INSIDE OUT

«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

06-11-2023 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

Έφτασε η αποφράδα 6η του Νοέμβρη. Ημέρα τόσο πυκνή σε γεγονότα που παράγουν ειδήσεις, λες και μόλις τελείωσε το καλοκαίρι και είναι πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στην Κίνα, για το οποίο ελάχιστοι κατάλαβαν για ποιο λόγο έγινε, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από Κόρινθο, στην οποία πήγε και δήλωσε σε κυρία στο ακροατήριο «Εμένα δεν μ’ έχει κανείς αγαπημένη μου, θα λογοδοτήσουν. Να ξέρετε ότι εφόσον είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού για αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευνα. Θα λογοδοτήσουν.

Η ανάγκη του Προέδρου να φωνάξει ότι δεν τον έχει κανείς- σε πολλούς θύμισε πρώιμο Αλέξη. Βέβαια ο Αλέξης κατάφερε να κυβερνήσει την χώρα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω μ’ αυτά και μ’ εκείνα, και μάλλον ο Στέφανος πιστεύει ότι η σούπα τρώγεται με την ίδια όρεξη ξαναζεσταμένη. Ακόμα και η Ράνια Σβίγκου δίπλα του φάνηκε σκεπτική.

Απόγευμα με τον Νίκο

Ο Πρόεδρος Κασσελάκης σήμερα το απόγευμα θα δει τον Πρόεδρο του Πασοκ-Κιναλ Νίκο Ανδρουλάκη. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε με τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Με τον κ. Ανδρουλάκη είχαν καθίσει πλάι-πλάι στην στρατιωτική παρέλαση της 18ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, και παρά τα όσα νομίζουν οι περισσότεροι

υπήρξαν στιγμές που ο Κασσελάκης σταμάτησε το κουβεντολόι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και μίλησε και με τον Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης, μετά τον Κασσελάκη θα πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός. Για τον Κασσελάκη, δεν γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να πάει κάπου.

Τόσο κοντά - τόσο μακριά

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τα δύο κόμματα Συριζα και Πασοκ, τόσο κοντά. Οι ηγεσίες τους όμως διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από κάθε φωνή που προτείνει πολιτική συγχώνευση. Ο Σπίρτζης από πλευράς Συριζα, και ο Γαπ από το Πασοκ, κάνουν ότι μπορούν, αλλά δεν βλέπω τον Ανδρουλάκη να υποκύπτει. Για τον Κασσελάκη δεν ξέρουμε. Ίσως εκφραστεί απόψε.

Ούτε κουβέντα

Προς το παρόν έχει πιο καυτά θέματα να λύσει.

Η σημερινή εκδήλωση με τον Ευκλείδη, την βουλευτή Σια Αναγνωστοπούλου, και τον ακαδημαϊκό αδελφό Τζανακόπουλου για τις προκλήσεις της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, υπενθυμίζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την ύπαρξη ενός κομματιού εντός του Συριζα που επιθυμεί να διαχωρίζει την θέση του από την ηγεσία. Η εκδήλωση, ενώ υπάρχει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, και σε εκκρεμότητα το ζήτημα των διαγραφών των «4», ερεθίζει τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σε αυτή θα παραστούν και οι τέσσερις υπό διαγραφή.

Διαδικασίες

Όμως ας όψονται οι διαδικασίες. Η Επιτροπή Δεοντολογίας υπό τον Αντώνη Κοτσακά ακόμα δεν έχει διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί ( χα χα) με τους «4», κι έτσι ακόμα δεν έχει στείλει ερώτημα στο αρμόδιο όργανο (την Κεντρική Επιτροπή) ώστε να λάβει γνωμοδότηση, και μετά το ζήτημα να επανέλθει στους κόλπους της και να ληφθεί απόφαση. Τους βγάζω το καπέλο. Κάπως έτσι μπορεί να φτάσουμε στις ευρωεκλογές χωρίς να το έχουμε καν καταλάβει, ενώ κι ο ίδιος ο Κασσελάκης πιθανόν να το ξεχάσει.

Συναντήσεις

Γιατί εκτός από τις διαγραφές των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, παράλληλα, έχει και τα ταχύρυθμα του στην ελληνική πραγματικότητα. Προχθές είχε συνδικαλιστές και κοινωνικούς φορείς, σήμερα έχει δύο Ανεξάρτητες Αρχές: θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ.κ. Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οι συναντήσεις που θα έχουν στο επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών, θα γίνουν πριν την συνάντηση με τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη, ο οποίος ενδιαφέρεται σφόδρα για το θέμα.

Αλλαγές στον δικαστικό χάρτη

Την ώρα που η αντιπολίτευση κεντράρει στις παραπάνω δύο Ανεξάρτητες Αρχές, η κυβέρνηση επικεντρώνει στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Σήμερα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία

Ιωάννα Κλάπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη προκειμένου να τις ενημερώσει για το νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:28

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Μπόρις Βούτσιτς

00:17

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Μ. Ανατολή - Η αναφορά στις τιμές ενέργειας

23:56

Ιταλία: Πέθανε ο ιδρυτής της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι

23:45

ΜΚΟ: Σε ιστορικό χαμηλό ο βαθμός ελευθερίας στις ΗΠΑ

23:34

Τέσσερις στους 10 Γάλλους ακυρώνουν διακοπές σε χώρες της Μέσης Ανατολής

23:23

Περιφέρειας Αττικής: 301 έργα 2,5 δισ. ευρώ έως το 2028

23:12

Λευκορωσία: Απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων

23:01

Το 65% των Αμερικανών πιστέυει ότι ο Τραμπ θα διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν

22:50

Σε χαμηλό 1,5 μήνα ο χρυσός με απώλειες 4,3% - Πτωτικό «7 στα 7»

22:38

Δανία και Ιταλία ζητούν ενισχυμένους ελέγχους συνόρων υπό το φόβο μεταναστευτικού κύματος

22:27

«Κόκκινο 2x2» στη Wall Street - Μάζεψαν τις απώλειες οι δείκτες

22:14

Συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

22:12

Πετρέλαιο: Ο Νετανιάχου «φρέναρε» το ράλι - Απώλειες πάνω από 3% για WTI

22:04

Μαρινάκης: «Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει πλήρως συνειδητά τα λεγόμενά μου»

21:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Double score για ΝΔ - Στο 31,1% στην εκτίμηση ψήφου

21:44

Κικίλιας: «Η ελληνική πολιτεία στέκεται με ευγνομωσύνη στους ανθρώπους που έπεσαν στο καθήκον»

21:35

Μήνυμα Νετανιάχου για Στενά του Ορμούζ: «Χρειάζεται και χερσαία εμπλοκή» - Οι 3 στόχοι

21:30

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα μέτρα κατά της αθέμιτης κερδοφορίας

21:21

Πιερρακάκης: «Να εστιάσουμε στο πώς θα στηρίξουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και πολίτες»

21:15

Στουρνάρας: «Ανθεκτική η ελληνική οικονομία καθώς βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια»

21:10

Μετσόλα: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ισχυρή οικονομική δύναμη για να μιλά τη «γλώσσα της ισχύος»

21:01

Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23 Μαρτίου

21:00

Οι αγορές σε νευρική κρίση - Όλο και πιο κοντά τα «χειρότερα σενάρια»

20:58

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ από ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο

20:57

Δωρεάν οι λογαριασμοί καταθέσεων από την Τράπεζα Πειραιώς

20:44

Να φροντίσουμε τα του... Δήμου μας

20:35

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου

20:27

Δένδιας: Η συστοιχία Patriot προστατεύει σημαντικές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

20:17

Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται

20:07

Alpha Bank: Προαιρετικό πακέτο υπηρεσιών χαμηλού κόστους και μηδενικές χρεώσεις για συνταξιούχους, μισθωτούς