη θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και ως υποψήφια για το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος «ως σύμβουλός μου κοινωνικής διασύνδεσης θα συνεχίσει να με εκπροσωπεί μέσα στην κοινωνία, εκεί από όπου ξεκίνησε». Αυτό το τελευταίο θα έχει ενδιαφέρον.

Η μάχη της ΚΕΔΕ

Τον πανελληνίως γνωστό και δημοφιλή Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων -όχι τους γνωστούς, της Μενεμένης, τί θα πει ‘πού είν’ αυτή;- , επέλεξε η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει για Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Κυρίζογλου τοποθετήθηκε προσωρινά στη θέση αυτή, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις εκλογές και τον Δήμο της Αθήνας. Θυμίζω πως ο Κυριάκος είχε δηλώσει προεκλογικά πως στη θέση της ΚΕΔΕ θα πρότεινε τον πρ. Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όμως η κάλπη έβγαλε τον Χάρη Δούκα και έτσι άλλαξαν τα σχέδια.

Πασοκικό φιάσκο

Οι διεργασίες για την ανάδειξη των 31 νέων μελών της ΚΕΔΕ επιφύλασσαν ψυχρολουσία για τον Χάρη Δούκα που έμεινε με την χαρά και την ελπίδα, καθώς ήλπιζε ακόμα και για το θαύμα. Έλαβε μόλις 9 έδρες, ενώ μία πήρε και ο κόκκινος Πελετίδης της Πάτρας. Οι υπόλοιπες πήγαν υπέρ των γαλάζιων δημάρχων.

Δεν πειράζει. Το 2028 πάλι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:22

Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη

23:09

Ήπιες απώλειες στην Wall Street λίγο πριν την εκπνοή της εκεχειρίας

22:58

Πιστόριους: «Η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για την ασφάλεια της Ευρώπης»

22:45

Μπακογιάννης: «Κανονικότητα η εγκατάλειψη στην Αθήνα»

22:31

Δέσμευση Ερντογάν για «δρακόντεια» μέτρα οπλοκατοχής στην Τουρκία

22:20

Ράλι για το πετρέλαιο με το βλέμμα στο Ισλαμαμπάντ: Στα 95 δολάρια το Brent, στο +7% το WTI

22:14

Έβδομη μέρα χωρίς προμήθειες η Λέσβος - Μπλόκο κτηνοτρόφων στο λιμάνι

22:01

ΤΗΕΟΝ: Πρόταση για μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή

21:52

Πτώση 1% και χαμηλό 7 ημερών για χρυσό

21:42

Χατζηδάκης: Ενότητα, σοβαρότητα και σταθερό τιμόνι χρειάζεται η Ελλάδα του 2030

21:33

Αυξήθηκαν τα σεξουαλικά εγκλήματα και στην παραβατικότητα παιδιών στη Γερμανία το 2025

21:24

Τραμπ: «Η νέα συμφωνία με το Ιράν θα είναι καλύτερη από του 2015, όλα θα συμβούν σχετικά γρήγορα»

21:16

Στο 29,36% υποχώρησε η συμμετοχή του Δημοσίου στην CrediaBank μετά την ΑΜΚ

21:12

Γαλλία και Πολωνία θα κατασκευάσουν τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο για τον πολωνικό στρατό

20:57

Μητσοτάκης: «Προικίζουμε την Κρήτη με υποδομές για τα επόμενα 50 χρόνια»

20:46

Δούκας: Η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε αυτόνομο και ισχυρό προορισμό

20:32

Λαγκάρντ: «Περιπλέκεται το έργο της ΕΚΤ» - Οι 2 παράγοντες αβεβαιότητας από Μ. Ανατολή

20:30

Πολιτική ανατροπή στη Βουλγαρία με σαρωτική νίκη Ράντεφ - Η επόμενη μέρα

20:23

Εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

20:17

Ελιζέ: «Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα θα αναδείξει τους ιστορικούς δεσμούς Γαλλίας - Ελλάδας»

20:05

Πάνω από 71 δισ. δολάρια χρειάζονται για ανοικοδόμηση της Γάζας ως το 2036

19:53

Νέες ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο παρά την εκεχειρία που είναι σε ισχύ

19:40

Γουόρς: «Η Fed θα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη από πολιτικές επιρροές»

19:31

Συνάντηση Φλωρίδη με Κοβέσι την επόμενη Τετάρτη - Άγνωστη η ατζέντα

19:23

Πτώση στις ευρωαγορές υπό τον φόβο no deal ΗΠΑ - Ιράν

19:19

Έκκληση Μακρόν σε ΗΠΑ - Ιράν για αποκλιμάκωση εν μέσω έντασης στα Στενά του Ορμούζ

19:08

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί υπουργοί γιόρτασαν την επανίδρυση εβραϊκού οικισμού

18:56

Έλαστρον: Αύξηση 78% στα EBITDA το 2025 - Στα 12,6 εκατ. ευρώ

18:54

Interlife: Στα 27,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2025 - Πρόταση για μέρισμα 0,25 ευρώ/μετοχή

18:49

Σερβία: Μόνο νομοσχέδια που δεν αντιβαίνουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία θα φτάνουν στη Βουλή