INSIDE OUT

Ο Ασπρόπυργος θ’ αλλάξει όψη - Η Φάρλι το καλό χαρτί του Στέφανου - Οι τρεις άγγελοι του Κασσελάκη - Πασοκικό φιάσκο στην ΚΕΔΕ

Μαρία Νταλιάνη
04-03-2024 | 07:41
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ασπρόπυργος θ’ αλλάξει όψη - Η Φάρλι το καλό χαρτί του Στέφανου - Οι τρεις άγγελοι του Κασσελάκη - Πασοκικό φιάσκο στην ΚΕΔΕ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Την υπόσχεση ότι θα ενισχυθεί κι άλλο η παρουσία της αστυνομίας και την επιθυμία του οι κάτοικοι να αισθάνονται ότι είναι στο επίκεντρο της φροντίδας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας ατύπως την έναρξη των προεκλογικών περιοδειών από τον Ασπρόπυργο. Μια περιοχή στην οποία ζουν, όχι σε σπηλιές, σαν τον παλαιοημερολογίτη, αλλά σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες τσιγγάνοι, υπάρχουν προβλήματα έλλειψης βασικών υποδομών, και ρύπανση, καθώς μεγάλες εκτάσεις είναι απλά σκουπιδότοποι. Ο Κυριάκος εμφανίστηκε αισιόδοξος. Μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ινδία, και το αίτημα τους να στείλουν μέσω Ελλάδας τα προϊόντα τους στην Ευρώπη. «Πώς θα φτάσουν αυτά τα προϊόντα στην Ευρώπη και από που θα μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά;» τον ρώτησαν οι Ινδοί.

«Από την Ελλάδα. Από το σημείο εκείνο το οποίο μπορεί να συνδυάζει μεταφορές θαλάσσιες, χερσαίες και ταυτόχρονα τραίνου», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. Τελικά εννοούσε τον Ασπρόπυργο.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση, το Logistics Hub, στον χώρο της πρώην Χαλυβουργίας που αγοράστηκε από την HIG Capital το οποίο θα διαμορφωθεί σε Trimodal Κέντρο Διαμετακομιστικού Εμπορίου αφού θα συνδεθεί με στεριά, θάλασσα και το δίκτυο του ΟΣΕ (ωχ). Σε αυτό θα δημιουργηθούν πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας (προτείνω άμεση επιμόρφωση ρομά για να εργαστούν κανονικά ως νοικοκυραίοι), ενώ θα έχει «καθαρό ετήσιο οικονομικό αποτύπωμα για την Ελλάδα άνω των 100 εκ ευρώ από φόρους, τέλη και εισφορές, (τα κέρδη μάλλον θα πηγαίνουν έξω, αλλά χαλάλι).

Αγκαλιά με την Φάρλι

Προεκλογική εκστρατεία όμως έχει ήδη ξεκινήσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται μαζί του έχει τα asset: τον σύζυγό του Τάιλερ και την αγαπημένη τους σκυλίτσα Φάρλι. Σημειώνω ότι η Φάρλι έχει εξαφανίσει από προσώπου γης τον Πίνατ. Στο Δρέπανο Αργολίδας που πήγε για τη γιορτή του μανταρινιού, όλοι ήθελαν να τους δουν και τους τρεις από κοντά.

Ο Κασσελάκης ειδικά έγινε αντικείμενο εκδηλώσεων λατρείας, γεγονός που του δίνει κουράγιο για τις δύσκολες μέρες της στρατιωτικής θητείας που τον περιμένει τέλος του μήνα στην Σπάρτη.

Φεύγει η Δώρα, έρχεται η Βούλα

Πριν αναχωρήσει για Αργολίδα έκανε γνωστό ότι τη θέση της Δώρας Αυγέρη, ως εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά. Η κ. Κεχαγιά, όπως και ο Θάνος Μωραΐτης που ανέλαβε Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. Οι κ.κ. Αυγέρη και Κεχαγιά κάθισαν με μεγάλη άνεση και ζεστασιά στον κόκκινο καναπέ του προέδρου, αποδεικνύοντας πόσο ζεστή σχέση έχουν, ίσως από την περίοδο που η πρώτη έλεγε τις ειδήσεις στην ΕΡΤ3 και η δεύτερη έκανε στο ίδιο κανάλι τα πρώτα της δημοσιογραφικά βήματα. Επειδή η ζεστασιά ξεχείλιζε, η έμπλεη εν συναίσθησης Φάρλι, -η οποία υποψιάζομαι ότι τελικά είναι ο πιο σημαντικός συνεργάτης του προέδρου-, ανέλαβε δράση.

Όπως λένε άλλωστε, όσοι έχουν σκυλάκι απορροφούν αμέσως την αρνητική ενέργεια στον χώρο.

Οι άγγελοι του Κασσελάκη

Πέρα από τα όποια συναισθήματα υπάρχουν μεταξύ της πρώην εκπροσώπου Τύπου και της δημοσιογράφου, η αλήθεια είναι πως σχηματίζεται ολοκάθαρα μια ισχυρή ομάδα γυναικών γύρω από τον πρόεδρο.

Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη και Βούλα Κεχαγιά, είναι πρόσωπα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του και προφανώς το έχουν αποδείξει. Η κ. Αυγέρη θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και ως υποψήφια για το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος «ως σύμβουλός μου κοινωνικής διασύνδεσης θα συνεχίσει να με εκπροσωπεί μέσα στην κοινωνία, εκεί από όπου ξεκίνησε». Αυτό το τελευταίο θα έχει ενδιαφέρον.

Η μάχη της ΚΕΔΕ

Τον πανελληνίως γνωστό και δημοφιλή Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων -όχι τους γνωστούς, της Μενεμένης, τί θα πει ‘πού είν’ αυτή;- , επέλεξε η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει για Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Κυρίζογλου τοποθετήθηκε προσωρινά στη θέση αυτή, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις εκλογές και τον Δήμο της Αθήνας. Θυμίζω πως ο Κυριάκος είχε δηλώσει προεκλογικά πως στη θέση της ΚΕΔΕ θα πρότεινε τον πρ. Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όμως η κάλπη έβγαλε τον Χάρη Δούκα και έτσι άλλαξαν τα σχέδια.

Πασοκικό φιάσκο

Οι διεργασίες για την ανάδειξη των 31 νέων μελών της ΚΕΔΕ επιφύλασσαν ψυχρολουσία για τον Χάρη Δούκα που έμεινε με την χαρά και την ελπίδα, καθώς ήλπιζε ακόμα και για το θαύμα. Έλαβε μόλις 9 έδρες, ενώ μία πήρε και ο κόκκινος Πελετίδης της Πάτρας. Οι υπόλοιπες πήγαν υπέρ των γαλάζιων δημάρχων.

Δεν πειράζει. Το 2028 πάλι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:55

ΓΣΕΕ: Αυξήσεις μισθών, περισσότερες συμβάσεις εργασίας και μείωση του χρόνου εργασίας

11:50

Νεπάλ: Πλησιάζουν τους 1.300 οι νεκροί από τις πλημμύρες, πάνω από 5.000 οι αγνοούμενοι

11:46

ΕΛΑΣ: Όταν η κυβερνητική αριθμητική μπερδεύει το εισόδημα με την περιουσία

11:42

Υεμένη: Πάνω από 80 νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ Χούθι και κυβερνητικών δυνάμεων

11:42

Τσεντεμεϊδης: Η 90ή ΔΕΘ αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τη συνάντηση της ιστορίας με το μέλλον

11:40

Η Interlife επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πληροφοριακών της συστημάτων

11:32

Ιταλία: Ρεκόρ μακροβιότητας για την κυβέρνηση Μελόνι

11:32

Γερμανία: Δύο νέες απόπειρες δολιοφθοράς εις βάρος του ενεργειακού συστήματος

11:25

Κορκίδης: Ο διπλός χαρακτήρας της φετινής ΔΕΘ - Ζητείται λύση στην πολιτική και οικονομική εξίσωση

11:21

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022 οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων

11:21

ΕΛΒΟ: Επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατ. ευρώ για νέες τεχνολογίες

11:21

ΗΠΑ: «Το Ηνωμένο Βασίλειο μάλλον έχει επιλέξει τις Βρυξέλλες, παρά την Αμερική»

11:17

Επικεφαλής Rosneft: «Η Κίνα κάνει κουμάντο στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, όχι ο OPEC»

11:17

Σκέρτσος: Η πρώτη κατοικία δεν είναι προνόμιο - Είναι δικαίωμα

11:11

Πυρκαγιά στην περιοχή Ξηροπήγαδο Μάνδρας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

11:08

Bloomberg: Μέτρα στήριξης σχεδόν 2 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

11:04

Χρηματιστήριο: Νέα απόπειρα για τις 2.700 μονάδες

10:51

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα ενόψει των στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ - Άλμα για την VW

10:39

Aktor Ανανεώσιμες: Απέκτησε δύο φορείς έργων αντλησιοταμίευσης στη Δυτική Μακεδονία

10:37

ΔΥΠΑ: Ως 20/9 οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις επτά ΠΕΠΑΣ σε Τουρισμό και Φιλοξενία

10:37

Berenberg: Η Γαλλία οδεύει προς σύγκρουση με τις αγορές - Το «σενάριο Μελόνι» για τη Λεπέν

10:32

Η Revolut έλαβε άδεια λειτουργίας εθνικής τράπεζας στις ΗΠΑ

10:21

Γκιουλέκας: Η Θεσσαλονίκη και γενικά η Βόρεια Ελλάδα είναι ένας σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος

10:20

Υπ. Άμυνας: Δωρεά της Reggeborgh για Κέντρο Τραύματος Ενόπλων Δυνάμεων σε Αθήνα και Λίβανο

10:13

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πάνω από 6.800 εγκεκριμένες αιτήσεις - Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

10:10

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσωρινός ανάδοχος στα 2 οδικά ΣΔΙΤ 700 εκατ. σε Θεσσαλονίκη - Β. Ελλάδα

09:59

ΔΕΘ: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

09:57

Bloomberg: Αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β. από την ΕΚΤ αναμένουν οι αναλυτές την ερχόμενη εβδομάδα

09:53

Νέα συνεργασία της Πειραιώς με τη Visa

09:53

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ πιλοτική εφαρμογή προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του δέρματος