INSIDE OUT

Η σιωπή του Νίκου Παππά, Ο Αντώνης Κοτσακάς παίζει μπάλα στις διαγραφές, Έρχονται δημοσκοπήσεις

25-10-2023 | 07:11
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η σιωπή του Νίκου Παππά - Ο Αντώνης Κοτσακάς παίζει μπάλα στις διαγραφές - Έρχονται δημοσκοπήσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μπαίνει στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα με γεμάτες βαλίτσες και ακόμα περισσότερες σκοτούρες. Άφησε το κόμμα την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε κακή κατάσταση και το βρίσκει να παραπαίει. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ένα 9μελές όργανο έμπνευσης Αλέξη Τσίπρα, για να πίνει πρωινό καφέ με εκπροσώπους όλων των αποχρώσεων, χωρίς να χάνει μια μέρα ολόκληρη σε πολύωρες συνεδριάσεις της ΠΓ, θα γίνει αύριο Πέμπτη. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης θα πιει καφέ με τον Πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, τους γραμματείς Σβίγκου και Βασιλειάδη, τη Γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ενώ από το παλιό σχήμα που έφτιαξε ο Αλέξης το 2022 παραμένουν οι κ.κ. Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου κι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το όνομα της κ. Αχτσιόγλου έχει ενδιαφέρον γιατί συμμετείχε στο άτυπο όργανο ως τομεάρχης Οικονομικών αλλά και ως πρώτη σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή στην Αττική. θα είναι το δεύτερο τετ α τετ με τον Στέφανο. Στο πρώτο του αρνήθηκε καθήκοντα με το επιχείρημα ότι δεν έχει ενέργεια.

Σιωπή Παππά

Όμως στο οργανόγραμμα Κασσελάκη, όπως ανακοινώθηκε και πέρασε ξυστά στην ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τομεάρχης Οικονομικών είναι ο Νίκος Παππάς. Θα μετέχει άραγε στον καφέ του Εκτελεστικού αύριο; Περιέργως πως, ο κ. Παππάς, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά το βράδυ της εκλογής του έξω από την Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο. Παρ’ ότι θεωρείται στέλεχος του στενού επιτελείου του νέου Προέδρου, και κατά πολλούς, ο άνθρωπος που βγάζει την ‘γραμμή’ και έχει κομβικό ρόλο -μαζί με Πολάκη-, στους χειρισμούς του Κασσελ, ο Νίκος Παππάς επιλέγει την ύποπτη σιωπή η οποία δεν έχει περάσει διόλου απαρατήρητη. Κάτι αόρατες αραχνούλες σε φωταγωγούς του κτιρίου, υποψιάζονται ότι ο υπαρχηγός το παίζει δίπορτο, αποφεύγει το ξεκατίνιασμα και εκφράζεται περίεργα για το νέο Πρόεδρο, σε στυλ, «μας εκθέτει».

Ντρίμπλα Κοτσακά

Όμως μπορεί ο Νίκος να ασχολείται με την ομιλία του Προέδρου στο Συνέδριο του Economist αύριο βράδυ, και γι’ αυτό έχει αποσυρθεί απ’ την επικαιρότητα.

Γύρω του πάντως συνεχίζεται η χαοτική κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος με τις διαγραφές, των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. Κεντρικό πρόσωπο του δράματος ο Αντώνης Κοτσακάς που βρήκε αποκούμπι στα διαδικαστικά. Ο Αντώνης υπενθύμισε λοιπόν ότι τόσο αυτός που ζητάει (Κασσελάκης), όσο κι αυτοί για τους οποίους ζητείται η διαγραφή (Τζουμάκας, Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας) θα πρέπει πρώτα να κάνουν interview σε τριμελή επιτροπή της 15μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας. Στην συνέχεια, το 15μελές όργανο θα ζητήσει γνωμοδότηση των Οργάνων στα οποία ανήκουν οι προς διαγραφή. Για τον κ. Βίτσα το όργανο που θα γνωμοδοτήσει καταρχήν για την παραπομπή, είναι η ΚΕ. Ενώ για τους κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη, η ΠΓ.

Κι αν δεν περάσει;

Με δεδομένο ότι στην ΠΓ ο συσχετισμός είναι κατά του Προέδρου Στέφανου, και στην ΚΕ τα πράγματα μπορεί να γίνουν οριακά, το εφιαλτικό ερώτημα, τί θα γίνει αν δεν η γνωμοδότηση είναι αρνητική, πλανάται πάνω από την αναστατωμένη κομματική βάση. Στο ενδεχόμενο αυτό, θα πρόκειται ασφαλώς για ήττα μεγατόνων του νέου Προέδρου, από την οποία μπορεί να ξεφύγει ίσως, μόνο επισπεύδοντας το Συνέδριο.

Και οι αριθμοί;

Κι αν όλ’ αυτά γίνουν υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων που ετοιμάζονται να σκάσουν οσονούπω, προς το σαββατοκύριακο; Γαλάζιο πανέμορφο πτηνό,

πολύ δικό μου, που παρατηρεί από μακριά τις εξελίξεις, βλέπει τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, «τσιμπάνε» προς τα πάνω. Μάλιστα επιμένει ότι τα ξέρει και ο ίδιος ο Πρόεδρος Στέφανος, ο οποίος είναι έτοιμος να τα χρεώσει σε όσους ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι.

Σε αυτούς προστέθηκε χθες και ο Θοδωρής ο Δρίτσας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:17

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Αποχώρησε ο CEO, Sebastian Sanchez

11:16

Το IRIS βγαίνει στην Ευρώπη - Άμεσες διασυνοριακές πληρωμές μόνο με αριθμό κινητού

11:13

ΤτΕ: «Όχι» στην ταχύτερη απόσβεση του αναβαλλόμενου φόρου από τις τράπεζες

11:12

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις κοντά στα πρόσφατα υψηλά

11:01

Θεοδωρικάκος: «Συνεχείς παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών και των νοικοκυριών»

10:55

Ο Όμιλος Τιτάν μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες από το περιοδικό TIME για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

10:54

Ευρωαγορές: Κέρδη στο ταμπλό σε φόντο ΑΙ και μάκρο

10:36

Πρόσκληση για την περιβαλλοντική εξυγίανση της πρώην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας

10:32

Η Profile Software εμπλουτίζει τη λύση RiskAvert με νέες λειτουργικότητες

10:27

Κοντογεώργης: «Όσα έχει προτείνει σε ένα μήνα ο Α. Τσίπρας απαιτούν 15,5 δισ. ευρώ»

10:24

ΑΑΔΕ: Στοχευμένοι έλεγχοι στην Ανατολική Αττική - Παραβάσεις σε 1 στις 2 επιχειρήσεις

10:20

Μιχαηλίδου: Ξεκίνησε η καταβολή των 150 ευρώ ανά παιδί σε 950.000 οικογένειες

10:14

Revoil: Αυξήθηκαν 321% τα κέρδη προ φόρων το α' τρίμηνο, στα 1,81 εκατ. ευρώ

10:09

Πετρέλαιο: Καθ΄ οδόν για τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειες από την πανδημία

10:03

Πιερρακάκης στο L' Express: «Πληρώσαμε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό»

09:43

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στο επίκεντρο το άρθρο 86 και η ευθύνη υπουργών

09:34

Μικροδέματα: Μπορούν Temu και Shein να αποφύγουν τον δασμό;

09:28

Παγκόσμια Τράπεζα: Παρατείνει επ’ αόριστον το σχέδιο για το κλίμα, αλλά εγκαταλείπει τους στόχους χρηματοδότησης

09:23

Αλουμίνιο: Οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2008

09:21

Τουρισμός: Οι last minute κρατήσεις αλλάζουν τη φετινή σεζόν και δίνουν ώθηση στο Φθινόπωρο

09:15

Η Σίφνος ανάμεσα στα «κρυμμένα διαμάντια» για το σουηδικό κοινό​​​​​​​​​​​​​​​

08:42

Ρωσία: Κατέρριψε 419 drones της Ουκρανίας τη νύχτα

08:37

Χατζηδάκης: Στα 70 δισ. ευρώ οι εξαγωγές αγαθών έως το 2030

08:29

Ουκρανός ολιγάρχης και δυο μέλη της οικογένειάς του τραυματίζονται σε έκρηξη στο Μονακό

08:24

Σε αναστολή οι εχθροπραξίες ΗΠΑ-Ιράν - Συνομιλίες στο Κατάρ ενόψει

08:20

Περού: Επίσημα νικήτρια των προεδρικών εκλογών η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι

08:18

Ακρίβεια: Οι 111 μέρες του πλαφόν και η επόμενη φάση για τη συγκράτηση των τιμών

08:14

Eurobank: Το μεγάλο στοίχημα του 1 δισ. ευρώ στην ψηφιακή τραπεζική

08:06

Εγνατία Οδός: Σε αναμονή η λύση για τα βυτιοφόρα - Το ευρωπαϊκό «αγκάθι» στις σήραγγες και οι επιπτώσεις στην αγορά καυσίμων

08:03

Ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ