INSIDE OUT

«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

06-11-2023 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμένα δεν μ’ έχει κανείς» - Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις

Έφτασε η αποφράδα 6η του Νοέμβρη. Ημέρα τόσο πυκνή σε γεγονότα που παράγουν ειδήσεις, λες και μόλις τελείωσε το καλοκαίρι και είναι πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στην Κίνα, για το οποίο ελάχιστοι κατάλαβαν για ποιο λόγο έγινε, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από Κόρινθο, στην οποία πήγε και δήλωσε σε κυρία στο ακροατήριο «Εμένα δεν μ’ έχει κανείς αγαπημένη μου, θα λογοδοτήσουν. Να ξέρετε ότι εφόσον είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού για αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευνα. Θα λογοδοτήσουν.

Η ανάγκη του Προέδρου να φωνάξει ότι δεν τον έχει κανείς- σε πολλούς θύμισε πρώιμο Αλέξη. Βέβαια ο Αλέξης κατάφερε να κυβερνήσει την χώρα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω μ’ αυτά και μ’ εκείνα, και μάλλον ο Στέφανος πιστεύει ότι η σούπα τρώγεται με την ίδια όρεξη ξαναζεσταμένη. Ακόμα και η Ράνια Σβίγκου δίπλα του φάνηκε σκεπτική.

Απόγευμα με τον Νίκο

Ο Πρόεδρος Κασσελάκης σήμερα το απόγευμα θα δει τον Πρόεδρο του Πασοκ-Κιναλ Νίκο Ανδρουλάκη. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε με τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Με τον κ. Ανδρουλάκη είχαν καθίσει πλάι-πλάι στην στρατιωτική παρέλαση της 18ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, και παρά τα όσα νομίζουν οι περισσότεροι

υπήρξαν στιγμές που ο Κασσελάκης σταμάτησε το κουβεντολόι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και μίλησε και με τον Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης, μετά τον Κασσελάκη θα πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός. Για τον Κασσελάκη, δεν γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να πάει κάπου.

Τόσο κοντά - τόσο μακριά

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τα δύο κόμματα Συριζα και Πασοκ, τόσο κοντά. Οι ηγεσίες τους όμως διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από κάθε φωνή που προτείνει πολιτική συγχώνευση. Ο Σπίρτζης από πλευράς Συριζα, και ο Γαπ από το Πασοκ, κάνουν ότι μπορούν, αλλά δεν βλέπω τον Ανδρουλάκη να υποκύπτει. Για τον Κασσελάκη δεν ξέρουμε. Ίσως εκφραστεί απόψε.

Ούτε κουβέντα

Προς το παρόν έχει πιο καυτά θέματα να λύσει.

Η σημερινή εκδήλωση με τον Ευκλείδη, την βουλευτή Σια Αναγνωστοπούλου, και τον ακαδημαϊκό αδελφό Τζανακόπουλου για τις προκλήσεις της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, υπενθυμίζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την ύπαρξη ενός κομματιού εντός του Συριζα που επιθυμεί να διαχωρίζει την θέση του από την ηγεσία. Η εκδήλωση, ενώ υπάρχει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, και σε εκκρεμότητα το ζήτημα των διαγραφών των «4», ερεθίζει τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σε αυτή θα παραστούν και οι τέσσερις υπό διαγραφή.

Διαδικασίες

Όμως ας όψονται οι διαδικασίες. Η Επιτροπή Δεοντολογίας υπό τον Αντώνη Κοτσακά ακόμα δεν έχει διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί ( χα χα) με τους «4», κι έτσι ακόμα δεν έχει στείλει ερώτημα στο αρμόδιο όργανο (την Κεντρική Επιτροπή) ώστε να λάβει γνωμοδότηση, και μετά το ζήτημα να επανέλθει στους κόλπους της και να ληφθεί απόφαση. Τους βγάζω το καπέλο. Κάπως έτσι μπορεί να φτάσουμε στις ευρωεκλογές χωρίς να το έχουμε καν καταλάβει, ενώ κι ο ίδιος ο Κασσελάκης πιθανόν να το ξεχάσει.

Συναντήσεις

Γιατί εκτός από τις διαγραφές των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, παράλληλα, έχει και τα ταχύρυθμα του στην ελληνική πραγματικότητα. Προχθές είχε συνδικαλιστές και κοινωνικούς φορείς, σήμερα έχει δύο Ανεξάρτητες Αρχές: θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ.κ. Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οι συναντήσεις που θα έχουν στο επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών, θα γίνουν πριν την συνάντηση με τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη, ο οποίος ενδιαφέρεται σφόδρα για το θέμα.

Αλλαγές στον δικαστικό χάρτη

Την ώρα που η αντιπολίτευση κεντράρει στις παραπάνω δύο Ανεξάρτητες Αρχές, η κυβέρνηση επικεντρώνει στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Σήμερα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία

Ιωάννα Κλάπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη προκειμένου να τις ενημερώσει για το νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:38

Ζημιές 1,13 εκατ. ευρώ το 2025 για τη Σωληνουργεία Τζιρακιάν

18:30

Μπλε Κέδρος: Διανέμει μέρισμα 0,352 ευρώ ανά μετοχή

18:27

Όμιλος ελίν: Στα 2,23 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2025

18:25

Allwyn: Στις 4/5 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από ΑΜΚ - Στα 13,47 ευρώ η τιμή διάθεσης

18:20

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας κέρδισε τον διαγωνισμό της Bulgartransgaz για την προμήθεια LNG

18:18

Τραμπ: «Πότε θα απολύσει το ABC τον Τζίμι Κίμελ;»

18:16

Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος: Αύξηση τζίρου 18,9% το 2025 - Στα 16,7 εκατ. ευρώ

18:15

Trastor: Πούλησε ακίνητο στο Μαρούσι έναντι 7,7 εκατ. ευρώ

18:11

Αλλαγές στο οργανόγραμμα της Dimand

18:10

Καθαρή κερδοφορία 2,3 εκατ. ευρώ το 2025 για Galaxy Cosmos Mezz

18:05

Medicon: Αύξηση 32,6% στα καθαρά κέρδη το 2025

18:04

Ζημιές 94,3 εκατ. ευρώ το 2025 για Cairo Mezz Plc

17:55

Αμετάβλητα τα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Μάιο

17:52

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με τραπεζική «βουτιά» έκλεισε ο Απρίλιος - Μηνιαία κέρδη 5,99% ο Γενικός Δείκτης

17:52

Αττικές Εκδόσεις: Άλμα 12,59% για τα καθαρά κέρδη το 2025 - Στα 1,598 εκατ. ευρώ

17:45

Στα 2,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα της MIG το α’ τρίμηνο με αύξηση 2,4%

17:41

Aktor: Στα 1,39 δισ. ευρώ τα έσοδα το 2025 - Αύξηση 137% στα pro forma EBITDA

17:41

Στα 2 εκατ. ευρώ ο τζίρος της ONYX Τουριστική το 2025 με μείωση 24,6%

17:35

Fais Group: Αύξηση πωλήσεων 7% το 2025 - Μέρισμα 0,155 ευρώ ανά μετοχή

17:31

Σκοτεινός Αετός: Θα χρησιμοποιηθεί στο Ιράν ο υπερηχητικός πύραυλος των ΗΠΑ;

17:22

Alpha Trust: Μέρισμα 0,4 ευρώ ανά μετοχή από τη χρήση του 2025

17:11

Γαλλία: Λεωφορείο έπεσε στον Σηκουάνα - Διασώθηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες

17:03

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Καθ' οδόν για σημαντικά κέρδη στον μήνα

16:56

Πτώση τζίρου το 2025 για την «Αγροτικός Οίκος Σπύρου»

16:52

Unibios: Άνοδος κερδών και EBITDA το 2025 - Μειώθηκε ο τζίρος

16:44

Σαράντης: Στα 0,3754 ευρώ/μετοχή καθαρά το μέρισμα για το 2025 - Από 4/5 η αποκοπή

16:41

Κρεμλίνο: «Τα ρωσικά στρατεύματα θα μείνουν στο Μαλί για να πολεμήσουν τον εξτρεμισμό»

16:40

ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών για τη δήλωση και πληρωμή 1ης δόσης φόρου πλοίων Α’

16:26

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:16

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Συζητήθηκε αύξηση επιτοκίων - Υψηλή αβεβαιότητα για το outlook