INSIDE OUT

«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

06-11-2023 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έφτασε η αποφράδα 6η του Νοέμβρη. Ημέρα τόσο πυκνή σε γεγονότα που παράγουν ειδήσεις, λες και μόλις τελείωσε το καλοκαίρι και είναι πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στην Κίνα, για το οποίο ελάχιστοι κατάλαβαν για ποιο λόγο έγινε, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από Κόρινθο, στην οποία πήγε και δήλωσε σε κυρία στο ακροατήριο «Εμένα δεν μ’ έχει κανείς αγαπημένη μου, θα λογοδοτήσουν. Να ξέρετε ότι εφόσον είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού για αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευνα. Θα λογοδοτήσουν.

Η ανάγκη του Προέδρου να φωνάξει ότι δεν τον έχει κανείς- σε πολλούς θύμισε πρώιμο Αλέξη. Βέβαια ο Αλέξης κατάφερε να κυβερνήσει την χώρα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω μ’ αυτά και μ’ εκείνα, και μάλλον ο Στέφανος πιστεύει ότι η σούπα τρώγεται με την ίδια όρεξη ξαναζεσταμένη. Ακόμα και η Ράνια Σβίγκου δίπλα του φάνηκε σκεπτική.

Απόγευμα με τον Νίκο

Ο Πρόεδρος Κασσελάκης σήμερα το απόγευμα θα δει τον Πρόεδρο του Πασοκ-Κιναλ Νίκο Ανδρουλάκη. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε με τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Με τον κ. Ανδρουλάκη είχαν καθίσει πλάι-πλάι στην στρατιωτική παρέλαση της 18ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, και παρά τα όσα νομίζουν οι περισσότεροι

υπήρξαν στιγμές που ο Κασσελάκης σταμάτησε το κουβεντολόι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και μίλησε και με τον Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης, μετά τον Κασσελάκη θα πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός. Για τον Κασσελάκη, δεν γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να πάει κάπου.

Τόσο κοντά - τόσο μακριά

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τα δύο κόμματα Συριζα και Πασοκ, τόσο κοντά. Οι ηγεσίες τους όμως διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από κάθε φωνή που προτείνει πολιτική συγχώνευση. Ο Σπίρτζης από πλευράς Συριζα, και ο Γαπ από το Πασοκ, κάνουν ότι μπορούν, αλλά δεν βλέπω τον Ανδρουλάκη να υποκύπτει. Για τον Κασσελάκη δεν ξέρουμε. Ίσως εκφραστεί απόψε.

Ούτε κουβέντα

Προς το παρόν έχει πιο καυτά θέματα να λύσει.

Η σημερινή εκδήλωση με τον Ευκλείδη, την βουλευτή Σια Αναγνωστοπούλου, και τον ακαδημαϊκό αδελφό Τζανακόπουλου για τις προκλήσεις της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, υπενθυμίζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την ύπαρξη ενός κομματιού εντός του Συριζα που επιθυμεί να διαχωρίζει την θέση του από την ηγεσία. Η εκδήλωση, ενώ υπάρχει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, και σε εκκρεμότητα το ζήτημα των διαγραφών των «4», ερεθίζει τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σε αυτή θα παραστούν και οι τέσσερις υπό διαγραφή.

Διαδικασίες

Όμως ας όψονται οι διαδικασίες. Η Επιτροπή Δεοντολογίας υπό τον Αντώνη Κοτσακά ακόμα δεν έχει διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί ( χα χα) με τους «4», κι έτσι ακόμα δεν έχει στείλει ερώτημα στο αρμόδιο όργανο (την Κεντρική Επιτροπή) ώστε να λάβει γνωμοδότηση, και μετά το ζήτημα να επανέλθει στους κόλπους της και να ληφθεί απόφαση. Τους βγάζω το καπέλο. Κάπως έτσι μπορεί να φτάσουμε στις ευρωεκλογές χωρίς να το έχουμε καν καταλάβει, ενώ κι ο ίδιος ο Κασσελάκης πιθανόν να το ξεχάσει.

Συναντήσεις

Γιατί εκτός από τις διαγραφές των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, παράλληλα, έχει και τα ταχύρυθμα του στην ελληνική πραγματικότητα. Προχθές είχε συνδικαλιστές και κοινωνικούς φορείς, σήμερα έχει δύο Ανεξάρτητες Αρχές: θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ.κ. Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οι συναντήσεις που θα έχουν στο επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών, θα γίνουν πριν την συνάντηση με τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη, ο οποίος ενδιαφέρεται σφόδρα για το θέμα.

Αλλαγές στον δικαστικό χάρτη

Την ώρα που η αντιπολίτευση κεντράρει στις παραπάνω δύο Ανεξάρτητες Αρχές, η κυβέρνηση επικεντρώνει στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Σήμερα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία

Ιωάννα Κλάπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη προκειμένου να τις ενημερώσει για το νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:05

Τρεις νεκροί στη Ρωσία από ουκρανικά πλήγματα και διακοπή ηλεκτροδότησης σε πόλη της Κριμαίας

14:05

Ερντογάν: «Θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο για τη διάλυση του PKK»

14:02

Πιερρακάκης για δάνεια του Νόμου Κατσέλη: Κάνουμε το μέγιστο που μας επιβάλλει η πολιτική ευθύνη

13:50

Καύσωνας: Σε κόκκινο συναγερμό 16 ιταλικές πόλεις - Ρεκόρ ζέστης στη Γαλλία

13:37

Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει το Σάββατο κοντά από τη Γη

13:25

Αγαπηδάκη: Το «Προλαμβάνω» ήρθε για να μείνει - Τα sms θα συνεχίσουν να αποστέλλονται στους πολίτες κάθε χρόνο

13:20

Πεσκόφ: Η πυρηνική αποτροπή προστατεύει τον κόσμο από έναν παγκόσμιο πόλεμο

13:19

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,24% η απόδοση για τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια 400 εκατ. ευρώ

13:15

Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ αρνήθηκε κατηγορίες περί «γενικευμένης διαφθοράς» στην κυβέρνηση

13:12

Ρευματοκλοπές: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ζημίωσε με πάνω από 9 εκατ. ευρώ τον ΔΕΔΔΗΕ

13:00

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή Κοβέσι για την θητεία των Ευρωπαίων εισαγγελέων

13:00

Ξέρεις τι βάζεις στο τραπέζι σου; Στα My market ξέρεις.

12:57

Εντοπίστηκε στη Γαλλία το πρώτο κρούσμα Έμπολα σε γιατρό που επέστρεψε από τη ΛΔ Κονγκό

12:55

Μητσοτάκης για νόμο Κατσέλη: «Κλείνουμε μία εκκρεμότητα με σεβασμό προς τους έντιμους δανειολήπτες»

12:49

Μπρατάκος: Η Τεχνητή Νοημοσύνη πρέπει να γίνει υπόθεση και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

12:48

Μαρινάκης: Συνειδητή πολιτική επιλογή η ενίσχυση της ασφάλειας των λειτουργών της ενημέρωσης

12:47

Χατζηδάκης: «Δεν θα υποσχεθούμε περισσότερα λόγω των δημοσκοπήσεων»

12:42

Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Μακροχρόνια συμβόλαια υγείας 2026 - Αυξήσεις κοντά στο 8%

12:36

Παπασταύρου: Όφελος 1 δισ. ευρώ ετησίως για τους καταναλωτές από τις νησιωτικές διασυνδέσεις

12:29

Βρετανία: Σπάνια «κόκκινη προειδοποίηση» για επερχόμενο καύσωνα ρεκόρ

12:18

Παπαθανάσης: 2 εκατ. ευρώ για ανάπλαση του Μητροπολιτικού Κέντρου πρασίνου και αναψυχής στη Φλώρινα

12:13

FT: Το Κατάρ επανέρχεται στην παραγωγή LNG μέσα στις επόμενες εβδομάδες

12:10

Βελτίωση των επιχειρηματικών προοπτικών στη Γερμανία λόγω υποχωρήσεων στη Μέση Ανατολή

12:09

Τραμπ: «Οι τιμές της βενζίνης καλό θα ήταν να αρχίσουν να μειώνονται πολύ πιο γρήγορα»

11:58

Δίκη για τα Τέμπη: Δύο νέα αιτήματα για αναβάθμιση των κατηγοριών

11:46

BriQ Properties: Πιστοληπτική διαβάθμιση «AA» από την ICAP CRIF Ratings

11:35

Μ. Ανατολή: Στα ΗΑΕ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για να καθησυχάσει τα κράτη του Κόλπου

11:32

Διευρύνει τις απώλειες το πετρέλαιο - Κάτω από τα 76 δολάρια το Brent

11:17

Χρηματιστήριο: Επιστροφή σε ανοδικό τέμπο - Οι 2.500 μονάδες ξανά στο «στόχαστρο»

11:15

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Rheinmetall