INSIDE OUT

Η σιωπή του Νίκου Παππά, Ο Αντώνης Κοτσακάς παίζει μπάλα στις διαγραφές, Έρχονται δημοσκοπήσεις

25-10-2023 | 07:11
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η σιωπή του Νίκου Παππά - Ο Αντώνης Κοτσακάς παίζει μπάλα στις διαγραφές - Έρχονται δημοσκοπήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μπαίνει στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα με γεμάτες βαλίτσες και ακόμα περισσότερες σκοτούρες. Άφησε το κόμμα την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε κακή κατάσταση και το βρίσκει να παραπαίει. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ένα 9μελές όργανο έμπνευσης Αλέξη Τσίπρα, για να πίνει πρωινό καφέ με εκπροσώπους όλων των αποχρώσεων, χωρίς να χάνει μια μέρα ολόκληρη σε πολύωρες συνεδριάσεις της ΠΓ, θα γίνει αύριο Πέμπτη. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης θα πιει καφέ με τον Πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, τους γραμματείς Σβίγκου και Βασιλειάδη, τη Γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ενώ από το παλιό σχήμα που έφτιαξε ο Αλέξης το 2022 παραμένουν οι κ.κ. Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου κι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το όνομα της κ. Αχτσιόγλου έχει ενδιαφέρον γιατί συμμετείχε στο άτυπο όργανο ως τομεάρχης Οικονομικών αλλά και ως πρώτη σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή στην Αττική. θα είναι το δεύτερο τετ α τετ με τον Στέφανο. Στο πρώτο του αρνήθηκε καθήκοντα με το επιχείρημα ότι δεν έχει ενέργεια.

Σιωπή Παππά

Όμως στο οργανόγραμμα Κασσελάκη, όπως ανακοινώθηκε και πέρασε ξυστά στην ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τομεάρχης Οικονομικών είναι ο Νίκος Παππάς. Θα μετέχει άραγε στον καφέ του Εκτελεστικού αύριο; Περιέργως πως, ο κ. Παππάς, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά το βράδυ της εκλογής του έξω από την Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο. Παρ’ ότι θεωρείται στέλεχος του στενού επιτελείου του νέου Προέδρου, και κατά πολλούς, ο άνθρωπος που βγάζει την ‘γραμμή’ και έχει κομβικό ρόλο -μαζί με Πολάκη-, στους χειρισμούς του Κασσελ, ο Νίκος Παππάς επιλέγει την ύποπτη σιωπή η οποία δεν έχει περάσει διόλου απαρατήρητη. Κάτι αόρατες αραχνούλες σε φωταγωγούς του κτιρίου, υποψιάζονται ότι ο υπαρχηγός το παίζει δίπορτο, αποφεύγει το ξεκατίνιασμα και εκφράζεται περίεργα για το νέο Πρόεδρο, σε στυλ, «μας εκθέτει».

Ντρίμπλα Κοτσακά

Όμως μπορεί ο Νίκος να ασχολείται με την ομιλία του Προέδρου στο Συνέδριο του Economist αύριο βράδυ, και γι’ αυτό έχει αποσυρθεί απ’ την επικαιρότητα.

Γύρω του πάντως συνεχίζεται η χαοτική κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος με τις διαγραφές, των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. Κεντρικό πρόσωπο του δράματος ο Αντώνης Κοτσακάς που βρήκε αποκούμπι στα διαδικαστικά. Ο Αντώνης υπενθύμισε λοιπόν ότι τόσο αυτός που ζητάει (Κασσελάκης), όσο κι αυτοί για τους οποίους ζητείται η διαγραφή (Τζουμάκας, Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας) θα πρέπει πρώτα να κάνουν interview σε τριμελή επιτροπή της 15μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας. Στην συνέχεια, το 15μελές όργανο θα ζητήσει γνωμοδότηση των Οργάνων στα οποία ανήκουν οι προς διαγραφή. Για τον κ. Βίτσα το όργανο που θα γνωμοδοτήσει καταρχήν για την παραπομπή, είναι η ΚΕ. Ενώ για τους κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη, η ΠΓ.

Κι αν δεν περάσει;

Με δεδομένο ότι στην ΠΓ ο συσχετισμός είναι κατά του Προέδρου Στέφανου, και στην ΚΕ τα πράγματα μπορεί να γίνουν οριακά, το εφιαλτικό ερώτημα, τί θα γίνει αν δεν η γνωμοδότηση είναι αρνητική, πλανάται πάνω από την αναστατωμένη κομματική βάση. Στο ενδεχόμενο αυτό, θα πρόκειται ασφαλώς για ήττα μεγατόνων του νέου Προέδρου, από την οποία μπορεί να ξεφύγει ίσως, μόνο επισπεύδοντας το Συνέδριο.

Και οι αριθμοί;

Κι αν όλ’ αυτά γίνουν υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων που ετοιμάζονται να σκάσουν οσονούπω, προς το σαββατοκύριακο; Γαλάζιο πανέμορφο πτηνό,

πολύ δικό μου, που παρατηρεί από μακριά τις εξελίξεις, βλέπει τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, «τσιμπάνε» προς τα πάνω. Μάλιστα επιμένει ότι τα ξέρει και ο ίδιος ο Πρόεδρος Στέφανος, ο οποίος είναι έτοιμος να τα χρεώσει σε όσους ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι.

Σε αυτούς προστέθηκε χθες και ο Θοδωρής ο Δρίτσας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:51

Χίος: Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες

16:51

Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών για τους δείκτες ελέω Alphabet, Bitcoin και ασημιού

16:41

Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

16:40

Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη ανταλλάξει drones με πολωνικά μαχητικά και πυραύλους

16:33

Κομισιόν: Επενδύσεις 347 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ασφάλειας των υποβρύχιων καλωδίων

16:28

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη νόμιμη μετανάστευση

16:25

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Σε καλό σημείο ο πληθωρισμός - Πώς «διαβάζει» το ισχυρό ευρώ

16:20

Μυτιληναίος: Η Eurometaux μετονομάζεται σε European Metals

16:17

Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν να επαναφέρουν το διάλογο μεταξύ στρατιωτικών υψηλού επιπέδου

16:16

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1 δισ. ευρώ

15:55

Γιατί φουσκώνεις ενώ τρως υγιεινά;

15:47

Κινέζος trader κέρδισε 3 δισ. από τον χρυσό, τώρα «σορτάρει» το ασήμι

15:39

Αμπού Ντάμπι: Ολοκληρώθηκαν οι τριμερείς συνομιλίες για την Ουκρανία - Ζελένσκι: Θα συνεχιστούν στο εγγύς μέλλον

15:30

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι θέμα χρόνου

15:25

Κρι Κρι: Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για το Greek Frozen Yogurt - Πιλοτικό λανσάρισμα στην Κίνα

15:15

Με 5η «παύση» στα επιτόκια η ΕΚΤ: Ανθεκτική η οικονομία της Ευρωζώνης - Αβέβαιο το outlook

15:12

Η Aegean και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

15:10

ΗΠΑ: Ο Έπστιν είχε αλληλογραφία επί σειρά ετών με την επικεφαλής του Edmond de Rothschild Group

15:04

Στο Μιλάνο Βανς και Ρούμπιο για την αυριανή τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

15:01

Βαριά περιστατικά γρίπης φέτος ακόμα και σε παιδιά - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

14:54

ΔΕΗ: Καμία συζήτηση για εξαγορά της Nova

14:50

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 οι απολύσεις στις ΗΠΑ

14:46

Βρετανία: Ο Στάρμερ ζητάει συγγνώμη από τα θύματα του Έπστιν

14:44

Ξεκινά η διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τον ΕΟΠΥΥ μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων

14:39

Τουρκία για συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη: Θα εξεταστούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας

14:38

Στην Άγκυρα 6 και 7 Φεβρουαρίου η Επίτροπος Διεύρυνσης για τη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας

14:30

Μαρινάκης: Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για διεθνές δίκαιο και ταυτόχρονα να μιλάει για το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας

14:29

Ρωσία και Ουκρανία θα ανταλλάξουν αιχμαλώτους για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες

14:25

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Ένωση Καφέ

14:23

WSJ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να διευκολύνει την απόλυση ανώτερων ομοσπονδιακών υπαλλήλων