INSIDE OUT

«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

06-11-2023 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

Έφτασε η αποφράδα 6η του Νοέμβρη. Ημέρα τόσο πυκνή σε γεγονότα που παράγουν ειδήσεις, λες και μόλις τελείωσε το καλοκαίρι και είναι πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στην Κίνα, για το οποίο ελάχιστοι κατάλαβαν για ποιο λόγο έγινε, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από Κόρινθο, στην οποία πήγε και δήλωσε σε κυρία στο ακροατήριο «Εμένα δεν μ’ έχει κανείς αγαπημένη μου, θα λογοδοτήσουν. Να ξέρετε ότι εφόσον είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού για αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευνα. Θα λογοδοτήσουν.

Η ανάγκη του Προέδρου να φωνάξει ότι δεν τον έχει κανείς- σε πολλούς θύμισε πρώιμο Αλέξη. Βέβαια ο Αλέξης κατάφερε να κυβερνήσει την χώρα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω μ’ αυτά και μ’ εκείνα, και μάλλον ο Στέφανος πιστεύει ότι η σούπα τρώγεται με την ίδια όρεξη ξαναζεσταμένη. Ακόμα και η Ράνια Σβίγκου δίπλα του φάνηκε σκεπτική.

Απόγευμα με τον Νίκο

Ο Πρόεδρος Κασσελάκης σήμερα το απόγευμα θα δει τον Πρόεδρο του Πασοκ-Κιναλ Νίκο Ανδρουλάκη. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε με τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Με τον κ. Ανδρουλάκη είχαν καθίσει πλάι-πλάι στην στρατιωτική παρέλαση της 18ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, και παρά τα όσα νομίζουν οι περισσότεροι

υπήρξαν στιγμές που ο Κασσελάκης σταμάτησε το κουβεντολόι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και μίλησε και με τον Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης, μετά τον Κασσελάκη θα πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός. Για τον Κασσελάκη, δεν γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να πάει κάπου.

Τόσο κοντά - τόσο μακριά

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τα δύο κόμματα Συριζα και Πασοκ, τόσο κοντά. Οι ηγεσίες τους όμως διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από κάθε φωνή που προτείνει πολιτική συγχώνευση. Ο Σπίρτζης από πλευράς Συριζα, και ο Γαπ από το Πασοκ, κάνουν ότι μπορούν, αλλά δεν βλέπω τον Ανδρουλάκη να υποκύπτει. Για τον Κασσελάκη δεν ξέρουμε. Ίσως εκφραστεί απόψε.

Ούτε κουβέντα

Προς το παρόν έχει πιο καυτά θέματα να λύσει.

Η σημερινή εκδήλωση με τον Ευκλείδη, την βουλευτή Σια Αναγνωστοπούλου, και τον ακαδημαϊκό αδελφό Τζανακόπουλου για τις προκλήσεις της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, υπενθυμίζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την ύπαρξη ενός κομματιού εντός του Συριζα που επιθυμεί να διαχωρίζει την θέση του από την ηγεσία. Η εκδήλωση, ενώ υπάρχει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, και σε εκκρεμότητα το ζήτημα των διαγραφών των «4», ερεθίζει τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σε αυτή θα παραστούν και οι τέσσερις υπό διαγραφή.

Διαδικασίες

Όμως ας όψονται οι διαδικασίες. Η Επιτροπή Δεοντολογίας υπό τον Αντώνη Κοτσακά ακόμα δεν έχει διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί ( χα χα) με τους «4», κι έτσι ακόμα δεν έχει στείλει ερώτημα στο αρμόδιο όργανο (την Κεντρική Επιτροπή) ώστε να λάβει γνωμοδότηση, και μετά το ζήτημα να επανέλθει στους κόλπους της και να ληφθεί απόφαση. Τους βγάζω το καπέλο. Κάπως έτσι μπορεί να φτάσουμε στις ευρωεκλογές χωρίς να το έχουμε καν καταλάβει, ενώ κι ο ίδιος ο Κασσελάκης πιθανόν να το ξεχάσει.

Συναντήσεις

Γιατί εκτός από τις διαγραφές των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, παράλληλα, έχει και τα ταχύρυθμα του στην ελληνική πραγματικότητα. Προχθές είχε συνδικαλιστές και κοινωνικούς φορείς, σήμερα έχει δύο Ανεξάρτητες Αρχές: θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ.κ. Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οι συναντήσεις που θα έχουν στο επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών, θα γίνουν πριν την συνάντηση με τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη, ο οποίος ενδιαφέρεται σφόδρα για το θέμα.

Αλλαγές στον δικαστικό χάρτη

Την ώρα που η αντιπολίτευση κεντράρει στις παραπάνω δύο Ανεξάρτητες Αρχές, η κυβέρνηση επικεντρώνει στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Σήμερα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία

Ιωάννα Κλάπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη προκειμένου να τις ενημερώσει για το νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:07

Με το αριστερό η Wall STtreet στην «πρεμιέρα» του Δεκεμβρίου

22:52

Χρυσοχοΐδης: Η απάτη και η διαφθορά είναι τα κύρια στοιχεία που ενισχύουν το οργανωμένο έγκλημα

22:38

ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο τον Δεκέμβριο – Στα 13,9 λεπτά ανά kWh

22:33

Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο μετά τον OPEC+

22:24

Ουκρανία: Στα χέρια του ρωσικού στρατού οι πόλεις Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ

22:10

Νέο κοίτασμα χρυσού στο Ιράν - Υπολογίζεται σε 61 τόνους

21:55

Λ. Οίκος: «Αισιοδοξία» για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία

21:36

Με υψηλό έξι εβδομάδων μπήκε στον Δεκέμβριο ο χρυσός - Ρεκόρ για το ασήμι

21:23

Ο Τραμπ καλεί το Ισραήλ να μην επεμβαίνει στη Συρία

21:16

Διπλό κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών: Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

21:00

Μπακογιάννης: Η Διπλή Ανάπλαση θα έπρεπε να μας ενώνει όλους

20:57

Ισραήλ: Πρόσκληση Τραμπ σε Νετανιάχου για συνάντηση στον Λευκό Οίκο

20:51

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα συζητήσει το θέμα της Βενεζουέλας με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

20:37

Ερντογάν: Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος

20:35

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Έρχονται μεγάλες επενδύσεις στα συστήματα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

20:30

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση - Ενισχύονται τα μπλόκα

20:23

ΗΠΑ: Χειμερινή καταιγίδα θέτει σε επιφυλακή 16 εκατομμύρια Αμερικανούς

20:13

Κιλκίς: Αγρότες απέκλεισαν καθολικά το τελωνείο Ευζώνων

20:09

Μητσοτάκης στην Οξφόρδη: Το κόστος ζωής είναι «το νούμερο ένα ζήτημα» σήμερα για τα νοικοκυριά

20:03

Meteo: Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τον φετινό Νοέμβριο

20:00

Η «ώρα της Μόσχας»: Ο Πούτιν κρατά το «κλειδί» της ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία

19:53

Ουκρανία: «Πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν πρέπει να ανταμειφθεί για την εισβολή

19:49

Τζαννετάκης (Motor Oil): Κορυφαία προτεραιότητα η ενεργειακή ασφάλεια

19:48

Ο δήμος Αθηναίων θα κλείσει ως διαμαρτυρία τις υπηρεσίες του στις 16/12

19:46

Πιερρακάκης: Η συνεργασία Ελλάδας - Ιρλανδίας ισχυρός κρίκος του ευρωπαϊκού οικονομικού οικοδομήματος

19:33

Ευ. Μυτιληναίος: Η γεωπολιτική ολοένα και περισσότερο υπερισχύει της μακροοικονομίας

19:26

Μητσοτάκης: Συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

19:19

Ευρωαγορές: Εισήλθαν με απώλειες στον Δεκέμβριο - Πτώση σχεδόν 6% για Airbus

19:11

Ερντογάν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

18:56

Ρωσία - Σ. Αραβία: Συμφωνία για επισκέψεις επιχειρηματιών και τουριστών χωρίς βίζα για 90 ημέρες