INSIDE OUT

Πρωθυπουργός σε ρόλο tour operator για να σωθεί η Ρόδος - Τί είδε η Αννίτα της Κύπρου στην Αθήνα

03-08-2023 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωθυπουργός σε ρόλο tour operator για να σωθεί η Ρόδος - Τί είδε η Αννίτα της Κύπρου στην Αθήνα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Προσφορές τελευταίας στιγμής στη Ρόδο διαφήμισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, σε μια συνέντευξη σχεδόν μονοθεματική. Ούτε αναβαθμίσεις, ούτε οικονομία, ούτε επενδύσεις, ούτε μάρμαρα, ούτε γεωπολιτική. Σκέτο tour operator με στόχο τον καθησυχασμό των Άγγλων που λατρεύουν Ρόδο, για την κατάσταση στο νησί. Και την άμβλυνση της απογοήτευσης και του θυμού, των περίπου 20.000 τουριστών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ξενοδοχεία και διακοπές πριν από μια βδομάδα εξαιτίας της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το δάσος του νησιού. Ήταν μια έξυπνη κίνηση. Ο Κυριάκος πήρε πάνω του το θέμα και επιχείρησε να δελεάσει τους βρετανούς. Μοίρασε και μπόνους, μια έξτρα βδομάδα διακοπών για τους πληγέντες. Το αποτέλεσμα θα δείξει τι κατάφερε. Σήμερα πάει Αίγυπτο.

Η αυταπάρνηση των Ροδίων

Το μισοάδειο νησί και η φήμη του είναι δύσκολο πακέτο. Εκτός του Πρωθυπουργού, η υπουργός Τουρισμού ετοιμάζει διαφημιστική καμπάνια, ενώ και ο ιδιωτικός τομέας βγαίνει μπροστά. «Η ανάταξη του νησιού και του τουριστικού προϊόντος είναι τώρα επιβεβλημένη, ωστόσο μπορεί να στηριχθεί στα όσα θετικά αναδείχθηκαν από αυτή την μεγάλη δοκιμασία», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Inventio και εκπρόσωπος της HIG Capital στην Ελλάδα (2.300 κλίνες στο νησί).

Ο κ. Μπήτρος εστιάζει ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «μέσα από τις φλόγες, βγήκαν ανθρώπινες ιστορίες που έφτασαν μακριά, και άγγιξαν “βαθιά“ προσωπικά συναισθήματα, από τα συνηθισμένα “τετριμμένα“ καλοκαιρινά post από τις πισίνες των ξενοδοχείων μας».

Και τονίζει ότι αρετές, όπως η αυταπάρνηση των Ροδίων και των ανθρώπων του τουρισμού, η ουσία της ελληνικής φιλοξενίας, η ευρηματικότητα, αποτελεσματικότητα και η αφοσίωση στην εξυπηρέτηση και «προστασία» του επισκέπτη που τίμησε και φέτος τη Ρόδο με την προτίμηση του, λειτούργησαν καταλυτικά.

Δροσερή Αννίτα

Από την καυτή αυτή την εποχή Κύπρο, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου έφτασε στην Αθήνα φέροντας μαζί της μια δροσερή αύρα. Η κ. Δημητρίου είναι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και είχε συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χθες συναντήθηκαν πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή τη φορά.

Στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η Δ/ντρια του Διπλωματικού Γραφείου του ΠΘ Άννα Μαρία Μπούρα και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Τάσος ήταν και ο διοργανωτής της επίσκεψης της κ. Δημητρίου στην Αθήνα, καθώς, μετά το ΜΜ, επισκέφτηκε και συνομίλησε με τον ΥΠΟΙΚ Κωστή Χατζηδάκη, τον ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη, τον ΥΠΕΘΑ Ν. Δένδια, την ΥΠΕΣ Ν. Κεραμέως, τον υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Εθν. Άμυνας Ν. Χαρδαλιά.

Δανειστικά και καταθετικά

Σημειώνω το γοητευτικό κυπριακό ιδίωμα στην ανάρτηση της Αννίτας μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη.

«Με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κώστα Χατζηδάκη εστιάσαμε στις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω και των επιπτώσεων που προκάλεσε η Ρωσική εισβολή. Με κυριότερες τις πληθωριστικές τάσεις, την ακρίβεια και τη ψαλίδα που δημιουργείται ανάμεσα σε δανειστικά και καταθετικά επιτόκια».

Αννίτα μου, ακριβώς αυτό. Τα δανειστικά ιδιαίτερα επιτόκια, τα κυμαινόμενα, είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Με Κυριάκο

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση της Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Πιερρακάκη.

«Συζητήσαμε θέματα υποδοχής των Κυπρίων φοιτητών στην Ελλάδα & για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου σε θέματα παιδείας» αποκάλυψε λακωνικά. Υπενθυμίζω ότι με την ρύθμιση για την απελευθέρωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα θα ανοίξει ο δρόμος για την δημιουργία πολλών ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων και αρκετά κυπριακά.

Μετά το υπουργικό τουρ, η μικρότερη σε ηλικία Πρόεδρος Κοινοβουλίου ίσως παγκοσμίως, απόλαυσε ελαφρύ ψαράκι και σαλάτες, σε δροσερό κήπο της Κηφισιάς με φίλους, συνεργάτες και ορισμένους υπουργούς.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΟΗΕ: Σχεδόν 100 εκατ. παιδιά στερούνται το σχολείο εξαιτίας κρίσεων

23:52

Συρία: Πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι σε κατάσταση «οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας»

23:46

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί από την αρχή του έτους

23:40

Ιράν: Εκκένωση 11.000 εγκλωβισμένων ναυτικών από τα Στενά του Ορμούζ

23:32

Γκουτέρες: «Είναι καιρός να ειπωθεί η αλήθεια για το οικολογικό κόστος των data centers»

23:25

ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν

23:16

Wall Street: Δεύτερη ημέρα απωλειών με «βαρίδι» την τεχνολογία - Έχασε 2,21% ο Nasdaq

22:53

Mevaco: Στο 5,73% αυξήθηκε το ποσοστό του Γ. Γκιωνάκη

22:47

Μελόνι: «Οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ πρέπει να επανέλθουν σε συνθήκες ομαλότητας»

22:38

Μόλις το 24% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε το κόστος του

22:28

Πτώση για το πετρέλαιο με φόντο τις διελεύσεις στο Ορμούζ

22:12

Πούτιν: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας»

21:57

Απώλειες για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου

21:44

ΑΔΜΗΕ: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές σε ελληνική και διεθνή προσφορά

21:38

Κλήρωση Eurojackpot 23/6/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:34

Μαροκινοί αξιωματικοί έφτασαν στο Ισραήλ για τη Γάζα

21:18

Συμμετοχή της Hellenic Cables σε ευρωπαϊκά έργα ΑΠΕ με στήριξη από ΕΤΕπ και HSBC

21:02

Ρούμπιο: «Δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να χρεώσει διόδια στα Στενά του Ορμούζ»

20:59

Γεωργιάδης: «Η χώρα μας προχωράει μπροστά, γίνεται ολοένα καλύτερη και πιο δυνατή»

20:39

Γαλλία: Η Τρίτη ήταν η θερμότερη ημέρα που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα

20:25

Ουκρανία, η επόμενη μέρα: Οι προκλήσεις της ανασυγκρότησης

20:23

Η Δανία στέλνει νεοσύλλεκτους στην Γροιλανδία

20:12

Πεζεσκιάν: «Το Ιράν δεν διαπραγματεύεται τους βαλλιστικούς πυραύλους του»

20:05

Scope για Alpha Bank: Ανθεκτική κερδοφορία - Περαιτέρω αποκλιμάκωση των NPEs έως το 2027

20:01

Λίβανος: Ο Αούν ζητά «τέλος ισραηλινής κατοχής» ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων

20:00

Μαρκόπουλος: «Ημέρα νίκης και δικαίωσης η τροπολογία για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη»

19:54

Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στο Βερολίνο για θέματα άμυνας

19:42

Βιανέξ: Νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα με επένδυση 12,47 εκατ. ευρώ

19:38

Ρωσία: Στο τραπέζι η απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου κίνησης για να σταθεροποιηθεί η αγορά

19:26

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς