INSIDE OUT

«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

06-11-2023 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

Έφτασε η αποφράδα 6η του Νοέμβρη. Ημέρα τόσο πυκνή σε γεγονότα που παράγουν ειδήσεις, λες και μόλις τελείωσε το καλοκαίρι και είναι πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στην Κίνα, για το οποίο ελάχιστοι κατάλαβαν για ποιο λόγο έγινε, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από Κόρινθο, στην οποία πήγε και δήλωσε σε κυρία στο ακροατήριο «Εμένα δεν μ’ έχει κανείς αγαπημένη μου, θα λογοδοτήσουν. Να ξέρετε ότι εφόσον είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού για αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευνα. Θα λογοδοτήσουν.

Η ανάγκη του Προέδρου να φωνάξει ότι δεν τον έχει κανείς- σε πολλούς θύμισε πρώιμο Αλέξη. Βέβαια ο Αλέξης κατάφερε να κυβερνήσει την χώρα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω μ’ αυτά και μ’ εκείνα, και μάλλον ο Στέφανος πιστεύει ότι η σούπα τρώγεται με την ίδια όρεξη ξαναζεσταμένη. Ακόμα και η Ράνια Σβίγκου δίπλα του φάνηκε σκεπτική.

Απόγευμα με τον Νίκο

Ο Πρόεδρος Κασσελάκης σήμερα το απόγευμα θα δει τον Πρόεδρο του Πασοκ-Κιναλ Νίκο Ανδρουλάκη. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε με τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Με τον κ. Ανδρουλάκη είχαν καθίσει πλάι-πλάι στην στρατιωτική παρέλαση της 18ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, και παρά τα όσα νομίζουν οι περισσότεροι

υπήρξαν στιγμές που ο Κασσελάκης σταμάτησε το κουβεντολόι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και μίλησε και με τον Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης, μετά τον Κασσελάκη θα πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός. Για τον Κασσελάκη, δεν γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να πάει κάπου.

Τόσο κοντά - τόσο μακριά

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τα δύο κόμματα Συριζα και Πασοκ, τόσο κοντά. Οι ηγεσίες τους όμως διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από κάθε φωνή που προτείνει πολιτική συγχώνευση. Ο Σπίρτζης από πλευράς Συριζα, και ο Γαπ από το Πασοκ, κάνουν ότι μπορούν, αλλά δεν βλέπω τον Ανδρουλάκη να υποκύπτει. Για τον Κασσελάκη δεν ξέρουμε. Ίσως εκφραστεί απόψε.

Ούτε κουβέντα

Προς το παρόν έχει πιο καυτά θέματα να λύσει.

Η σημερινή εκδήλωση με τον Ευκλείδη, την βουλευτή Σια Αναγνωστοπούλου, και τον ακαδημαϊκό αδελφό Τζανακόπουλου για τις προκλήσεις της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, υπενθυμίζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την ύπαρξη ενός κομματιού εντός του Συριζα που επιθυμεί να διαχωρίζει την θέση του από την ηγεσία. Η εκδήλωση, ενώ υπάρχει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, και σε εκκρεμότητα το ζήτημα των διαγραφών των «4», ερεθίζει τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σε αυτή θα παραστούν και οι τέσσερις υπό διαγραφή.

Διαδικασίες

Όμως ας όψονται οι διαδικασίες. Η Επιτροπή Δεοντολογίας υπό τον Αντώνη Κοτσακά ακόμα δεν έχει διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί ( χα χα) με τους «4», κι έτσι ακόμα δεν έχει στείλει ερώτημα στο αρμόδιο όργανο (την Κεντρική Επιτροπή) ώστε να λάβει γνωμοδότηση, και μετά το ζήτημα να επανέλθει στους κόλπους της και να ληφθεί απόφαση. Τους βγάζω το καπέλο. Κάπως έτσι μπορεί να φτάσουμε στις ευρωεκλογές χωρίς να το έχουμε καν καταλάβει, ενώ κι ο ίδιος ο Κασσελάκης πιθανόν να το ξεχάσει.

Συναντήσεις

Γιατί εκτός από τις διαγραφές των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, παράλληλα, έχει και τα ταχύρυθμα του στην ελληνική πραγματικότητα. Προχθές είχε συνδικαλιστές και κοινωνικούς φορείς, σήμερα έχει δύο Ανεξάρτητες Αρχές: θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ.κ. Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οι συναντήσεις που θα έχουν στο επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών, θα γίνουν πριν την συνάντηση με τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη, ο οποίος ενδιαφέρεται σφόδρα για το θέμα.

Αλλαγές στον δικαστικό χάρτη

Την ώρα που η αντιπολίτευση κεντράρει στις παραπάνω δύο Ανεξάρτητες Αρχές, η κυβέρνηση επικεντρώνει στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Σήμερα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία

Ιωάννα Κλάπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη προκειμένου να τις ενημερώσει για το νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:04

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Λουτράκι

10:48

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

10:45

Έτοιμος να σταματήσει τον «σκιώδη ρωσικό στόλο» ο Βρετανός πρωθυπουργός

10:21

Επίθεση με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα - Αναφορές για ζημιές

10:06

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

10:06

Συνολικά 146 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Απρίλιο

10:03

Barclays: Στα 110 δολάρια «βλέπει» το πετρέλαιο αν συνεχιστούν οι διαταραχές στο Ορμούζ

10:01

Γιατί φρενάραν τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο

09:58

Συνάντηση Παπασταύρου με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ

09:37

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο με φόντο τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

09:28

Όλα όσα μάθαμε για την τεχνητή νοημοσύνη στο συνέδριο του MIT στην Αθήνα

09:17

Υγεία: Το μαγείρεμα σπιτικού γεύματος μειώνει τον κίνδυνο άνοιας στους ηλικιωμένους

09:15

Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά Σχολεία: Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων

09:02

Το Ισραήλ μοιάζει αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

08:54

ΟΗΕ: Το δουλεμπόριο Αφρικανών «το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

08:40

Για τα ρολόγια της Swatch, ο χρόνος είναι χρήμα

08:16

Σκλαβενίτης: Η «πρεμιέρα» στα έτοιμα γεύματα και οι big business που έπονται

08:14

Social media και αγροτική ενημέρωση: Δύναμη ή παγίδα;

08:05

«Πράσινο» για τις 1.000 κάμερες (ΚΟΚ) κατά των παραβάσεων

07:54

Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Τραμπ: «Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν»

07:43

Εορταστικό ωράριο Πάσχα - Πότε ξεκινάει

07:38

Ακίνητα - Danos: Πόσα «έριξαν» οι επενδυτές στα γραφεία - Έρχονται 350.000 τ.μ., που φτάνουν τα ενοίκια

07:31

Οι χρυσοφόρες οικονομίες του Κόλπου απειλούνται - Μπορεί ο πόλεμος να «σβήσει» τα πετροδολάρια;

07:21

«Ολυμπία Οδός»: «Ψήνεται» επιστροφή κεφαλαίου σε ΑΒΑΞ, AKTOR, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Vinci;

07:14

Οι τράπεζες στην ουρά για στήριξη - Τα χαμένα κέρδη - Οι αντοχές της Aegean

07:12

Patriot υπάρχουν - Αντ' αυτού Μιλένα - Ο φόβος Ανδρουλάκη και το Καταστατικό

07:06

Σήμερα «κληρώνει» για τον νέο κατώτατο μισθό - Πώς θα οδηγηθεί στα 1.000€ το 2027

23:48

Αυστραλία: Οι δημοσιογράφοι του ABC απεργούν, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια

23:34

SpaceX: Σχεδιάζει IPO με στόχο την άντληση έως 75 δισ. δολαρίων ίσως εντός της εβδομάδας

23:18

Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε Meta και Youtube για εθισμό στα social media