INSIDE OUT

Πρωθυπουργός σε ρόλο tour operator για να σωθεί η Ρόδος - Τί είδε η Αννίτα της Κύπρου στην Αθήνα

03-08-2023 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωθυπουργός σε ρόλο tour operator για να σωθεί η Ρόδος - Τί είδε η Αννίτα της Κύπρου στην Αθήνα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Προσφορές τελευταίας στιγμής στη Ρόδο διαφήμισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, σε μια συνέντευξη σχεδόν μονοθεματική. Ούτε αναβαθμίσεις, ούτε οικονομία, ούτε επενδύσεις, ούτε μάρμαρα, ούτε γεωπολιτική. Σκέτο tour operator με στόχο τον καθησυχασμό των Άγγλων που λατρεύουν Ρόδο, για την κατάσταση στο νησί. Και την άμβλυνση της απογοήτευσης και του θυμού, των περίπου 20.000 τουριστών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ξενοδοχεία και διακοπές πριν από μια βδομάδα εξαιτίας της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το δάσος του νησιού. Ήταν μια έξυπνη κίνηση. Ο Κυριάκος πήρε πάνω του το θέμα και επιχείρησε να δελεάσει τους βρετανούς. Μοίρασε και μπόνους, μια έξτρα βδομάδα διακοπών για τους πληγέντες. Το αποτέλεσμα θα δείξει τι κατάφερε. Σήμερα πάει Αίγυπτο.

Η αυταπάρνηση των Ροδίων

Το μισοάδειο νησί και η φήμη του είναι δύσκολο πακέτο. Εκτός του Πρωθυπουργού, η υπουργός Τουρισμού ετοιμάζει διαφημιστική καμπάνια, ενώ και ο ιδιωτικός τομέας βγαίνει μπροστά. «Η ανάταξη του νησιού και του τουριστικού προϊόντος είναι τώρα επιβεβλημένη, ωστόσο μπορεί να στηριχθεί στα όσα θετικά αναδείχθηκαν από αυτή την μεγάλη δοκιμασία», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Inventio και εκπρόσωπος της HIG Capital στην Ελλάδα (2.300 κλίνες στο νησί).

Ο κ. Μπήτρος εστιάζει ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «μέσα από τις φλόγες, βγήκαν ανθρώπινες ιστορίες που έφτασαν μακριά, και άγγιξαν “βαθιά“ προσωπικά συναισθήματα, από τα συνηθισμένα “τετριμμένα“ καλοκαιρινά post από τις πισίνες των ξενοδοχείων μας».

Και τονίζει ότι αρετές, όπως η αυταπάρνηση των Ροδίων και των ανθρώπων του τουρισμού, η ουσία της ελληνικής φιλοξενίας, η ευρηματικότητα, αποτελεσματικότητα και η αφοσίωση στην εξυπηρέτηση και «προστασία» του επισκέπτη που τίμησε και φέτος τη Ρόδο με την προτίμηση του, λειτούργησαν καταλυτικά.

Δροσερή Αννίτα

Από την καυτή αυτή την εποχή Κύπρο, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου έφτασε στην Αθήνα φέροντας μαζί της μια δροσερή αύρα. Η κ. Δημητρίου είναι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και είχε συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χθες συναντήθηκαν πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή τη φορά.

Στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η Δ/ντρια του Διπλωματικού Γραφείου του ΠΘ Άννα Μαρία Μπούρα και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Τάσος ήταν και ο διοργανωτής της επίσκεψης της κ. Δημητρίου στην Αθήνα, καθώς, μετά το ΜΜ, επισκέφτηκε και συνομίλησε με τον ΥΠΟΙΚ Κωστή Χατζηδάκη, τον ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη, τον ΥΠΕΘΑ Ν. Δένδια, την ΥΠΕΣ Ν. Κεραμέως, τον υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Εθν. Άμυνας Ν. Χαρδαλιά.

Δανειστικά και καταθετικά

Σημειώνω το γοητευτικό κυπριακό ιδίωμα στην ανάρτηση της Αννίτας μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη.

«Με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κώστα Χατζηδάκη εστιάσαμε στις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω και των επιπτώσεων που προκάλεσε η Ρωσική εισβολή. Με κυριότερες τις πληθωριστικές τάσεις, την ακρίβεια και τη ψαλίδα που δημιουργείται ανάμεσα σε δανειστικά και καταθετικά επιτόκια».

Αννίτα μου, ακριβώς αυτό. Τα δανειστικά ιδιαίτερα επιτόκια, τα κυμαινόμενα, είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Με Κυριάκο

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση της Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Πιερρακάκη.

«Συζητήσαμε θέματα υποδοχής των Κυπρίων φοιτητών στην Ελλάδα & για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου σε θέματα παιδείας» αποκάλυψε λακωνικά. Υπενθυμίζω ότι με την ρύθμιση για την απελευθέρωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα θα ανοίξει ο δρόμος για την δημιουργία πολλών ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων και αρκετά κυπριακά.

Μετά το υπουργικό τουρ, η μικρότερη σε ηλικία Πρόεδρος Κοινοβουλίου ίσως παγκοσμίως, απόλαυσε ελαφρύ ψαράκι και σαλάτες, σε δροσερό κήπο της Κηφισιάς με φίλους, συνεργάτες και ορισμένους υπουργούς.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:49

Χρυσός: Διευρύνεται η πτώση καθώς η αγορά προεξοφλεί αύξηση επιτοκίων από την Fed

15:46

Φθινοπωρινή εξόρμηση στο αρχοντικό Γαλαξίδι

15:43

Ιράν: Στο ΥΠΕΞ ο Αυστριακός επιτετραμμένος για τον ΔΟΑΕ

15:38

Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 3,5% ο πληθωρισμός το 2026 - Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

15:17

Air Baltic: Αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ και νέο δάνειο 350 εκατ. ευρώ

15:15

Εορταστική εκδήλωση της ΔΥΠΑ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Κηποθέατρο Παπάγου

15:00

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ένα νέο σχολείο για τα παιδιά της Χαλκίδας

14:50

BRICS: Κίνα και Ινδία έτοιμες να βοηθήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

14:45

Μπαρό: Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία έχουν στόχο να εκφοβίσουν τους Ευρωπαίους

14:40

Με τις πιστωτικές κάρτες Visa της Πειραιώς, ζήσε μία VIP εμπειρία ταχύτητας στο Las Vegas

14:39

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14:33

Σκωτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία πιέζουν το Λονδίνο με στόχο την προώθηση της ανεξαρτησίας τους

14:24

ΓΣΕΕ: «Η εργασία δεν ενισχύεται με περικοπές στην προστασία των ανέργων»

14:20

Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

14:13

ΕΛΚΑΚ: Αναθέτει στη Raycap την ανάπτυξη ενεργού συστήματος προστασίας πολεμικών πλοίων από μεταβατικές υπερτάσεις

13:59

To 11ο JobReady by DYPA την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς

13:46

Η Superbet Μεγάλος Χορηγός του 14ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ

13:44

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης στο European Forum Alpbach

13:41

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο

13:36

«Καμπανάκι» Σνάμπελ (ΕΚΤ) για το ενεργειακό ράλι

13:32

Μαρινάκης: «Εξέφρασα προσωπική θέση για το επίδομα ανεργίας»

13:30

Uber: Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι διαμορφώνουν τον τουριστικό χάρτη της Αθήνας το 2026

13:25

Αλλάζει όνομα η Novo Nordisk - Η νέα εταιρική κουλτούρα

13:05

Coca-Cola HBC: Η Νότια Αφρική έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση της Coca-Cola Beverages Africa

13:03

Euronext: «Δεν διεξάγονται συζητήσεις με τη Deutsche Börse για συγχώνευση»

12:58

Ferryscanner: Κουφονήσι, Χίος και Λήμνος κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων το καλοκαίρι του 2026

12:58

Μαρινάκης: Ένα «μαξιλάρι» για το αύριο των παιδιών μας

12:51

Αποχωρεί ο πρόεδρος της Hugo Boss - Ο ρόλος της Frasers

12:49

Γαλλία: Yποβάλλει νέα εκδοχή της απαγόρευσης των social media στα παιδιά κάτω των 15 ετών

12:42

Στουρνάρας: Όχι σε γενικευμένη μείωση ΦΠΑ – Τι λέει για ακρίβεια, τράπεζες και την τρίτη θητεία στην ΤτΕ