INSIDE OUT

«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

06-11-2023 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έφτασε η αποφράδα 6η του Νοέμβρη. Ημέρα τόσο πυκνή σε γεγονότα που παράγουν ειδήσεις, λες και μόλις τελείωσε το καλοκαίρι και είναι πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στην Κίνα, για το οποίο ελάχιστοι κατάλαβαν για ποιο λόγο έγινε, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από Κόρινθο, στην οποία πήγε και δήλωσε σε κυρία στο ακροατήριο «Εμένα δεν μ’ έχει κανείς αγαπημένη μου, θα λογοδοτήσουν. Να ξέρετε ότι εφόσον είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού για αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευνα. Θα λογοδοτήσουν.

Η ανάγκη του Προέδρου να φωνάξει ότι δεν τον έχει κανείς- σε πολλούς θύμισε πρώιμο Αλέξη. Βέβαια ο Αλέξης κατάφερε να κυβερνήσει την χώρα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω μ’ αυτά και μ’ εκείνα, και μάλλον ο Στέφανος πιστεύει ότι η σούπα τρώγεται με την ίδια όρεξη ξαναζεσταμένη. Ακόμα και η Ράνια Σβίγκου δίπλα του φάνηκε σκεπτική.

Απόγευμα με τον Νίκο

Ο Πρόεδρος Κασσελάκης σήμερα το απόγευμα θα δει τον Πρόεδρο του Πασοκ-Κιναλ Νίκο Ανδρουλάκη. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε με τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Με τον κ. Ανδρουλάκη είχαν καθίσει πλάι-πλάι στην στρατιωτική παρέλαση της 18ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, και παρά τα όσα νομίζουν οι περισσότεροι

υπήρξαν στιγμές που ο Κασσελάκης σταμάτησε το κουβεντολόι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και μίλησε και με τον Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης, μετά τον Κασσελάκη θα πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός. Για τον Κασσελάκη, δεν γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να πάει κάπου.

Τόσο κοντά - τόσο μακριά

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τα δύο κόμματα Συριζα και Πασοκ, τόσο κοντά. Οι ηγεσίες τους όμως διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από κάθε φωνή που προτείνει πολιτική συγχώνευση. Ο Σπίρτζης από πλευράς Συριζα, και ο Γαπ από το Πασοκ, κάνουν ότι μπορούν, αλλά δεν βλέπω τον Ανδρουλάκη να υποκύπτει. Για τον Κασσελάκη δεν ξέρουμε. Ίσως εκφραστεί απόψε.

Ούτε κουβέντα

Προς το παρόν έχει πιο καυτά θέματα να λύσει.

Η σημερινή εκδήλωση με τον Ευκλείδη, την βουλευτή Σια Αναγνωστοπούλου, και τον ακαδημαϊκό αδελφό Τζανακόπουλου για τις προκλήσεις της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, υπενθυμίζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την ύπαρξη ενός κομματιού εντός του Συριζα που επιθυμεί να διαχωρίζει την θέση του από την ηγεσία. Η εκδήλωση, ενώ υπάρχει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, και σε εκκρεμότητα το ζήτημα των διαγραφών των «4», ερεθίζει τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σε αυτή θα παραστούν και οι τέσσερις υπό διαγραφή.

Διαδικασίες

Όμως ας όψονται οι διαδικασίες. Η Επιτροπή Δεοντολογίας υπό τον Αντώνη Κοτσακά ακόμα δεν έχει διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί ( χα χα) με τους «4», κι έτσι ακόμα δεν έχει στείλει ερώτημα στο αρμόδιο όργανο (την Κεντρική Επιτροπή) ώστε να λάβει γνωμοδότηση, και μετά το ζήτημα να επανέλθει στους κόλπους της και να ληφθεί απόφαση. Τους βγάζω το καπέλο. Κάπως έτσι μπορεί να φτάσουμε στις ευρωεκλογές χωρίς να το έχουμε καν καταλάβει, ενώ κι ο ίδιος ο Κασσελάκης πιθανόν να το ξεχάσει.

Συναντήσεις

Γιατί εκτός από τις διαγραφές των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, παράλληλα, έχει και τα ταχύρυθμα του στην ελληνική πραγματικότητα. Προχθές είχε συνδικαλιστές και κοινωνικούς φορείς, σήμερα έχει δύο Ανεξάρτητες Αρχές: θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ.κ. Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οι συναντήσεις που θα έχουν στο επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών, θα γίνουν πριν την συνάντηση με τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη, ο οποίος ενδιαφέρεται σφόδρα για το θέμα.

Αλλαγές στον δικαστικό χάρτη

Την ώρα που η αντιπολίτευση κεντράρει στις παραπάνω δύο Ανεξάρτητες Αρχές, η κυβέρνηση επικεντρώνει στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Σήμερα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία

Ιωάννα Κλάπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη προκειμένου να τις ενημερώσει για το νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

FAO: Το εμπόριο λιπασμάτων μειώθηκε κατά 30% λόγω Μέσης Ανατολής

23:52

Γροιλανδία: Φωτιές σε βλάστηση ξεσπούν όλο και νωρίτερα στο νησί

23:40

Κεραμέως: «Η ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης συνιστά εθνική προτεραιότητα»

23:27

To Παρίσι ίσως ανακηρύξει επίτιμους δημότες τους κατοίκους της Γάζας

23:15

Στα πράσινα η Wall Street με οδηγό τις μετοχές ημιαγωγών

22:53

ΟΗΕ: Η Ελλάδα υπέρ τη συμμετοχής γυναικών τουλάχιστον 30% στις ειρηνευτικές διαδικασίες

22:38

Μακρόν: «Η συμφωνία ΗΠΑ- Ιράν ήταν μία απόφαση αυθορμητισμού»

22:23

Σκέρτσος για «PosoKanei»: «Η αντιπολίτευση να αποφασίσει με ποιων τα συμφέροντα συντάσσεται»

22:16

ΛΔ Κονγκό: Οι νεκροί από την επιδημία του Έμπολα ξεπέρασαν τους 200

22:01

Τζιτζικώστας: «Ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί η υπόσχεση για το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων»

21:54

Σε προπολεμικό χαμηλό το πετρέλαιο

21:40

Κοινές δηλώσεις Κόστα, Λάιεν και Ζελένσκι στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

21:24

Διευρύνει την πτώση του ο χρυσός με φόντο δολάριο και επιτόκια

21:13

Ουκρανία: Οι σύμμαχοι ανακοίνωσαν πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 1 δισ. δολαρίων

21:02

Χαμενεΐ: «Ο Τραμπ από απελπισία χρησιμοποίησε κάθε μέσο για συμφωνία με Ιράν»

20:49

Κικίλιας: «Δίνουμε όραμα στη νέα γενιά επενδύοντας σε λιμάνια, ναυτιλία και τοπικές οικονομίες»

20:37

Οι ΗΠΑ τερματίζουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν - Τραμπ: «Κατάπαυση πυρός και στο Λίβανο»

20:26

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες

20:16

Έως και το 30% των ασθενών με χρόνιες πνευμονοπάθειες νοσούν και από καρδιολογικές παθήσεις

20:04

ΔΕΗ: Αναβάθμιση σε «BB» από S&P Global - «Όχημα» το επενδυτικό σχέδιο «μαμούθ»

19:52

Νέα θετική προσέγγιση του Φόρεϊν Όφις για την Κύπρο

19:41

«Λύγισαν» οι ευρωαγορές υπό το βάρος της «γερακίσιας» Fed

19:32

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Χρέος μας η μείωση στην τιμή του αργού να περάσει στην αντλία»

19:21

ElvalHalcor: Καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για ΑΜΚ 250 εκατ. ευρώ

19:12

Σοκ στο Ισραήλ από τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν: Το ρήγμα Τραμπ με Νετανιάχου

19:05

Βανς: Οι 60 ημέρες διαπραγμάτευσης με το Ιράν ξεκινούν σήμερα

18:49

Κομισιόν και ΟΟΣΑ παρουσίασαν πλαίσιο γραμματισμού στον τομέα της AI

18:43

Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας για βαριά οικονομικά αδικήματα

18:41

Alter Ego Media: Στις 27 Ιουλίου η καταβολή επιστροφής κεφαλαίου 0,09 ευρώ ανά μετοχή

18:37

Αμερικανός αξιωματούχος: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αγορές όπλων για να στηρίξουν την Ουκρανία